×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-23
Uzsāks Siguldas novada iedzīvotāju jauno ID karšu izsniegšanu

Atzīmējot piecu gadu jubileju kopš Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju identifikācijas karšu (turpmāk tekstā – ID kartes) programmas ieviešanas, Siguldas novada pašvaldība aicina novadā deklarētos iedzīvotājus saņemt jauno ID karti. Jaunā ID karšu programma ietver lielāku ID karšu personalizācijas pakāpi un plašāku pieejamo pakalpojumu klāstu.

Siguldas novada svētku laikā – 27. un 28.maijā – Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID kartes bez maksas varēs saņemt Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā.
 

Ātri saņemamas, mūsdienīgas kartes

Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID kartes varēs noformēt pāris minūšu laikā.  Iedzīvotājiem būs jāaizpilda pieteikuma anketa, jānofotografējas un par kartes izsniegšanu jāsamaksā pieci eiro. ID karti bez maksas varēs saņemt Siguldas novada bērni un skolēni no piecu līdz 16 gadu vecumam, pensionāri, maznodrošinātie, daudzbērnu ģimenes un iedzīvotāji ar invaliditāti, kuri kopā ar pieteikuma anketu uzrādīs arī attiecīgo apliecību vai izziņu.

Iedzīvotāju izvēlei būs pieejamas četru dizainu kartes – viena oranžā krāsā ar saukli „Es esmu siguldietis”, trīs ar raksturīgākajām Siguldas ainavām Gaujas senielejā vasarā, rudenī vai ziemā ar saukli „Es esmu siguldietis”. Iepriekš izsniegtajām ID kartēm ir noteikts pārejas periods līdz 2016.gada 1.septembrim, līdz šim laikam novada iedzīvotājiem sava vecā ID karte ir jānomaina uz jaunās programmas ID karti.

Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID kartes no 30.maija varēs saņemt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 un arī Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6.
 

Plašāks pieejamo pakalpojumu klāsts

Tāpat kā līdz šim, ID karšu īpašnieki varēs saņemt aptuveni 200 pakalpojumu ar atlaidēm, īpašos piedāvājumus, kā arī vērā ņemamas priekšrocības, apmeklējot vai piedaloties dažādos kultūras un sporta pasākumos.

Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu jaunā programma paredz, ka turpmāk iedzīvotāji ID karti varēs izmantot atvieglojumu saņemšanai Siguldas novada sabiedriskajā transportā, iekļūšanai Siguldas novada izglītības iestādēs un lasītāja kartes vietā novada bibliotēkās.

Ar visu plašo ID karšu programmas piedāvājumu iedzīvotāji var iepazīties Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības administrācijās.
 

ID karte sabiedriskajā transportā

1.jūnijā spēkā stāsies saistošie noteikumi „Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā”, kuri nosaka braukšanas maksas atvieglojumus šādos maršrutos: Sigulda–Turaida–Krimulda, Sigulda–Institūts–Mednieki–Jūdaži, Sigulda–Kaķīši–Institūts–Sigulda, Sigulda–Saltavots–Pelītes–Sigulda, Sigulda–Ķipari, Sigulda–Gleznotājkalns un Sigulda–Nurmiži.

Braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā ar jauno ID karti varēs saņemt Siguldas novadā reģistrēto vispārējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamie neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

Tāpat braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā varēs saņemt Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji, kuri atbilst kādai no šīm pasažieru kategorijām:

  • pirmsskolas vecuma bērnu un vispārējo izglītības iestāžu izglītojamo līdz 6.klasei pavadošā persona;
  • trūcīgās un maznodrošinātās personas;
  • daudzbērnu ģimenes;
  • pensionāri;
  • pilna laika studenti;
  • personas ar III invaliditātes grupu;
  • personas, kuras piedalījušās Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanā;
  • personas, kuru mēneša vidējie ienākumi pēdējos 12 mēnešos nepārsniedz 70% no Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētā valstī strādājošo pagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēra. Šī kategorija attiecas uz iedzīvotājiem, kuru vidējie ienākumi mēnesī 2015.gadā ir bijuši 572,60 eiro pirms nodokļu nomaksas, ņemot vērā, ka valstī vidējie iedzīvotāju ieņēmumi ir bijuši 818 eiro mēnesī.

Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus, iedzīvotājiem būs jāsaņem jaunā ID karte, kurai tiks noteikts derīguma termiņš braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanai atbilstoši konkrētajai pasažieru kategorijai.
 

Novada svētkos ID karti saņem bez maksas!

Gluži tāpat kā pirms pieciem gadiem, pirmo reizi izsniedzot ID kartes, arī šoreiz Siguldas novada svētku laikā novadnieki varēs saņemt jauno ID karti un rokasspiedienu no Siguldas novada Domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica.

Bez maksas ID karti varēs saņemt Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6 – piektdien, 27.maijā, no plkst.18.00 līdz 22.00 un sestdien, 28.maijā, no plkst.12.00 līdz 19.00. Iedzīvotāju ērtībām abas svētku dienas pie Siguldas novada Tūrisma informācijas centra darbosies elektroniskā rindu sistēma, lai sniegtu iespēju netraucēti baudīt svētku programmu.

Karšu izsniegšana no 30.maija turpināsies gan Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, gan Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3. Plašāka informācija par Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu programmu pieejama Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā vai piezvanot uz tālruni 67970849 vai bezmaksas tālruni 80000388, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi