×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-24
Siguldā norisināsies starptautiskas UCI XCO kalnu divriteņu sacensības

29.maijā Siguldā norisināsies starptautiskas UCI XCO C2 kategorijas sacensības kalnu riteņbraukšanā. Latvijā šāda mēroga sacensības notiks tikai otro reizi, tāpēc vietējiem MTB sportistiem un līdzjutējiem būs unikāla iespēja klātienē redzēt un sacensties ar augsta līmeņa pašmāju un ārvalstu sportistiem.

Elites grupā (gan dāmām, gan kungiem) drīkst piedalīties sportisti sākot no 19 gadu vecuma, kuriem ir derīga UCI licence. Junioru grupā (gan dāmām, gan kungiem) var piedalīties 17 un 18 gadus veci sportisti ar derīgu UCI licenci. Savukārt visi pārējie interesenti, kuriem nav starptautiskās UCI licences, var piedalīties OPEN grupā (17+) (gan dāmas, gan kungi), izbaudot starptautisku sacensību atmosfēru.

Sacensības sāksies svētdien 10.00 ar OPEN grupas startu. Plkst.11.45 tiks dots starts junioriem un juniorēm, bet plkst.13.00 skatītājus sagaida saldais ēdiens: starts kungu un dāmu elites grupai.

„Šāda mēroga sacensības Latvijā ir retums. Vēl dažus gadus atpakaļ vienīgās sacensības olimpiskajā krosā bija Latvijas čempionāts. Tobrīd tas bija zināms paradokss – šī disciplīna kā vienīgā ir olimpisko spēļu programmā, taču Latvijā šādu sacensību praktiski vispār nebija. Tāpēc izveidojām MTB XCO seriālu „Gruzis acī”, veicinot tieši šīs disciplīnas popularizēšanu Latvijā ar mērķi dažādot pieejamās kalnu divriteņu sacensības, veidojot augstas grūtības pakāpes, spraigas velokrosa trases, un attīstīt velobraucēju meistarību. Iespējams, jau 2020.gadā Tokijā varēsim sagaidīt arī kāda Latvijas MTB braucēja debiju olimpiādē,” uzsver sacensību organizatore Sanita Bitko.

Neskatoties uz to, ka MTB XCO jeb olimpiskā krosa disciplīna ir olimpisko spēļu programmā, Latvijā, salīdzinot ar citām ārvalstīm, tā ir salīdzinoši mazpazīstama. Pēdējo gadu tendences liecina, ka interese un šīs disciplīnas sacensību un dalībnieku skaits pakāpeniski pieaug. Šobrīd Latvijā populārāki ir kalnu riteņbraukšanas maratoni ar mierīgām trasēm, kuras galvenokārt ved pa grants vai platiem meža ceļiem.

Savukārt olimpiskā krosa disciplīna ir krietni izaicinošāka, pārbaudot ne tikai braucēju fizisko sagatavotību, bet arī tehniskās prasmes. Sacensības norisinās kalnainā meža apvidū, izmantojot iespējami sarežģītākos dabīgi radušos šķēršļus - šauras un līkumotas meža takas, asas virāžas, irdenas smiltis, saknes un upītes. Trases iekārtošanā tiek izmantoti arī mākslīgi veidoti šķēršļi: tramplīni, akmens krāvumi, horizontāli novietoti koki u.c. Ir padomāts arī par braucējiem, kuri vēl nav tik prasmīgi, lai lēktu pāri tramplīniem - to pārvarēšanai organizatori vienmēr izveido alternatīvu, kas paņem vairāk laika, taču ir krietni drošāka.

Šo sacensību specifika arī skatītājiem ir krietni interesantāka, jo tramplīnu un asu nobraucienu sekcijas dalībnieki nereti pieveic gan ar efektīviem, gan ar efektīgiem paņēmieniem. Otrkārt, XCO trases standarta garums ir 4 – 6 km, tāpēc sekot līdzi sacensību gaitai ir iespējams no vairākām vietām trasē (pāris apļu garumā), nevis savu favorītu sacensībās ieraudzīt divas reizes: startā un finišā.

Tāpēc visi interesanti (gan līdzjutēji, gan braukt gribētāji) ir laipni gaidīti 29.maijā Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, Puķu ielā 4, lai atbalstītu mūsu sportistus cīņā par vērtīgajiem UCI starptautiskā ranga punktiem!

Pieteikšanās:

Piesakoties sacensībām līdz 25.maijam, dalības maksa Elites grupai ir 20 eiro (sacensību dienā 40 eiro), junioriem 10 eiro (sacensību dienā 20 eiro) un OPEN grupai 10 eiro (sacensību dienā 20 eiro). Plašāka informācija atrodama sacensību nolikumā.

Sacensību programma:

Sestdien, 28.05.2016

14.00 – 20.00
Atvērts sacensību ofiss
14.00 – 16.00 Licenču pārbaude un numuru saņemšana
16.10 Komandu pārstāvju sanāksme

Svētdiena, 29.05.2016

7.00 – 16.00
Atvērts sacensību ofiss
7.00 – 9.00 OPEN grupas dalībnieku reģistrācija un numuru izsniegšana
7.00 – 9.00 Trases apskate
9.45 Atvērti koridori OPEN grupai
10.00 Starts OPEN grupai
11.30 Atvērti starta koridori grupām MEN Juniors, WOMEN Juniors
11.45 Starts MEN Juniors grupai
11.46 Start WOMEN Juniors grupai
12.45 Atvērti starta koridori grupām MEN Elite, WOMEN Elite
13.00 Starts MEN Elite grupai
13.01 Starts Women Elite grupai
16.00 Apbalvošana


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi