×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-24
Siguldas un Garkalnes novadu skolu 1.klašu skolēnu sporta sacensības

20.maijā jau trešo gadu notika pasākums „Sportiņš – mans jaunais draugs”, kurā pulcējās pirmklasnieki, lai kopā pavadītu jautrus un neaizmirstamus mirkļus, šoreiz Siguldas 1.pamatskolas stadionā.

Rīts sākās ar vingrošanu mūzikas pavadībā kopā ar kamaniņu braucējiem brāļiem Andri un Juri Šitciem, Pepiju Garzeķi un viņas draugiem. Raibu raibās virknēs sastājās kopā 320 pirmklasnieku. Siguldas 1.pamatskolas bērni bija padomājuši arī par klašu noformējumiem.

Ikviens šajā dienā bija uzvarētājs – visi saņēma balvas, jauku saldumiņu, no Siguldas izglītības pārvaldes. Pasākuma galvenā organizatore un iniciatore ir Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja Andra Fridrihsone.

Bērni, izejot 12 sportiskas stacijas, iepazinās ar dažādiem sporta veidiem. Skrituļslidošanā bērnus sagaidīja trenere Ieva Meldere ar abām dvīņumāsām Elzu un Frīdu Saļņikovām, kuras bija apģērbušās pilnā ekipējumā. Te bērni skrēja pāri barjerām, gāja pa šauru renīti, apskrēja vingrošanas stabiņus un nopelnīja konfekti. Karatē stacijā treneris Kaspars Riekstiņš bērnus sagaidīja ar saviem audzēkņiem. Viņu vidū bija pat divas meitenes. Bērni uzzināja, ko māca karatē cīņas.

Distanču slēpošanas elementus mums parādīja treneris Raivis Zīmelis. Pie dambretes galdiņa bērni ieraudzīja daudzos kausus, ko bija nopelnījuši mūsu Siguldas Sporta skolas audzēkņi ar skolotāju Edgaru Ratnieku. Kalnu slēpošanas stacijā trenere Gunta Gasūna  iepazīstināja ar vingrošanas elementiem, ko veic šajā sporta veidā. Futbols bija jāspēlē „savējiem pret savējiem ”, ko vadīja treneris Agris Lelis. Pamētāt īstās badmintona raketes ļāva treneris Uvis Kronenbergs.

Bet tad, kad bērni nonāca līdz pludmales volejbola laukumam, trenere Sandra Ruša lika noģērbt apavus, jo šajā spēlē visiem ir basas kājas. Pludmales volejbols attīsta mešanas, ķeršanas un tveršanas prasmes. Reiņa trases golfa treneri Adīna Frīde un Matīss Kalniņš parādīja kā jāspēlē golfs. Mērķī trāpīt un pareizi turēt golfa nūju ir jāiemācās.

Orientēšanās sports ir aizraujošs ar to, ka jāprot salāgot karti ar dabā esošiem objektiem, tā sacīja trenere no Sporta kluba „A-2” Baiba Auziņa. Basketbols arī jāiemācās spēlēt, lai vēlāk varētu piedalīties sacensībās. Tā elementus parādīja bērniem trenere Lelde Bērziņa. Trenere Aina Ziediņa bērniem parādīja vieglatlētikas pamatelementus, kur bērni iemācās pareizi skriet un lēkt. Prasmes var apgūt tikai regulāri un centīgi trenējoties. 

Varbūt kāds no bērniem ieraudzīja sevi kādā no sporta disciplīnām nākotnē startējam?! To mēs vēl redzēsim! Varbūt šie bērni kādreiz būs čempioni un mēs varēsim ar viņiem lepoties!

Paldies visiem treneriem un Siguldas Sporta skolas administrācijai par atbalstu un Izglītības pārvaldei par dāvanām bērniem un treneriem.

Informāciju sagatavoju:
Siguldas novada Sākumskolas MA vadītāja
Gunta Veigule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi