×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-26
Siguldas skolēni tiek apbalvoti vēstures konkursā „Vēsture ap mums”

21.maijā Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē notika ikgadējā konkursa „Vēsture ap mums” noslēguma pasākums. Pētījumu konkursā piedalījās vairāki Siguldas novada skolēni un apbalvošanas ceremonijā saņēma dažādas balvas. Noslēguma pasākumā skolēnus sveica arī konkursa patrons - valsts prezidents Raimonds Vējonis.

„Vēsture ap mums” ir skolēnu pētījumu konkurss, kuru organizē Vēstures skolotāju biedrība, tā mērķis ir veicināt jauniešu interesi par sava novada un Latvijas vēsturi, kā arī kritiskās domāšanas, avotu analīzes prasmju un radošo spēju attīstīšana. Katru gadu tiek noteikta jauna konkursa tēma. Šogad konkursa tēma bija „Cilvēks vēstures krustcelēs”. Konkursa dalībnieku uzdevums bija atrast un izpētīt liecības par vēsturisko notikumu ietekmi uz vienas vai vairāku personu dzīvēm.

Evelīnas un Marka Bērziņu (Siguldas 1.pamatskola), kā arī Jēkaba Vītola (Siguldas Valsts ģimnāzija) pētījumi nokļuva konkursa finālā. Laikraksta „Latvijas avīze” balvas saņēma Alise Samoviča, Lote Katrīna Cērpa, Kaija Lārmane, Niklāvs Kadiķis (visi no Siguldas Valsts ģimnāzijas), Dārta Adzilča (Siguldas 1.pamatskola).

Vairākus siguldiešu darbus, pasniedzot Atzinības rakstus, pozitīvi novērtēja Latvijas Nacionālā arhīva speciālisti. Arhīva balvas ieguva ģimnāzisti Rūdolfs Aleksandrs Strods, Reinis Burtnieks, Laura Kļaviņa un Siguldas 1.pamatskolas skolēni Alise Anna Stīpniece, Dārta Sprukule, Ivars Batrags.

Rīgas Latviešu biedrības atbalsta fonda balvas saņēma Paula Smildziņa (Allažu pamatskola), Rainers Renārs Broks, Katrīna Gucaļuka, Krista Emīlija Kalēja, Anna Vītola, Aija Egija Arnicāne, Anete Actiņa, Elīna Zvejniece, Paula Luīze Biteniece (Siguldas 1.pamatskola), Matīss Zakatistovs, Daniels Strods, Krista Jansone, Viktorija Izmailova, Sanita Slapjuma, Sindija Zaharāne, Katrīna Zaķīte, Andželika Gladkova un Elizabete Estere Putniņa (Siguldas Valsts ģimnāzija).

Paldies par atbalstu skolēnu pētījumu veikšanā skolotājiem Anitai Jurgelānei, Mārim Smonam, Inetai Dvinskai, Daigai Jēkabsonei, Intai Romanovskai. Protams, arī skolēnu ģimenes aktīvi palīdzēja materiālu vākšanā un pētījumu tapšanā, Vēstures skolotāju biedrība ar pateicības rakstiem apbalvoja vairākas skolēnu mātes - darbu konsultantes: Ievu Vītolu, Ilzi Burtnieci, Jolantu Lārmani.

Lai interese par vēsturi saglabājas arī turpmāk!

Informāciju sagatavoja:
Konkursa
Vēsture ap mums” koordinatore
Inese Berga


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi