×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-28
Siguldas jaunieši viesojas Pieci.lv un studentu raidījumā KIVITV

Jauniešu ekspedīciju projekta “100 lietas, vietas, darbi un cilvēki Latvijas jubilejai” ietvaros Jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis” veido mācību televīziju “Siguldas spieķis”. Lai dalībniekiem rastos priekštats par mediju vidi, daļa no tiem 26. maijā devās uz Latvijas Radio 5 - Pieci.lv un LU SZF studentu raidījumu KIVITV.

Jauniešiem bija iespēja doties nelielā ekskursijā pa Latvijas Radio ēku, iepazīties ar telpām, tehniku, noraudzīties uz radio darbu klātienē no vairākiem profesiju skatu punktiem: tehniskā darbinieka, producenta, radio ziņu vadītāja, lietveža u.c. Jaunieši piedalījās tiešraidē Pieci.lv “Muzikālajā pēcpusdienā”, kuru vadīja Artis Volfs, taču ciemojās mūziķe Madara Grēgere. Savukārt, KIVITV dalībnieki ar jauniešiem dalījās studentu televīzijas aizkulisēs. Starp amizantiem un interesantiem stāstiem, varēja vērot montāžas un filmēšanas darbus. Jauniešiem tika izrādīta skolas televīzijas studija, kurā ir pieejama augstas kvalitātes video un audio tehnika.

“Mani ieinteresēja Pieci.lv darbība. Ikdienā to klausoties, es pat neaizdomājos, ka radio programma ir tik ļoti izplānota. Uzzināju, ka šajā darbā nepieciešamais ir tieši entuziasms un mīlestība pret to, ko dari. Tomēr, visvairāk man patika KIVITV, azartisko dalībnieku iepazīstināšana ar studentu televīzijas aizkulisēm.  Savu nākotni uzreiz pēc šī brauciena saistīt ar medijiem netaisos, taču redzēju to kā iespēju paplašināt savas zināšanas, kā arī lietderīgi pavadīt laiku. Manuprāt, tas ir tas, kas katram kurš vēlas kaut ko sasniegt, būtu jāizmēģina.” Elizabete.

“Man ļoti patika šī diena. Es uzzināju daudz jauna par darbu radio un jauniešu televīzijā. Šī diena noteikti atstāja lielu iespaidu uz mani un deva vielu pārdomām par savas nākotnes profesijas izvēli.  Sapratu, ka darbs mediju pasaulē ir ļoti aizraujošs, interesants un pienākumu pilns. Pēc šīs dienas es noteikti apsveru domu pēc vidusskolas pabeigšanas iet mācīties kaut ko saistībā ar medijiem.” Rūta

Savukārt Lauma, kas KIVITV viesojās jau trešo reizi stāsta: “Godīgi sakot, mediju pasaule katru reizi mani pārsteidz no jauna. Aparatūra ar kādu jāstrādā, lai izveidotu sižetu vai ierakstītu raidījumu, ir kā Morzas ābece cilvēkiem, kas ar to nekad nav saskarušies. Turpretī tie, kas jau strādā, tikai nosmej un atbild : "Tas taču ir tik vienkārši!". Strādājot radio vai televīzijā ir tā - vai nu tu esi, vai neesi. Ir jāiet līdz galam. Par to arī šodien pārliecinājos. Gan "Kivi", gan Radio 5 jauniešu darbs ir viņu dzīve un ikdiena. Viņi nedara to tāpēc, lai nopelnītu, bet gan tāpēc, ka viņus tas aizrauj, kas, manuprāt, ir galvenais darbavietā.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi