×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-05-30
Siguldas novada iedzīvotājus aicina saņemt ID kartes

Siguldas novada svētku laikā tika uzsākta Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju jauno ID karšu izsniegšana. Jaunā ID karšu programma ietver lielāku ID karšu personalizācijas pakāpi un plašāku pieejamo pakalpojumu klāstu. Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus saņemt jaunās ID kartes, jo pēc 1.septembra līdz šim lietotās ID kartes vairs nebūs derīgas. Iedzīvotājiem, kuri ID kartes izmantos, lai saņemtu braukšanas atvieglojumus daļā Siguldas novada autobusu, ID kartes jāsamaina līdz 1.jūnijam.

Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu jaunā programma paredz, ka turpmāk iedzīvotāji ID karti varēs izmantot atvieglojumu saņemšanai Siguldas novada sabiedriskajā transportā, iekļūšanai Siguldas novada izglītības iestādēs un lasītāja kartes vietā novada bibliotēkās. Tāpat kā līdz šim, ID karšu īpašnieki varēs saņemt aptuveni 200 pakalpojumu ar atlaidēm, īpašos piedāvājumus, kā arī vērā ņemamas priekšrocības, apmeklējot vai piedaloties dažādos kultūras un sporta pasākumos. Ar visu plašo ID karšu programmas piedāvājumu iedzīvotāji var iepazīties Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības administrācijās.

ID kartes iedzīvotāji no pirmdienas līdz sestdienai var saņemt Siguldas novada Domes Pakalpojumu centrā (Raiņa ielā 3), vai Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā (Ausekļa ielā 6), kurš ir atvērts katru dienu, arī brīvdienās, līdz plkst.19.00.

Atgādinām, ka ID karti bez maksas var saņemt Siguldas novada bērni un skolēni no piecu līdz 16 gadu vecumam, pensionāri, maznodrošinātie iedzīvotāji, daudzbērnu ģimenes un iedzīvotāji ar invaliditāti, kuri kopā ar pieteikuma anketu uzrādīs arī attiecīgo apliecību vai izziņu. Pārējiem ID kartes cena ir 5 eiro.

Plašāka informācija par Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu programmu pieejama Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā vai piezvanot uz bezmaksas tālruni 80000388, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.
 

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


skaidrite
- 2016-06-02 08:55

Tiem, kas tik ļoti lepni - kā vidusskolēni tiks iekšā skolās bez ID kartēm, ja reklāmā teikts, ka ID kartes dos iespēju iekļūt novada mācību iestādēs? vai ieeja skolā tagad būs par maksu, nopērkot ID karti?? jeb kāds atkal nav līdz galam padomājis, taču ir tik lepns, ka nespēj to atzīt???

Atbilde: skaidrite
Administrācija
- 2016-06-02 10:06

Labdien, Skaidrite!

Paldies par ierosinājumu! Siguldas novada pašvaldība veiks grozījumus Siguldas novada iedzīvotāju ID karšu lietošanas noteikumos, nosakot, ka Siguldas novada izglītības iestāžu skolēniem ID kartes ir bez maksas.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Septiņi
- 2016-06-01 14:06

Tas taču skaidrs, ka atvieglojumi attiecas vienmēr uz konkrētu grupu. Līga varētu jautāt arī: "kāpēc atvieglojumi neattiecas arī uz humanitāro zinātņu studentiem?"

Pie kaut kādas robežzīmes vienmēr ir "Stop" līnija.
Ļoti loģiska robežzīme - cilvēka 16 gadi. Kur vēl loģiskāk!
Domāju, ka tad, kad man palika 16 gadi, es būtu bijis dikti lepns, ieskaitoties pieaugušo kategorijā arī ID karšu jomā! Pat, ja tāpēc izpaliktu vienas pusdienas! Vai divas....

Rita
- 2016-06-01 13:59

Kāpēc nav atlaides tiem kam jau ir ID un ir jāsamaina pret jaunajām? Sanāk ka jāmaksā 5 EUR gan tiem kas jau ir maksājuši par vecajām, gan tiem kas izņems pirmo reizi!

Atbilde: Rita
Septiņi
- 2016-06-01 14:15

Nu, sasodīc - kaut mazam lepnumam taču ir jābūt!

Tās kartes dod iespēju, pirmkārt, apzināties savu piederību, un, otrkārt, ātri vien atpelnīt to samaksāto "biedru naudu".

Man gan nav ne mazākā vēlēšanās, ka kāds Manā vietā maksā par Manu karti! Neesmu kurtizānis... :))

Atbilde: Rita
Ketija
- 2016-06-01 14:23

Man kaut kā neērti par saviem novadniekiem, siguldiešiem, kas te izsaka tādus komentārus... "Tie, kas jau ir maksājuši par vecajām kartēm" - bet šī taču ir cita karte! To nevar izgatavot no mākoņiem vai gaisa, kas mums visiem ir par brīvu. Saprotiet taču ir ieviesta jauna tehnoloģija, jaunas kartes, jauna ideja! Tas taču maksā naudiņu un 5 eiro par savas piederības apliecinājumu žēlot... Tas ir bēdīgi.

Mana ģimene grib pateikt paldies ši projekta īstenotājiem! Mazajam tieši šopavasar palika pieci gadi un mēs ar lepnumu šodien saņēmām savas ID kartes :)) Esam lepni, ka esam siguldieši!

Atbilde: Rita
Rita
- 2016-06-01 15:07

Es jau gada sākumā ģimenei par kartēm izdevu EUR 15 un tagad atkal man ir jāizdod spiestā kārtā vēl EUR 20. Baigi sālīti un šaubos, ka EUR 35 tik ātri kaut kur varētu atpelnīties. Baigi jau nekur tās kartes ar neņem pretī. Varēja tad vismaz pārejas periods būt ilgāks. Savu piederību varu jau pierādīt ar LV ID vai pasi, priekš kam man vēl uz Siguldas ID mana seja.

Atbilde: Rita
Dzintars
- 2016-06-01 15:23

Nu nemuldi, Rita, kartes jau kopš pērnā gada rudens nedeva :)))
ja žēl naudas - neņem. staigā, bubini un reģistrējies vangažos :)))))

Atbilde: Rita
Dzintars
- 2016-06-01 15:27

Es īsti nesaprotu. Tās kartes taču ir brīvprātīgas. Gribi ņem, negribi neņem.
A kur problēma?
Ir labi, ka bez maksas ir vecīšiem un bērniem, tas ir labi.
Pārējie katrs pats pieņem lēmumu. Mūsu ģimene vakar izņēma.
Visi priecīgi - sīkajiem un ōmei bez maksas, 10 eiro uz ģimeni nav tik traki.

Atbilde: Rita
Septiņi
- 2016-06-01 16:55

Bet ir jābūt vismaz pieklājīgai, Rita - ja gribi atlaides, tad samaksā kādus procentus, savukārt, ja gribi karti tikai kā piederības apliecinājumu - tad izdomā, vai Tavs patriotisms maksā mazāk kā 5 eiro. Ja maksā mazāk - vienkārši nepērc.

Dažs ir ar mieru savi ziedot Siguldai, citam 5-us eiro negribas dot.
Viss ir ļoti subjektīvi.... Galvenais - tas NAV obligāts pasākums ar sliktām sekām, ja izvēlies karti/es nepirkt!

LigaLiga
- 2016-06-01 13:53

Lasīt jau es protu, es gribētu zināt kādēļ, piemēram, Siguldas vidusskolas un ģimnāzijas skolnieki vismaz tajā laikā, kamēr mācās vispārizglītojošās vidējās izglītības iestādē vecumā no 17 līdz 20 gadiem nevar saņemt ID karti bez maksas.

Atbilde: LigaLiga
Ketija
- 2016-06-01 14:25

Māmiņa Līga, tie ir 5 eiro. Samaksājiet, lūdzu, savam ģimnāzistam tos 5 eiro, ja viņš nevīžo pa vasaru atrast darbiņu un nopelnīt to pats.

LigaLiga
- 2016-05-30 14:10

Kā ar karšu saņemšanas atlaidēm skolēniem, tehnikumu un augstskolu audzēkņiem, kuri nestrādā un mācās, vai tiem nepienākas atlaide kartes saņemšanai?

Atbilde: LigaLiga
Administrācija
- 2016-05-31 12:25

Labdien, LigaLiga!

Saskaņā ar noteikumiem „Par Siguldas novada iedzīvotāju identifikācijas karšu lietošanu” ID kartes bez maksas var saņemt skolēni līdz 16 gadu vecumam.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi