×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-02
Pašvaldība tuvāko gadu laikā plāno asfaltēt Siguldas grantētās ielas

Lai uzlabotu Siguldas ceļu infrastruktūru un novērstu grants ielu putēšanu sausā laikā, Siguldas novada pašvaldība tuvāko gadu laikā plāno uzsākt Siguldas grantēto ielu pārbūvi uz asfaltsegumu. Lai uzsāktu pārbūvi, ikvienai dzīvojamajai mājai jābūt pieslēgtai pilsētas komunikācijām – kanalizācijai, ūdenim un elektrībai.

Tā kā ielu apstrāde ar pretputekļu absorbentu ir dārga un īslaicīga – darbojas līdz pirmajām lietavām vai greiderēšanai –, pašvaldība turpmāko gadu laikā plāno uzsākt Siguldas grantēto ielu asfaltēšanu, investējot ilgtermiņa risinājumā un uzlabojot ceļu infrastruktūru. Šīs ieceres pilotprojekts tiks īstenots jau šajā vasarā – ar asfaltsegumu tiks izbūvēts Nākotnes ielas posms.

Lai uzsāktu grantēto ielu asfaltēšanu, visiem īpašumiem grantētajās ielās jābūt pieslēgtiem pilsētas komunikācijām. Tā kā Nākotnes ielas posmā visi dzīvojamo māju īpašnieki to ir veikuši, asfalta segums šajā ielā tiks uzklāts jau šovasar.

Veicinot iedzīvotāju pieslēgšanos pilsētas komunikācijām, tiks atrisinātas vairākas problēmsituācijas, kuras var rasties, ja īpašums nav pieslēgts pilsētas komunikācijām, un vistiešākajā mērā ietekmē gan konkrēto mājsaimniecību, gan arī kaimiņu īpašumus un visu pilsētu kopumā. Pieslēgšanās pilsētas komunikācijām ne tikai novērsīs draudus videi – notekūdeņu iesūkšanos gruntsūdeņos, piesārņojumu un smaku –, bet arī novērsīs asfalta seguma bojāšanas iespēju vēlāk – tiks izslēgta situācija, kad asfalts ir jāuzlauž, lai pieslēgtu ūdeni vai kanalizāciju neilgi pēc tam, kad ielas segums jau izbūvēts. Iedzīvotāji tiks aicināti arī parakstīt vienošanos, ka vismaz piecus gadus pēc asfalta seguma izbūves viņiem nebūs iespējas izbūvēt papildu komunikācijas – gāzi, optisko kabeli u.c. –, tādēļ par pieslēgšanos nepieciešamajām komunikācijām jāpadomā laicīgi.

Par nepieciešamību pieslēgt inženierkomunikācijām atsevišķus īpašumus, kas to vēl nebūs izdarījuši, iedzīvotāji tiks brīdināti un tiks noteikts termiņš nepieciešamo pieslēgumu izbūvei.

Pašvaldība tuvākā gada laikā atkārtoti izvērtēs grantēto ielu stāvokli, satiksmes intensitāti, kā arī nodrošinājumu ar inženierkomunikācijām, lai sastādītu asfaltējamo ielu sarakstu prioritārā secībā. 2015.gada 14.oktobrī ar Siguldas novada Domes lēmumu tika apstiprināti noteikumi „Par autoceļu uzturēšanas klasēm”, saskaņā ar tiem katrai ielai ir piešķirta uzturēšanas klase. Ielas uzturēšana tiek veikta atbilstoši uzturēšanas klasei.

Jau ziņots, ka šovasar uzsākta atsevišķu ielu apstrāde ar pretputekļu absorbentu. Ar pretputekļu absorbentu tiek apstrādātas tās Siguldas ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports, tāpat vērā ņemts ielu tehniskais stāvoklis un satiksmes intensitāte. Pretputekļu absorbents šovasar tiks uzklāts ielām 15 kilometru garumā un šī pakalpojuma izmaksas sasniegs 12 tūkstošu eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


skaidrite
- 2016-06-07 09:20

Noteikumi “Par autoceļu uzturēšanas klasēm Siguldas novadā” nosaka Autoceļu uzturēšanas klases atkarībā no vidējās transportlīdzekļu satiksmes intensitātes. Pēc kādas metodikas tā ir noteikta? Kur var iepazīties ar katras ielas satiksmes intensitātes datiem?

Māris
- 2016-06-04 01:38

Sākoties peldsezonai Roķēnu ūdenskrātuvē, konstatēju, ka ceļš uz turieni ir katastrofālā stāvokli, ļoti bedrains. Varbūt ir iespēja bedrēs un malās sabērt šķembas vai nofrēzēto asfaltu.
Un vēl jautājums, kā tur beidzās ar izsludināto konkursu par peldvietas iekārtošanu, nekas tur nenotiek galīgi,visas laipas sen sagruvušas, krasts aizaug, labi vismaz, ka puse no zāles tagad nopļauta

Atbilde: Māris
Aleksejs Mjaliks
- 2016-06-04 18:15

Piebalsošu Mārim. Ceļš uz ūdenskrātuvi ir ļoti bēdīgā stāvoklī.

Atbilde: Māris
Administrācija
- 2016-06-06 12:29

Labdien, Māri!

Nekustamā īpašuma „Roķēni” teritorijas izsole beidzās bez rezultātiem un šobrīd atkritumu savākšanu un zālāju pļaušanu nekustamajā īpašumā veic pašvaldība. Plānots, ka pašvaldība rīkos atkārtotu izsoli par teritorijas uzturēšanu.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Māris
Administrācija
- 2016-06-06 15:55

Labdien, Māri un Aleksej Mjalik!

Informācija par ceļu uz „Roķēnu” ūdenskrātuvi ir nodota atbildīgajiem pašvaldības speciālistiem, kuri tuvākajā laikā šo ceļu sakārtos.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Evija S.
- 2016-06-03 16:16

Vai Saltavota ielas neasfaltētās daļas, Kalnabeitēs, iedzīvotājiem arī ir kādas cerības uz ceļa pretputekļu apstrādi? Pilsētas komunikācijām neesam pieslēgti. Putekļos smokam regulāri, jo īpaši šogad. Satiksmes intensitāte ir nenormāla - saimniecības Ķikši kravas mašīnas brauc ar ātrumu 80 km/h un lielāku daudzas reizes dienā, un viņiem neinteresē, ka putekļu kalni veļas pāri visām privātmājām un dārziem. Nereti arī vieglās automašīnas brauc ar ātrumu 100km/h un vairāk. Vai tiešām Siguldas pašvaldībai nav iespēju uzlikt ātruma ierobežojumu un apstrādāt ceļu? Ar cieņu, Evija Samsonova

Atbilde: Evija S.
Administrācija
- 2016-06-06 16:24

Labdien, Evija Samsonova!

Paldies par Jūsu ieteikumu! Pašvaldība pēc saskaņošanas ar „Latvijas Valsts ceļiem” Saltavota ielā uzstādīs ātrumu ierobežojošas zīmes „Apdzīvota vieta”.
Tā kā grantēto ceļu apstrāde ar pretputekļu absorbentu nedod ilglaicīgu rezultātu un izmaksā dārgi, tad ar to apstrādā tikai ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Evija S.
Evija S.
- 2016-09-26 11:59

Paldies par Jūsu atbildi, Administrācija! Kopš atbildes ir pagājuši vairāk kā 3 mēneši, bet ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes nav uzstādītas. Šorīt uz šī ceļa pie mūsu mājas tika notriekts mūsu suns, jo garāmbraucošā automašīna brauca ar lielu ātrumu un suns atradās uz ceļa, kur, protams, viņam nevajadzēja būt. Suns ir miris. Garāmbraucošā automašīna pat neapstājās. Vai Jums ir vajadzīgi vairāk cietušie un mirušie, lai kaut ko darītu lietas labā? Ar cieņu, Evija Samsonova

Atbilde: Evija S.
Administrācija
- 2016-09-27 10:06

Labdien, Evija Samsonova!

Izsakām līdzjūtību par Jūsu suņa sabraukšanu. Aicinām vērsties Valsts policijā, lai noskaidrotu vainīgo.

Ātrumu ierobežojošo zīmju „Apdzīvota vieta” izvietošanas saskaņošanas process ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” ir noslēdzies un ceļazīmes jau ir izgatavotas. Rīkojums par to uzstādīšanu tika dots jau pagājušās nedēļas beigās – līdz 30.septembrim tās tiks uzstādītas arī Saltavota ielā.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi