×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-06
Izstāde „Latvija – Gadalaiki” Mākslas un kultūras telpā „Tornis”

Siguldas Mākslas un kultūras telpa „Tornis” no 4. līdz 26. jūnijam aicina uz izstādi „Latvija - Gadalaiki”. Tajā apskatāms Ievas Muzikantes gleznu cikls un Tālivalža Muzikanta skulpturālie darbi.

Ieva Muzikante profesionālo izglītību apguvusi Latvijas Mākslas akadēmijā, kur 2013.gadā absolvējusi glezniecības nodaļu profesora Alekseja Naumova un profesora Kaspara Zariņa meistardarbnīcā, ieguvusi maģistra grādu. Iepriekš beigusi arī LMA Tēlniecības nodaļu 1990.gadā. Izstādēs piedalās kopš 1985.gada ar skulptūrām, gleznām un grafikām. Gleznas ir eļļas, akrila, akvareļa un pasteļa tehnikās. Ieva Muzikante ir Latvijas Mākslinieku Savienības un Latvijas Tēlnieku centra biedre; viņa strādā par pasniedzēju Baldones mākslas skolā. Pašreiz turpina studijas Latvijas Mākslas Akadēmijas doktorantūrā.

Izstādē apskatāmi darbi no gleznu cikla „Latvija – Gadalaiki ” un „Māte Terēze”. Autore par sajūtām savos darbos stāsta: „Cilvēka mūžs ir kā gada ritums – pavasarim seko vasara, vasarai seko rudens, rudenim – ziema. Cilvēks ir daļa no dabas, daļa no tēvzemes, daļa no laika, daļa no sabiedrības. Diemžēl mums nav dots šo ciklu atkārtot, paņemot pavasara ziedēt priekam ziemas gudrību. Mēs katrs pasaulē skatāmies caur savu prizmu un pasaule mums veras pretī un spoguļojas mūsos.”

Tālivaldis Muzikants profesionālo izglītību apguvis Latvijas Mākslas akadēmijā, kur 2013. gadā absolvējis Dizaina nodaļu un ieguvis maģistra grādu. Iepriekš absolvējis arī LMA tēlniecības nodaļu 1990. gadā. Kopš 1983. gada piedalās izstādēs ar tēlniecības, glezniecības un dizaina darbiem. Latvijas Mākslinieku Savienības un Latvijas Tēlnieku centra biedrs, Baldones mākslas skolas direktors. Pašreiz turpina studijas Latvijas Mākslas Akadēmijas doktorantūrā.

Šajā izstādē apskatāma skulpturālu darbu sērija „Akmens impresijas”, kā arī keramikas skulptūras „Rozes” un „Ķirbis”, kas rada interesantu saspēli ar Ievas Muzikantes gleznu ciklu „Latvija – Gadalaiki”. Savukārt betona bērniņu skulptūras „Par Dzīvību!” veido dialogu ar Ievas darbiem, kas veltīti Mātei Terēzei.

Par savām izjūtām un radošo impulsu Tālis saka: „Gar jūru staigājot, mani uzrunā šie nelielie akmeņi, kurus var pacelt, pagrozīt un tajos var jau iztēloties nākamo skulptūru. Mājās šie akmeņi pārtop par impresijām. Pats kalšanas process ir kā saruna un spēle starp mani un akmeni, kurš dažkārt atklāj ko jaunu, bet dažkārt kaut ko paslēpj.. Man nozīmīgi šķiet saglabāt katrā akmenī viņa pirmatnējo skaistumu.”

Siguldas Mākslas un kultūras telpa „Tornis” atvērta no otrdienas līdz svētdienai, no plkst.12.00 līdz 18.00; pirmdienās – slēgts. Apmeklējumus iespējams pieteikt arī citā laikā, iepriekš piesakoties pa tālruņiem 29222099, 29218240.

Ieeja par ziedojumiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi