×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-09
Sācies Siguldas novada skolēnu vasaras nodarbinātības projekts

Jūnijā sācies Siguldas novada pašvaldības un novada uzņēmēju īstenotais jauniešu nodarbinātības projekts, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes ir vairāk nekā 320 novada skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes un darba drošības speciālisti šonedēļ pārbaudīja skolēnu nodarbinātības projektā iesaistītos darba devējus. Apmeklējot skolēnu darba vietas secināts, ka skolēnu darba vide ir droša un darba devēji ir jauniešus iepazīstinājuši ar veicamajiem uzdevumiem. Visās darba vietās pašvaldības noteiktās prasības tiek ievērotas un skolēni atbildīgi veic viņiem uzticētos pienākumus – labiekārto iestāžu un uzņēmumu teritorijas, stāda puķes, palīdz bērnudārza audzinātājām, uzkopj telpas, fasē saldējumu, kārto un marķē preces, kopā ar amatniecības meistariem darina suvenīrus, veic administratora pienākumus, koordinē tūrisma plūsmu, palīdz lietvedībā un veic citus pienākumus, uzkrājot pirmo darba pieredzi, lietderīgi pavadot savu brīvo laiku un, kas ir ļoti svarīgi, papildinot ģimenes budžetu.

Gan darba devēji, gan skolēni atzīst, ka projekts ir ļoti nepieciešams un arī nākamajās vasarās labprāt izmantos iespēju strādāt vai nodrošināt darba vietas.

Skolēnu nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansē pašvaldība, uzņēmējiem būs jāsedz tikai darba devēja sociālais nodoklis. Siguldas novada pašvaldība skolēnu vasaras nodarbinātības projekta īstenošanai paredzējusi 45 700 eiro.

Darbu skolēniem šovasar piedāvā 39 uzņēmēji un 20 pašvaldības iestādes un struktūrvienības. Vecākie skolēni strādā mēnesi, bet jaunākie – divas nedēļas.

Skolēnu vasaras nodarbinātības projekts Siguldas novadā norisinās kopš 2010.gada. 2015.gadā skolēnu vasaras nodarbinātības projektā iesaistījās 283 skolēni, 28 Siguldas novada uzņēmēji, kā arī 17 pašvaldības iestādes un struktūrvienības. Projekta īstenošanai tika izlietoti 38 934,60 eiro.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi