×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-14
Publiskajai apspriešanai nodoti divi nozīmīgi lokālplānojumi

Siguldas novada pašvaldība līdz 18.jūlijam publiskajai apspriešanai ir nodevusi divus lokālplānojumu projektus intensīvas attīstības teritorijās. Lokālplānojums Ata Kronvalda ielā 7, Oskara Kalpaka ielā 12, Krišjāņa Barona ielā 27 un Oskara Kalpaka ielā tiek izstrādāts, lai grozītu teritorijas plānojumā noteiktos apbūves rādītājus un ielu sarkanās līnijas, paredzot Siguldas izglītības iestāžu  infrastruktūras attīstību – jaunas piebūves būvniecību A.Kronvalda ielā esošajai skolas ēkai. Savukārt, lokālplānojuma projekts Strēlnieku, Pulkveža Brieža ielas un Vidzemes šosejas krustojumu zonā tiek izstrādāts, lai uzlabotu satiksmi krustojumā, kas ir visnozīmīgākais Siguldas un Rīgas virziena sasaistei. Pašvaldības teritorijas plānošanas speciālisti norāda, ka lokālplānojums ir būtisks teritorijas attīstības sākumposms – tas ir pamatdokuments, kurš ļauj pēc tam secīgi izstrādāt dažāda veida būvprojektus – gan ēkām, gan ielām un citām būvēm.

Lokālplānojuma projekts Strēlnieku, Pulkveža Brieža ielas un Vidzemes šosejas krustojumu zonā tiek izstrādāts, lai uzlabotu satiksmi un organizētu optimālu satiksmes plūsmu Pulkveža Brieža ielas un Vidzemes šosejas krustojumā. Lokalplānojums paredz mainīt sarkano līniju plānu, kas ļautu nodrošināt vairākas joslas izbraukšanai uz Vidzemes šosejas, nodrošinot iespēju autovadītājiem ātrāk un drošāk šķērsot krustojumu, kas ir īpaši nozīmīga ne tikai rudens laikā, bet arī daudzskaitlīgajos novada sporta un kultūras pasākumos.

Lokālplānojums Ata Kronvalda ielā 7 un pieguļošajās teritorijās paredz gan uzlabot satiksmes infrastruktūru, lai iedzīvotājiem būtu ērtāk pieejams Siguldas Sporta centrs, gan radīt iespēju paplašināt Siguldas pilsētas vidusskolas ēku. Šobrīd lokālplānojumā ietverto zemes gabalu apbūves rādītāji jau sasnieguši  maksimālo robežu attiecībā uz apbūves blīvumu un brīvajām zaļumu teritorijām, bet, pārplānojot teritoriju,  ir iespējams ņemt vērā tālejošos mērķus un konkrētos uzdevumus to sasniegšanai, kur viens no uzdevumiem ir veikt esošās skolas ēkas un tai piegulošās teritorijas pārbūvi, kas ir iespējama tikai nosakot citus apbūves rādītājus visam kvartālam.

Publiskās apspriešanas sanāksmes par abiem lokālplānojumiem 20.jūnijā notiks Siguldas novada Kultūras centrā, Pils ielā 10.

Plašāka informācija par lokāplānojumiem un to vizualizācijas ir pieejamas šeit.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Septiņi
- 2016-06-30 18:32

Pārsteidz cilvēku nevēlēšanās kaut ko mainīt. Vēl vairāk - nepatika pret tiem, kas kaut ko maina....

Visi veikali pilni ar cilvēkiem, tātad - tie ir vajadzīgi. Bet vienalga - pukst "pret"... Kur loģika?
Veikalu varbūt palielinās - slikti, būvēs jaunā vietā - arī slikti. Kad man nav nauda, nevaru dzert limonādi, kad man ir nauda, nedrīkstu dzert limonādi... Atceramies? :)) Krustojums tāds kā tagad - slikti, trīs reizes caurbraucošāks, tāpat nepatīk!

Atbilde: Septiņi
cirliitis
- 2016-07-07 14:59

Nav tik traki, zinu pāris tieši tuvumā dzīvojošus, kurus tas ļoti tieši un konktrēti skars, bet kas tieši tāpēc ir ritīgi priecīgi.
Te komentos to nevar redzēt, jo priecīgie klusē un smaida, raksta un citādi ālējās stresainie un ... :))

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2016-07-08 20:00

Labi dzirdēt, ka ir cilvēki, kuriem patīk attīstība! citādi rodas dīvains priekšstats par viedokļu sadalījumu - pārsvarā "nīgrie kaķi"....

Atbilde: Septiņi
GuntarsR
- 2016-07-11 08:44

Nav viss slikti! Laurenču aktīvā sporta centra projekts ir super! Tāpat stacijas laukums visā visumā ir ok. Tomēr, vairumā gadījumu runa iet par kvalitāti. It īpaši, ja runājam par tiem projektiem, kurus var ietekmēt pašvaldība - sabiedriskās ēkas vai pašvaldības teritoriju izsole. Piemēram, baseins, protams, ka ir vajadzīgs, bet projektam jārespektē apkārtējais vietas konteksts. Vai kāda no S! sabiedriskajām būvēm ir pēdējo 10 gadu laikā guvusi kādu atzinības balvu? Apskatāties, citās pašvaldībās, kādi ir bērnudārzu, skolu, kultūras centru un sporta centru projekti!

Atbilde: Septiņi
Administrācija
- 2016-07-11 12:01

Labdien, GuntarsR!

Katras būves atrašanās vieta tiek izvēlēta pēc vairākiem aspektiem un kritērijiem.
Siguldas Sporta centra atrašanās vietas izvēlē būtisks faktors bija Siguldas novada izglītības iestāžu infrastruktūras attīstības koncepcija, kā arī iespēja Sporta centra pakalpojumus ērti izmantot pēc iespējas plašākam iedzīvotāju skaitam.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Septiņi
GuntarsR
- 2016-07-11 14:32

Administrācija paldies, ka iesaistāties diskusijā! Sporta kompleksa gadījumā vieta ir atbilstoša. Es te vairāk runāju par to, ka projektu izpildījums ir utilitārs un laikmetam ne vienmēr atbilstošs. Tas ka sporta funkcija kopā ar skolu ir ok, par to laikam nav jāstrīdās.

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2016-07-11 18:30

Guntar - par utilitārismu - manuprāt taisni šis sporta komplekss, vismaz no šur tur pieejamās informācijas, būs neutilitārs. Tam ir odziņa!
Protams, vienmēr pastāv vairākas taisnības, parasti viena ir pasūtītājam, otra celtniekam. Ja ir godprātīgs celtnieks, patiesības ir līdzīgas. Turam īkšķus, lai būtu godprātīgs.... Ir vēl tādi arī tepat Siguldā!

skaidrite
- 2016-06-22 10:50

arī uz Stacijas parka apbūves apspriešanu jūs Administrācija tāpat aicinājāt. Pārlasiet domes lēmumu - cik ierosinājumu tika noraidīts un cik iekļauts projektā? Beidziet liekuļot!

skaidrite
- 2016-06-21 10:49

Otrajam plānojumam uzlabojumus Vidzemes šosejas krustojumā "apēdīs" papildus satiskmes plūsma no palielinātās šokolādes un Jaunās Mazās Saules ielas ar plānoto apbūvi.

bez tam papildu krustojums no Mazās Saules ielas visu tikai padarīs sliktāku. ir jau mums viens precedents netālu - padomju laika padumjš risinājums Rīgas ielas dzelzceļa pārbrauktuve - kur 50m zonā ir 3 krustojumi /2 ar ielām un 1 ar dzelzceļu/. Laiki mainās, bet mācības nav gūtas.

Atbilde: skaidrite
Administrācija
- 2016-06-21 12:53

Labdien, Skaidrite!

Aicinām Jūs piedalīties lokālplānojuma projekta publiskajā apspriešanā un iesniegt rakstiski savus priekšlikumus Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistiem vai nosūtīt tos elektroniski uz e-pasta adresi klinta@grupa93.lv līdz 18.jūlijam.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Septiņi
- 2016-06-17 15:48

Patīk kartes, laikam iepriekšējā dzīvē esmu bijis kartogrāfs vai Kolumbs. Labs ir variants ar četrām joslām uz P.Brieža ielas krustojuma. Tagad ir divas. Ja nu kādam šaubas, ka trīs joslas izbraukšanai uz šosejas nepalīdz ātrāk pārvietoties, tad laikam vajag atgriezties pirmajā klasē pie reizrēķina... Atbalstu arī, ja pilsētās ir zonas, kur mājas ir lielākas un tuvāk viena pie otras, īpaši tas attiecas uz zemi gar šosejām. Tās tāpat labāk izmantot visādiem veikaliem, nevis dzīvošanai. Ja nu kādam trāpījies sākt dzīvot pie lielceļa tad, kad vēl brauca ar zirgu pajūgu, jāpielāgojas attīstībai..

Kaspars Līviņš
- 2016-06-17 12:10

Izpētot piedāvātos dokumentus, man šķiet, ka piedāvātie transporta risinājumi maz ko spēs atrisināt, un, piesedzoties ar mērķi par transporta plūsmas uzlabošanu, ieguvējs no visas jezgas būs TC Šokolāde jo šai teritorijai ierosināts piešķirt apbūves blīvumu 60% apmērā, kas ir par trešdaļu lielāks,nekā lielākie apbūves blīvumi Siguldā - 40%!
Piedalieties sabiedriskās apspriešanas sapulcē, un uzdodiet jautājumu:
Kā vienas ēkas palielināšana var uzlabot transporta plūsmu pārslogotā krustojumā?
Piebildīšu, ka ēkas palielināšanas projekts ir jau gatavs, pie TC jau sen karājas būvtāfele!

Kaspars Līviņš
- 2016-06-17 12:09

Izpētot piedāvātos dokumentus, man šķiet, ka piedāvātie transporta risinājumi maz ko spēs atrisināt, un, piesedzoties ar mērķi par transporta plūsmas uzlabošanu, ieguvējs no visas jezgas būs TC Šokolāde jo šai teritorijai ierosināts piešķirt apbūves blīvumu 60% apmērā, kas ir par trešdaļu lielāks,nekā lielākie apbūves blīvumi Siguldā - 40%!
Piedalieties sabiedriskās apspriešanas sapulcē, un uzdodiet jautājumu:
Kā vienas ēkas palielināšana var uzlabot transporta plūsmu pārslogotā krustojumā?
Piebildīšu, ka ēkas palielināšanas projekts ir jau gatavs, pie TC jau sen karājas būvtāfele!

GuntarsR
- 2016-06-16 17:52

Neredzu, kā tas otrais lokālplānojums sasniegs izvirzīto mērķi - uzlabot satiksmi krustojumā?
Skatoties projektu, krustojums paliek gandrīz tāds pats kāds bijis! Viena josla nāk klāt, bet tāpat 90% gribēs nogriezties uz Rīgu un sastrēgums turpināsies. Toties parādās jauni publikas piesaistes objekti. Mainās piemēram apbūves blīvums no 40% uz 60% un no 3 uz 4 stāviem Šokolādei. Kā šie parametri uzlabos krustojumu?

Atbilde: GuntarsR
Administrācija
- 2016-06-17 08:54

Labdien, GuntarsR!

Lokālplānojumam par Strēlnieku, Pulkveža Brieža ielas un Vidzemes šosejas krustojumu pirmdien, 20.jūnijā, plkst.17.00 Siguldas novada Kultūras centrā, Pils ielā 10, notiks publiskā apspriešana. Aicinām Jūs piedalīties apspriešanā, iesniegt rakstiskus priekšlikumus un ieteikumus par izstrādāto lokālplānojuma projektu Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistiem vai nosūtīt elektroniski uz e-pasta adresi klinta@grupa93.lv.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi