×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-14
Sigulda skanēs visu vasaru!

Ar bagātīgu muzikālo pasākumu klāstu šovasar pielīs Gaujas senielejas nogāzes Siguldā. No klasiskās līdz modernās mūzikas ritmiem, no muzikālām brokastīm līdz dejām nakts melnumā – Siguldas muzikālajā vasarā ikviens atradīs sev ko piemērotu, jo šovasar Siguldā koncertēs pasaules līmeņa zvaigznes – īru dziesminieks Demjens Raiss un britu rokgrupa „James”, klausītājus priecēs tradicionālās Muzikālās brokastis un XXIV Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki. Pirmo reizi Siguldas Pils dārzā norisināsies Skaņu un garšu festivāls, savukārt vasaras noslēgumā Siguldas pilsdrupu estrādi krāšņos vienīgie grupas „The Sound Poets” koncerti šovasar.

 

Muzikālās brokastis

Jūlija svētdienās Siguldas Jaunās pils parkā plkst.11.00 apmeklētājus priecēs Muzikālās brokastis. 3.jūlijā klausītājus ceļojumā pa Latīņamerikas ritmiem vedīs Latvijas ģitāristu kopprojekts „Akustisko ģitāru trio AG 3’o” ar jaunu koncertprogrammu, kurā apvienojušies Aivars Hermanis Kaspars Zemītis un Mārcis Auziņš. 10. jūlijā uzdejot tango stīgu instrumentu saspēlē ar akordeonu aicinās „Piazzolla. Galliano. Tango.". 17.jūlijā dienvidu saulē sasildīs „Latvian Sound Quartet" – četru dāmu grupa ar saulainu mūziku no dažādām dienvidu zemēm. Muzikālo brokastu programmu 24.jūlijā noslēgs  Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku bigbends ar jaunu koncertprogrammu „Tautasdziesma". Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt brokastu uzkodas un rīta kafiju.

 

Sunset festival”: Damien Rice un grupa ,,James” Siguldas saulrietā

„Sunset festival” šovasar piedāvās izsmalcinātas, mūsdienīgas mūzikas baudījumu saulrietā. 3.jūlijā Siguldas pilsdrupās uzstāsies īru dziesminieks Demjens Raiss, bet 6.jūlijā – britu alternatīvā roka grupa ,,James”. Šī būs lieliska iespēja dzirdēt talantīgos mūziķus saulrietā, kad Gaujas senlejas daba izgaismojas īpašās krāsās un valdzina ar savu vienreizīgumu.

Demjens Raiss ir īru folka un indīroka dziesminieks, kas pazīstams ar savām balādēm. Viņš vienlīdz labi pārvalda klavierspēli, ģitāru, klarneti un perkusijas instrumentus. Savukārt grupa ,,James” savu karjeru īpaši veiksmīgi attīstīja 90.gados un turpina arī mūsdienās. Vairākās valstīs, piemēram, Lielbritānijā un ASV, ,,James” ieguvuši kulta grupas statusu.


Opermūzikas svētki

No 29.jūlija līdz 31.jūlijam gleznainā Siguldas pilsdrupu estrāde un Siguldas pils komplekss kļūs par greznu ietvaru izcilam mūzikas notikumam – XXIV Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kuros būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus.

Piektdien, 29.jūlijā, plkst.19.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks svētku atklāšanas koncerts, kurā piedalies solisti Dināra Rudāne, Irma Pavāre, Miervaldis Jenčs, Juris Ādamsons, Marta Sudraba un Gints Bērziņš.

Sestdien, 30.jūlijā, plkst.15.00 ikviens aicināts apmeklēt koncertu ,,Jaunie talanti” Siguldas Jaunās pils dārzā, bet plkst.21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks krāšņs Dž.Verdi operas ,,Masku balle” brīvdabas oriģināliestudējums.

Svētdien, 31.jūlijā, plkst.13.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Garīgās mūzikas koncerts, savukārt plkst.18.00 – Galā koncerts ,,Marina Rebeka Siguldā” Siguldas pilsdrupu estrādē. Koncertā piedalās Marina Rebeka (Latvija), soprānu trio no Itālijas ,,Appassionante”, Filips Do (Francija) un Latvijas operas mākslinieki, kā arī festivāla koris un orķestris.

Arī šogad svētku organizatori ir padomājuši par papildu kultūras programmu pirms un pēc koncertiem Siguldas Jaunās pils dārzā.

 

Pirmais Skaņu un garšu festivāls

13.augustā no plkst.16.00 Siguldas Jaunās pils dārzā norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kura apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan ēdiena, gan mūzikas baudīšanā.

Uz festivāla skatuves kāps Latvijas un pasaules meistarīgākie mūziķi: „Latvian Voices” ar savu jaunāko programmu „Pāri robežām”, ekstravagantie mūzikas revolucionāri „Rupa & the April Fishes”, Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis ar speciāli radītu programmu „Vasaras Atmosfēras”, kā arī mūzikas stilu nojaucēji „Future Folk Orchestra”.

Festivāla apmeklētājam būs iespēja ne tikai baudīt izsmalcinātus ēdienus, bet arī iepazīt pārsteidzošus garšu salikumus un jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā.

 

Vienīgie „The Sound Poets” koncerti šovasar

Grupa „The Sound Poets”, kuras albums „Pulsē” Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonijā „Zelta Mikrofons” atzīts par „Gada albumu” un „Labāko popmūzikas albumu”, savus vienīgos koncertus šovasar sniegs 26. un 27. augustā Siguldas pilsdrupās. 

Grupas  dalībnieki izteikušies, ka vēlas koncentrēt visu savu uzmanību un spēkus vienam koncertam vasarā, padarot to par notikumu ar lielo burtu gan sev, gan klausītājiem. Siguldas pilsdrupas kā koncerta norises vieta nav nejauša izvēle – tā būs „The Sound Poets” atgriešanās maģiskajā Siguldas pils pakājē ar jaunām dziesmām, jauniem stāstiem un jaunām emocijām.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi