×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-17
Tuvojoties negaisam, aicina uzmanīties no lūstošiem kokiem

Vasaras vidū koki ir sasnieguši maksimālo sava vainaga masu, un, ja to vēl pastiprina lietus, tad pat ārēji zaļākam, veselīgam kokam tā ir liela slodze, tādēļ tieši šajā laikā pat pie mazākām vēja brāzmām var lūzt zari un pat paši koki. Šāda slodze šonedēļ izrādījās nepanesama aptuveni 150 gadus vecam ozolam, kas šonedēļ nolūza Gaujas Nacionālā parka teritorijā netālu no Gūtmaņalas, uz brīdi aizkavējot satiksmi, kā arī sabojājot elektrolīniju, tādēļ Dabas aizsardzības pārvalde un Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus postoša negaisa laikā, kas tiek prognozēts piektdienas vakarā, būt uzmanīgiem un nenovietot automašīnas zem kokiem.

Pēc negadījuma pie Gūtmaņalas Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti nekavējoties apsekojuši autoceļam pieguļošo teritoriju un secinājuši, ka vēl aptuveni 30 kokiem nepieciešama papildu noturības novērtēšana, kā arī koku vainagu kopšana, lai tos saglabātu. Iepriekšminētās aktivitātes jau tuvākajā laikā veiks diplomēti arboristi.

Arī Siguldas pilsētā ir vairāki koki, kurus, domājot par iedzīvotāju un nekustamā īpašuma drošību, tuvākajā laikā plānots izzāģēt. Jau ziņots, ka 2012.gadā, veicot Siguldas pilsētas parku, skvēru un zaļo zonu koku stāvokļa izvērtēšanu un apsaimniekošanas plāna izstrādi, pieaicinātie eksperti, arī dendrologs, Nacionālā botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns, konstatēja ošu slimības izplatību Siguldā. Pēdējos gados koku stāvoklis ir būtiski pasliktinājies, vairāki koki radījuši bīstamas situācijas vējā gāžoties, tādējādi apdraudot iedzīvotāju, automašīnu un nekustamā īpašumu drošību. Siguldas novada zaļumsaimniecības speciālisti, kā arī pieaicinātais eksperts – augošu koku vērtēšanas eksperts Oskars Suveizda, arī šogad fiksējuši jaunus ošu bojājumus, tādēļ pašvaldība drīzumā uzsāks bīstamo koku izzāģēšanu, lai tie neapdraudētu iedzīvotājus un to īpašumu. Nozāģēto slimo koku vietā tiks iestādīti jauni, kvalitatīvi, pilsētas apstākļiem atbilstoši koku stādi, tiem piemērotās vietās.

Atbildīgie dienesti lūdz iedzīvotājus vētras un negaisa laikā būt uzmanīgiem, neatstāt pagalmos vieglu konstrukciju materiālus, veikt mobilo tālruņu uzlādi un būt piesardzīgiem satiksmes dalībniekiem. Atgādinām, ka ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai cits negadījums, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, zvaniet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruņa numuru 112.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi