×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-21
Vieglatlēti izcīna trīs medaļas Latvijas čempionātā U16 grupai

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 17. un 18.jūnijā, spītējot lietum un brāzmainam vējam, Saldus stadionā notika Latvijas čempionāts U16 grupai. Tajā startēja astoņi Siguldas Sporta skolas spēcīgākie 2001.2002.gadā dzimušie vieglatlēti.

Par Latvijas čempioni 3000 metru skrējienā kļuva Kristīne Brunere, bet sasniegtais rezultāts 10:57,62 šobrīd ir šā gada sestais labākais sieviešu konkurencē Latvijā. Skrējienā bija jāaizvada septiņi ar pusi apļi, kur visu distances laiku Kristīne taktiski skrēja galvenās konkurentes aizvējā, bet pēdējos 300 metros veica izrāvienu, kas finišā arī nodrošināja divu sekunžu pārsvaru pār otro vietu. 3000 metru skrējienā kā ceturtā finišēja Estere Vīksne (11:38,58), bet dienu iepriekš tika izcīnīta piektā vieta 1500 metru distancē 27 dalībnieču konkurencē (5:20,28). Salīdzināšanai ar pagājušo gadu, kad 3000 metru skrējienā Latvijas čempionātā U16 startēja tikai trīs dalībnieces, šogad startēja 14 meitenes – pagājušajā gadā uzvarai pietika ar rezultātu 13:21,93, šogad ātrāk par pagājušā gada uzvarētājas laiku skrēja 12 dalībnieces. Elza Lešinska veica divus personīgā rekorda labojumus: 400 metros – 1:05,61 un 14.vieta, bet 200 metros – 28,62 sekundes (19.vieta no 52 dalībniecēm).

Lieliskus rezultātus uzrādīja Jēkabs Niklāvs Janovs, pirmajā sacensību dienā no sākuma labojot personīgo rekordu tāllēkšanā (tagad tas ir 5,83m), kas deva augsto piekto vietu, bet pēc tam sacenību noslēgumā 400 metros tika veikti rekordlaikā – 54,22 sekundes un bronzas medaļa! Sīvā konkurence saglabājās arī otrās dienas 200 metru sprintā, kur Jēkabs no sākuma priekšskrējienā laboja sev piederošo rekordu (24,68s), bet pēc tam, iekļūstot fināla ātrākajā astotniekā, vēlreiz uzlaboja rezultātu – 24,40 sekundes un, finišējot gandrīz vienā līnijā ar konkurentiem, izcīnīta piektā vieta! Atkal atgriežoties pie pagājušā gada rezultātiem, šogad kā pēdējais finālā iekļuva dalībnieks ar rezultātu 24,75s, kur pagāšgad pietika skriet gandrīz par sekundi lēnāk, lai kvalificētos ātrāko astoņu sarakstam.

Trīssoļlēkšanas sektorā spraigu cīņu par trijnieku visu sešu lēcienu garumā nodrošināja Oto Laiva. Pirmais lēciens pārkāpts, otrajā rezultāts 11,56m (tajā brīdī otrā vieta), trešais lēciens pārkāpts. Tālāk sekoja trīs fināla lēcieni ar labākajiem astoņiem dalībniekiem. Lai arī ieskrējiens tika pagarināts, lai nebūtu pārkāpts atspēriena dēlītis, maksimālais ieskrējiena ātrums un centība, atkal noveda pie minimāla pārkāpuma, tieši tas pats arī piektajā lēcienā. Pēdējā lēcienu sērijā konkurenti savus rezultātus uzlaboja, nobīdot Oto uz ceturto pozīciju. Oto veica perfektu atspērienu pirms dēlīša un ar rezultātu 11,71m izcīnīja trešo vietu. Jāmin, ka šā gada sākumā Latvijas ziemas čempionātā U16 grupai scenārijs trīsoļlēkšanā bija stipri līdzīgs, jo tikai pēdējais mēģinājums izšķīra medaļu likteni.

400 metru sprintā jaunu personīgo rekordu uzstādīja Daniels Strods (1:01,39), savā skrējienā finišējot pārliecinoši pirmais bez jebkādas konkurences (kopumā 14.vieta). Pirmajā sacensību dienā 1500 metros startēja Reinis Burtnieks, otrajā dienā Reinim 3000 metru skrējiens. Šoreiz personīgais rekords izpalika, iespējams vainīgs satraukums, pirmoreiz startējot Latvijas čempionātā vidējās un garajās distancēs, tomēr tika gūta vērtīga pieredze šādiem skrējieniem. Artūram Šķesteram čempionāts šoreiz pavisam neveiksmīgs, jo 100 metru priekšskrējienā distances vidusdaļā tika sastiepts augšstilba muskulis, neļaujot veikt maksimālu skrējienu līdz finišam. Tāpēc novēlam ātru atveseļošanos, lai Artūrs varētu turpināt uzrādīt augstus rezultātus nākamās sezonas startos.

Sacensību izskaņā mazā Zviedru stafete 100metri–200metri–300metri–400metri. Diemžēl traumas dēļ palīdzēt 300 metru sprinta etapā nevarēja Artūrs Šķesters, tāpēc mūsu zēnu kvartetā nācās veikt izmaiņas. Tā rezultātā secība stafetē sekojoša: Reinis Burtnieks – Oto Laiva – Daniels Strods – Jēkabs Niklāvs Janovs. Finiša laiks 2:19,59 un Latvijas čempionātā U16 izcīnīta piektā vieta!

Apsveicam Siguldas Sporta skolas vieglatlētus ar panākumiem sezonas svarīgākajās sacensībās! Lai sasniegtais motivē trenēties vēl vairāk un mērķtiecīgāk, gūstot arvien jaunas uzvaras!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Sporta skolas vieglatlētikas trenere
Gunta Blūmiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi