×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-07-18
Uzsākta Gaujas tilta rekonstrukcija; plānoti satiksmes ierobežojumi

No 25.jūlija uzsākta tilta pār Gauju pārbūve Gaujas senielejā, Gaujas ielā. Tilta rekonstrukcijas būvniecības izmaksas pārsniegs 778 tūkstošus eiro. Turpat 80 gadus vecā tilta atjaunošana ir svarīga drošas un mūsdienīgas infrastruktūras nodrošināšanā lielajai tūristu plūsmai un vietējiem iedzīvotājiem.

Gaujas tilta pārbūve kopumā tiks veikta septiņu mēnešu laikā. Šogad darbi turpināsies līdz oktobra beigām – trīs mēnešu laikā plānots labot tilta konstrukcijas, veikt brauktuves atjaunošanu, gājēju celiņa paplašināšanu, kā arī margu nomainīšanu vienā tilta pusē visā garumā. Tilta rekonstrukcija turpināsies nākamgad, – iestājoties piemērotiem laikapstākļiem pavasarī, tiks rekonstruēta tilta otra puse visā garumā. Tilta galos zem tilta tiks izbūvētas gājēju pārejas.

Tilta rekonstrukciju pēc VAS „Latvijas Valsts ceļi” pasūtījuma veiks SIA „Rīgas tilti”. Darbu laikā plānoti satiksmes ierobežojumi – satiksmi pāri tiltam plānots organizēt vienā joslā, braukšanas virzienu regulējot ar luksoforu. Ziemā, kad darbi līdz pavasarim būs pārtraukti, satiksme tiks atjaunota divās joslās. Pirms darbu uzsākšanas VAS „Latvijas Valsts ceļi” uz autoceļiem izvietos informatīvus plakātus par satiksmes ierobežojumiem uz tilta.

Paredzams, ka pie tilta var veidoties sastrēgumi, tāpēc remontdarbu laikā, dodoties no Rīgas puses uz Turaidu, aicinām izvēlēties maršrutu pa Valmieras šoseju (A3) un tālāk pa Raganas – Turaidas ceļu (P7) līdz Turaidai. Savukārt tiem, kas dodas uz Turaidu no Vidzemes un Latgales puses, Gauju aicinām šķērsot Cēsīs, vai papildināt Turaidas apskati ar Līgatnes pārceltuves apmeklējumu un Gauju šķērsot tur.

Tilts pār Gauju Siguldā ir viens no svarīgākajiem tūrisma infrastruktūras objektiem ārpus Rīgas, ņemot vērā, ka Sigulda un Turaidas muzejrezervāts, ko savieno rekonstruējamais tilts, atrodas TOP 10 populārāko Latvijas tūrisma galamērķu sarakstā. Tāpat tilta rekonstrukcija ir nozīmīga Siguldas novada kontekstā – tas savieno novada apdzīvotās vietas abos Gaujas senielejas krastos.

Tilts pār Gauju ir vienīgais šāda risinājuma monolīta dzelzsbetona konstrukciju tilts Latvijā, kas balstās uz trīs vairāk nekā 35 metrus platiem lokiem. Tilta kopējais garums ir 153 metri, bet augstums virs upes pārsniedz 16 metrus. 1937.gadā uzbūvēto tiltu kara laikā iznīcināja, un 1950.gadā atjaunoja tā sākotnējā izskatā. Pirmās Latvijas brīvvalsts laikā Siguldas tilta attēls rotāja piecu latu banknoti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi