×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-03
Introvertās mākslas festivāla „Ad Lucem” pasākumi Siguldā

Šīs nedēļas nogalē – 5.un 6.augustā Siguldas koncertzālē „Baltais Flīģelis” un 7.augustā Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā – būs iespēja apmeklēt 15.Introvertās mākslas festivāla „Ad Lucem” ietvaros notiekošos koncertus un radošos pasākumus.

Piektdien, 5.augustā, plkst.19.00 Siguldas koncertzālē „Baltais Flīģelis” – koncerts „Džons Keidžs. Amerikāņu avangards”. Brīvdomātāja un konceptuālista Džona Keidža sonātes un interlūdijas pianista Jura Žvikova lasījumā aizvedīs maģiskā un brīnumainā bezlaika ceļojumā, ko papildinās videomākslinieka Roberta Rubīna veidoto gaismas objektu radītā atmosfēra.

„Lielās Mūzikas balvas 2015” nominants, pianists Juris Žvikovs, pētīdams un atskaņodams Keidža mūziku, kļuvis par šī komponista skaņuraksta ekspertu. Viņš ir viens no nedaudzajiem pianistiem pasaulē, kurš iestudējis visu Keidža neparasti veidoto sonāšu un interlūdiju ciklu – „izvērstu meistardarbu ar klusinātu balsi”, kā to nodēvējis kāds mūzikas kritiķis. Pašlaik 20.gadsimta amerikāņu brīvdomātāja un konceptuālista Džona Keidža mūzikai tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība. Viņa mūzikā labi zināmais instruments – klavieres – ieguvis krietni daudzveidīgāku un krāsaināku skanējumu, balansējot starp gari pludinātām, vijīgām un cieti aprautām, metāliskām saskaņām, atgādinot te Bali salu gamelāna orķestra nokrāsu, te atkal Dienvidaustrumāzijas meditatīvi netveramo skaņu audumu. Kopā ar pianistu šajā unikālajā audiovizuālajā performancē piedalās starptautisku atzinību guvušais režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns, kura veidotās projekcijas neuzkrītoši un neatņemami papildinās muzikālo priekšnesumu.

Biļetes cena – 7 eiro;  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 6 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,50 eiro. Biļetes pieejamas Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē un „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās.


Sestdien, 6.augustā, no plkst.11.00 līdz 18.30 Siguldas koncertzālē „Baltais Flīģelis”notiks tradicionālās festivāla radošās darbnīcas:

  • Plkst.11.00 – 12.30 lekcija un sarunas par garīgām tēmām Valda Svirska vadībā. Ieeja – par ziedojumiem.
  • Plkst.13.00 – 14.30 biodejas nodarbība, vadītāja Kristiāna Kalniņa. Ieejas maksa – 7 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 6 eiro.
  • Plkst.15.00 – 16.30 gongu meditācija, vadītāja Marija Mežecka. Ieejas maksa – 10 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 9 eiro.

Apvienotā biļete uz biodejas un gongu meditācijas nodarbībām – 15 eiro;  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 13 eiro. Biļetes pieejamas pirms nodarbību sākuma.

  • Plkst.17.00 – 18.30 „Sakrālā ģeometrija” arhitekta Kaspara Rikarda vadībā. Ieeja – par ziedojumiem.

 

Plkst.19.00 postfolkloras grupas „Daba San” koncerts. Grupa pārstāv postfolkloras žanru jeb mūsdienu tautas mūziku. Grupas dalībnieki savā mūzikā brīvi rotaļājas ar tautasdziesmu tekstiem, saglabājot tajos ietverto vēstījumu, un sacerot tām jaunas, pašu komponētas melodijas.

Koncerta programmā savīsies grupas vasaras sākumā izdotajā albumā „Vaiņags” iekļautās dziesmas ar jau zināmiem grupas autordarbiem, kas kopā veido sajūtās un noskaņā bagātīgu buķeti – gluži kā viskrāšņākais pļavas ziedu vaiņags, kas sevī sakopo vasaras krāsu, smaržu un sajūtu esenci. Programmā iekļautās dziesmas vēstī par latvju zemes dabas krāšņumu ar visām tās izpausmēm: dienas vidus tveici, siena smaržu, jūrmalas priežu šalkoņu, putnu balsīm un lietus šaltīm negaisa laikā. Tikpat nozīmīga loma dziesmās ir atvēlēta latviešu dievībām un dzīvesziņai. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja paviesoties Saules meitu un Dieva dēlu pasaulē, skriet līdzi straumēm uz jūru, kā arī ļauties sapņiem un dziļām, pārlaicīgām domām.

Biļetes cena – 7 eiro;  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 6 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,50 eiro. Biļetes pieejamas Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē un „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās.
 

Svētdien, 7.augustā, plkst.18.00 Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā – vokālā grupa „Ars Antiqua Riga”. Koncertā skanēs Vecās Derības augstākā virsotne – Salamana Augstā dziesma – divu dažādu laikmetu dižgaru Hildegardes von Bingenas un Džovanni Pjerluidži da Palestrīnas mūzikā. Izcilo latviešu dziedātāju – Ievas Paršas (balss, zvani), Jāņa Kurševa (balss), Aigara Reiņa (balss), Rūdolfa Bērtiņa (balss), Uģa Meņģeļa (balss) un Pētera Vaickovska (mākslinieciskais vadītājs, balss) – izpildījumā un senatnīgās baznīcas īpašajā atmosfērā šis koncerts sniegs patiesu garīgu piedzīvojumu. Ieeja – par ziedojumiem.

Introvertās mākslas festivāls „Ad Lucem” kopš 2002. gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem ik gadu piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīga iezīme ir īpašais intravertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Ieeja bērniem no 7 gadu vecuma.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi