×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-08
„Siguldas Tornī” Evijas Amoliņas un Dainas Dubras gleznu izstāde

No 5. līdz 28.augustam Siguldas kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis” skatāma Evijas Amoliņas un Dainas Dubras izstāde „Ieskatoties”. Izstādē apskatāmajos darbos atainota daba, ainavas un ziedi bagātīgā krāsu gammā, akrila un eļļas tehnikā.

Siguldas kultūras un mākslas telpa „Siguldas Tornis” atvērta piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst.12.00 līdz 17.00. Izstādi iespējams aplūkot arī citā laikā, iepriekš zvanot uz tālruni 29218240.

Evija Amoliņa bērnību pavadījusi Jelgavā. Skolas un mācību gadus – Rīgā un Liepājā, bet nu jau vairākus gadus dzīvo Siguldā. Glezniecību un grafiku mācījusies Kārļa Dobrāja mākslas studijā Rīgā, darbojusies arī Agitas Zālītes mākslas studijā „Baltajā Flīģelī” Siguldā. Apguvusi arī fotomākslu Andreja Granta fotostudijā. Šobrīd Evija Amoliņa glezno krāsām bagātas ainavas, ziedus, dabas motīvus. Daba viņai ir jo sevišķi interesanta, jo tā ir mūžam mainīga, pārsteidzoša un skaista gan ritmos, gan krāsās. Daba mūsu dzīvi padara krāsaināku, tāpat kā māksla. Māksla var vēstīt daudz, bet viens no tās uzdevumiem ir darīt pasauli, cilvēkus un viņu iekšējo pasauli skaistāku, uzskata māksliniece.

Daina Dubra glezniecībai pievērsās ap 20 gadu vecumu, kad vēlējās materializēt savus sapņus. Zīmēšanu un gleznošanu apguvusi privāti pie māksliniekiem – pasniedzējiem: zīmēšanas pamatus apguvusi pie Gundara Gabranova, vēlāk iepazinās ar Kārli Dobrāju, kas arī bijis viņas skolotājs vairākus gadus. Papildus mācījusies arī pie Arnolda Plauža un Ivara Heinrihsona. Lai gan uzsākot mācības bija pārliecība, ka viņā mājo minimālisma gars, studējot glezniecību visvairāk pārsteidza krāsu bagātība un prieks, ko sniedz dažādie krāsu salikumi. Ar to arī Daina Dubra spēlējas, veidojot savus darbus.

Ieeja – par ziedojumiem.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi