×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-11
Šonedēļ Siguldas novadā – ekstrēmie sporta veidi Bobsleja un kamaniņu trasē, Skaņu un garšu festivāls

Piektdien, 12.augustā

Plkst.11.30 Austrijas kora ekspresskoncerts Siguldas dzelzceļa stacijā. Ikvienam iespēja dzirdēt senu kori no Austrijas „Der Gesangverein Jennersdorf”, kas izpildīs austriešu, ungāru, horvātu un slovēņu repertuāru. Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 13.augustā

Plkst.10.00 Pludmales volejbola treniņsacensības „KS čempionāts” pludmales volejbola laukumos pie Gaujas, Peldu ielā 2. Treniņu maratona ceturtais posms vīriešiem un sievietēm, kurā var piedalīties ikviens interesents, iepriekš piesakoties. Dalības maksa – 5 eiro.

Plkst.11.00 Ekstrēmo sporta veidu sacensības „Beton on Fire” Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē. Nobraucienos lejup pa trasi sacentīsies skrituļslidotāji (inline), dēļotāji (longboard) un speciālo roller–tērpu (buggyrollin) braucēji, ekstrēmi būs arī velosipēdu nobraucieni (downhill). Sacensībās piedalīsies vairāk nekā 40 dalībnieki no 10 valstīm. Ieeja – bez maksas.

Plkst.12.00 Raiņa parkā tiks aizvadīts sporta un aktīvas atpūtas pasākums „Parka mači”. Pasākums, kura organizēšanā spēkus apvieno vairāki Siguldas aktīvie jaunieši, notiks jau otro gadu. Šogad pasākums piedāvās gan sacensības, gan dažādas aktivitātes, kurās arī būs iespējams iegūt balvas, piemēram, koka bumbas izcīņu basketbolā un rampu kausu BMX riteņbraukšanā Raiņa parkā. Ieeja un dalība – bez maksas.

Plkst.16.00 Skaņu un garšu festivāls Siguldas Jaunās pils dārzā. Līdz pat pusnaktij, gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan ēdiena, gan mūzikas baudīšanā. Par apmeklētāju garšas kārpiņām rūpēsies Aija Gabrāne („Mālpils muižas restorāns”), Ēriks Dreibants („Restorāns 3”), Artūrs Taškāns („Rocket Bean Roastery”), savukārt par dzērienu un ēdienu saderību izglītos „Valmiermuižas alus” un Aigars Ruņģis, „Abavas sidrs” un vīndaris Mārtiņš Barkāns, dabīgais minerālūdens „Aqualar pH 9+” un ūdens someljē Dans Grasmanis. Par muzikālo atmosfēru rūpēsies „Future Folk Orchestra”, Elza Rozentāle un etnodžeza grupa „Bur Mani”, Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis, „Latvian Voices” un „Rupa & the April Fishes” no ASV. Biļetes cena – 28 eiro. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 5 eiro atlaide. Biļetes pieejamas „Biļešu Serviss” kasēs un pasākuma norises vietā.

Izstādes

  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti” Turaidas muzejrezervātā;
  • Dzintras Ozolas un Dagnijas Liepas rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā;
  • Naura Daiņa fotogrāfiju izstāde „Durvis. Sākums.” Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā;
  • Tematiskā izstāde „Siguldas viesnīcas stāsts” izstāžu ciklā „Izzini valsts un novada nozīmes vēstures un arhitektūras pieminekļu stāstus Siguldā” Siguldas novada bibliotēkā;
  • Ceļojošā izstāde „Mana novada pieturzīmes” Siguldas novada bibliotēkā;
  • Mākslinieka Voldemāra Gudovska izstāde „Līdz bezgalībai....” Siguldas novada Kultūras centrā;
  • Dizainera Mārča Ziemiņa personālizstāde Siguldas pils kompleksa izstāžu galerijā;
  • Tematiskā literatūras izstāde „Dievs. Daba. Darbs" Siguldas pagasta Jūdažu bibliotēkā;
  • Izstāde „Lielais dzīves karnevāls". Karikatūristam, literātam Jānim Dresleram – 120 (1896–1971) Siguldas novada bibliotēkā;
  • Izstāde „Skatuvei atdota sirds". Aktrisei Paulai Baltābolai – 125 Siguldas novada bibliotēkā;
  • Evijas Amoliņas un Dainas Dubras gleznu izstāde Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis".

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi