×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-31
Noslēgusies nometne „Siguldas radošās dienas 2016. Jubileja”

19.augustā Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā ar krāšņu, mākslinieciski bagātu un sirsnīgu koncertuzvedumu izskanēja nometne „Radošās dienas Siguldā – 2016. Jubileja”. Koncerta vadmotīvs bija vilcieniņš, kurš visus dalībniekus un skatītājus veda nometnes piecu gadu jubilejas ceļojumā. Kāpēc vilcieniņš? Sava loma tēmas izvēlē bija otram jubilāram, jo dzimšanas dienu kopā ar visiem nometnes dalībniekiem svinēja „Latvijas Dzelzceļš”, kam šogad palika par pusotru gadsimtu vairāk – 155! Šim notikumam par godu Siguldas stacijas laukumā tika izveidota plaša fotoizstāde, izmantojot LDz aplikācijas „Toreiz un Tagad” attēlus – to Latvijas dzelzceļa staciju foto, kuras šovasar bija apciemojuši nometnes dalībnieki un viņu draugi.

Jau pirmdien kolēģis un jubilārs „Latvijas Dzelceļš” tikai sumināts īpašā nodarbībā „Radošo dienu” dibinātājas Lienes Circenes vadībā, bet pēc svētku uzrunām – kā jau tas visās jubilejās pienākas – sākās īstā jautrība… Visas nedēļas garumā Siguldas Mākslu skolā „Baltais flīģelis” 74 bērni un jaunieši vecumā no pieciem līdz 18 gadiem piedalījās teātra, mūzikas, kustību un mākslas nodarbībās, kurās mācījās spēlēt, dziedāt, dejot, tēlot un attēlot.  Nometnes ikdiena bija prieka un radošuma piepildīta. Visa skola skanēja kā kārtīgs vilciena sastāvs, kas dodas ceļā. Pagrabstāvā pieredzes bagātās mākslas skolotājas Ievas Vanagas uzraudzībā šķindēja šķēres, griezās papīrs un drēbe, tapa izdomas bagātas piemiņas lietas un koncerta dekorācijas – jubilejas tēmā ļoti iederīgie vilciena vagoniņi. Skolas pirmajā stāvā dzidri skanēja lielu un mazu zvanu radītas melodijas, kuras nometnes dalībnieki un pedagogi centās izspēlēt Liepājas zvanu ansambļa „Campanella” vadītājas Astras Ziemeles vadībā. Ik pa laikam zvanu skaņas noderēja par signālu, lai atgādinātu, ka nometnes radošais sastāvs nemitīgi virzās uz priekšu. Uz lielās zāles skatuves Kristaps Kiršteins vadīja teātra nodarbības – tajās bērni improvizēja kustības, ritmus un skaņas. Piektdienas lielizrādē mazie teatrāļi piedalījās gan ar D grupas meiteņu reportāžu par tūristiem, kuri izkāpuši no „LDz” vilciena Siguldas stacijā, gan ar E un C grupas vēstījumu par nometnes dalībnieku emocijām un sapņu pasauli. Skolotājam Kristapam kā vokālajam pedagogam lieliski izdevās arī saliedēt nometnieku balsis jubilejas šova dziesmās.

„Baltā flīģeļa” otrajā stāvā cīņas, dejas un kustību nodarbības Agra Vanaga vadībā mijās ar elektroniskās mūzikas ierakstu pamatiem, ar kuriem nometnes dalībniekus iepazīstināja šoreiz pedagogs, bet ikdienas dzīvē – cienījams dīdžejs ar stāžu Niklāvs Sekačs. Brīvie dejas soļi mūzikas pavadībā, cīņas elementi un joga – tas viss lieliski palīdzēja katram jaunietim ar staltu muguru nest savu personību nedēļas garumā, bet rāmākos brīžos netrūka arī pārrunu par ne tik tveramām lietām jeb pusaudžus intriģējošo garu un rēgu pasauli… Savukārt elektronikas pasaulē bērniem un jauniešiem pazuda laiks, bija tikai skaņas un muzikāli trokšņi, pašu radīti efekti un mūzikas ieraksti. Pēcpusdienu papildnodarbībās sevišķi zinātkārie un izturīgie mācījās spēlēt flautu pie nometnes veterānes Lienes Dobičinas, iepazinās ar intriģējošo instrumentu čellu Māra Ziemeļa vadībā un apguva klavierspēli pie skolotājām Lienes Circenes un Rūtas Lankovskas, papildināja vokālās prasmes pie Kristapa Kiršteina un apguva repošanas pamatus pie Niklāva Sekača, bet intelektuāļi pievērsās šaham kopā ar skolotāju Sandru Harlinsku. Lai radošo dzīvi papildinātu ar sportiska azarta devu, nedēļas gaitā gandrīz visas vecuma grupas – no septiņgadīgajiem „uz augšu” – devās pa dienai izmēģināt savus spēkus taktiskajā kaujas mākslā Siguldas lāzertaga poligonā Nr. 1. Vismazākajiem knīpām un knauķiem poligona karaspēļu vietā tika pārgājiens dabiska meža apstākļos ar skolotāju Agri.

 Nometnes radošais vilcieniņš traucās ļoti ātri. Taču īstajā brīdī visus „Radošo dienu” dalībniekus gaidīja kāds pārsteigums – papildus degvielas lādiņš saldajā pieturā. To bija sarūpējuši čaklie nometnes atbalstītāji - „Mājas kūku” cepēji Iveta Rībena un Jānis Niedra (majaskukas.lv) uzstājās ar gardu jo gardu jubilejas torti.

Bērni un jaunieši, pedagogi un vecāki atzina, ka nometne bija spilgts un emocijām bagāts notikums, kurš ikvienu padarījis smaidīgāku, zinošāku, radošāku un draugiem bagātāku.

Šovasar mēs svinējām 5 gadu kopā būšanas svētkus – paldies mūsu sadarbības partnerim VAS “Latvijas Dzelzceļš”, atbalstītājiem – Siguldas novada pašvaldībai, Mākslu skolai „Baltais Flīģelis”, majaskukas.lv , Siguldas lāzertaga poligonā Nr. 1, bērniem un viņu vecākiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi