×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-31
Par godu Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienam atklāts unikāls vides objekts

Trešdien, 31.augustā, Siguldā, Cēsu un Raiņa ielas krustojumā par godu 25.Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam, tika atklāts vides objekts, uz kura iegravēti teju seši tūkstoši 2015.gada velobrauciena dalībnieku vārdi un uzvārdi. Pasākumā piedalījās arī Siguldas novada iedzīvotāja Gaida Eglīte, kura Vienības brauciena organizatoram Igo Japiņam uzdāvināja Vienības brauciena piemiņas zīmi, kuru 1936.gadā saņēma viņas vīrs un Gaidas kundze to glabājusi visu šo laiku. Viņa atzīst, ka Vienības brauciena objekta atklāšanu uzskata par nozīmīgu pasākumu, tādēļ nolēmusi vērtīgo piemiņas zīmi uzdāvināt velobrauciena organizatoram.

Vides objekts veidots no nerūsējošā tērauda un kartena – metāla, kas iegūst rūsas nokrāsu. Objekta izliektais pamats simbolizē ceļu augšup, kas raksturīgs Siguldas novadam gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, savukārt sudrabotie dažādu izmēru riteņi, kas savijušies vienotā ķēdē, simbolizē Vienības brauciena galveno mērķi – dažādu paaudžu kopā būšanu. Vides objekta izmaksas ir turpat 20 000 eiro, tā finansētāji ir Igo Japiņa sporta aģentūra, Siguldas novada pašvaldība, kā arī paši pērnā gada Vienības brauciena dalībnieki – daļa no pagājušā gada brauciena dalības maksas ieguldīta vides objekta izstrādē.

Atklājot unikālo vides objektu, Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena rīkotājs Igo Japiņš teica: „Šis ir nozīmīgs notikums Latvijas riteņbraukšanā. Vēsturē paliekošais vides objekts ir kā apliecinājums spēcīgajām riteņbraukšanas tradīcijām mūsu valstī, kas laika gaitā turpina attīstīties. Gribu teikt lielu paldies visiem Vienības brauciena dalībniekiem un tiem, kuri pielikuši savu roku velobrauciena sekmīgā rīkošanā. Tiekamies jau svētdien Siguldā uz 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu!”

Jau 17 gadus Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens norisinās Siguldā, kas, pateicoties Gaujas senielejas skaistajai dabai un izaicinošajam Gaujas kalnam, ir pievilcīgs daudziem tūkstošiem velomīļu. Arī Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics atzina: „Sigulda ir zināma ar savu veloceliņu tīklu un kalnainajām, aizraujošajām velobraukšanas trasēm Gaujas senielejā. Atzīmējot Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena 25.gadadienu, pērn Siguldā pulcējās rekordliels velobraucēju skaits – tas bija jauns atjaunotās Latvijas rekords, kad vienkopus pulcējas tik daudz velomīļu, tādēļ ceru, ka šis vides objekts kalpos kā atgādinājums, ka velosports un Sigulda ir cieši saistīti, kā arī aicinās Latvijas velobraucējus pārbaudīt savus spēkus Siguldas trasēs. Objekta postamentā iegravētie teju seši tūkstoši pērnā brauciena dalībnieku vārdi ir ierakstīti vēstures grāmatā. Tie saglabāsies, nezudīs un jau 4.septembrī ikviens pagājušā gada brauciena dalībnieks savu vārdu varēs izlasīt iegravētu šajā objektā”.

Vides objekta autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina nodaļas vadītājs, mākslinieks Arvīds Endziņš, kura projekts guva vislielāko atsaucību vides objektu ideju metu aptaujā, kurā, līdzīgi kā Vienības velobraucienā, varēja piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji. Vides objekts tika veidots turpat gadu un, kā atzīst mākslinieks, tad, pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, tā tapšanas process ritējis raiti. Mākslinieks arī uzsvēra lielo atbildību par to, kā vides objekts iekļausies Siguldas skaistajā un gleznainajā ainavā. A. Endziņš cer, ka vides objekts arī ikdienā pulcēs riteņbraucējus.

Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens ir vērienīgākais un tradīcijām bagātākais riteņbraukšanas masu pasākums Baltijas valstīs un ieņem nozīmīgu vietu Eiropas tautas riteņbraukšanas pasākumu vidū. 2015.gadā Vienības velobrauciens pulcēja vairāk nekā 6000 dalībnieku un saņēma Latvijas gada balvu sportā kā labākais tautas sporta notikums.

Šogad Latvijā vērienīgākais velobrauciens Siguldā norisināsies 4. septembrī un tā dalībniekiem ir iespēja izmēģināt spēkus kādā no trīs distancēm: Sporta šosejas braucienā (84 km), „Latvijas Valsts mežu” kalnu divriteņu braucienā (49 km), kā arī „LDz”tautas šosejas braucienā (36 km). Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā tiks noteikti un apbalvoti ne tikai ātrākie braucēji, bet arī vienotākie darba kolektīvi, visplašāk pārstāvētās pašvaldības, kā arī kuplākās ģimenes. Reģistrēties dalībai 26.Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā joprojām var interneta vietnē www.velo.lv.
 

Youtube
Youtube

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi