×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-08
Šonedēļ norisināsies sestais Siguldas pusmaratons

Sestdien, 8.oktobrī, Siguldas Svētku laukumā tiks dots starts jau sestajam Siguldas pusmaratonam, kas ir arī skrējienu seriāla „Skrien Latvija” noslēdzošais posms. Latvijas nacionālais skriešanas seriāls „Skrien Latvija” ir lielākais šāda veida notikums Eiropā, kas notiek no marta līdz oktobrim septiņās Latvijas pilsētās – Rēzeknē, Rīgā, Ventspilī, Kuldīgā, Valmierā un Siguldā.​​​

 

 

 

 

Siguldas pusmaratona dalībnieki aicināti piedalīties kādā no distancēm, skrienot pa pilsētas ielām:

  • Pusmaratons (starts plkst.9.00, distance 21,097 kilometri);
  • „Nike” skrējiens (starts plkst.11.30, distance 10,54 kilometri);
  • Tautas skrējiens (starts plkst.11.30, distance 5,27 kilometri);
  • Bērnu skrējiens (starts plkst.13.30, īpašas distances, atbilstoši vecuma grupām).

Ar Siguldas pusmaratona nolikumu var iepazīties šeit. Dalībnieku reģistrācija, numuru un čipu saņemšana no plkst.7.30 līdz 10.30. 

Siguldas pusmaratona dalībnieku skaits katru gadu pieaug, sacensību organizatori plāno, ka šī gada dalībnieku skaits būs jauns rekords, pulcējot ap 2500 dalībnieku. 

Dalības maksa, reģistrējoties līdz 6.oktobrim – no 4 līdz 25 eiro, bet, reģistrējoties no 7. līdz 8.oktobrim – no 5 līdz 40 eiro.

Iepriekšējā dalībnieku pieteikšanās norisinās Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un interneta vietnē www.siguldasmaratons.lv.  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide dalības maksai.

Sacensības organizē „Siguldas maratona klubs” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. 

Sacensību organizatori aicina pievērst uzmanību ceļa zīmēm – jau 7.oktobrī trases maršrutā tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana, savukārt 8.oktobrī no plkst.6.00 sāksies trases marķēšana, norobežojošo žogu, konusu izvietošana trasē, tādēļ būs apgrūtināta pārvietošanās ielās, kur norisināsies pusmaratons. Pusmaratona norises laikā organizatori lūdz sekot satiksmes regulētāju un tiesnešu norādījumiem, īpaši šķērsojot trasi.

Satiksme tiks slēgta:

  • Leona Paegles iela posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam un Cēsu iela posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam plkst.7.00 – 14.00.
  • Leona Paegles iela visā garumā plkst.8.30 – 14.00.
  • Lāčplēša iela posmā no Leona Paegles ielas līdz Cēsu ielai plkst.8.30 – 13.30.
  • Jāņa Čakstes iela plkst.8.30 – 13.30.
  • Pils iela posmā no Raiņa ielas līdz stāvlaukumam pie viesnīcas „Sigulda” plkst.8.30 – 13.30.
  • Šveices iela posmā no Pils ielas līdz Noliktavu ielai plkst.8.30 – 13.30.

Automašīnu novietošana būs aizliegta: uz Leona Paegles ielas abās pusēs; uz Lāčplēša ielas abās pusēs posmā no Jāņa Čakstes līdz Cēsu ielai; uz Cēsu ielas abās pusēs posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam; uz Jāņa Čakstes ielas abās pusēs; uz Šveices ielas visā garumā ielas abās pusēs.

Transporta satiksme Turaidas virzienā (autoceļš P8 Inciems–Sigulda–Ķegums) tiks virzīta pa Ausekļa un Raiņa ielu. Izbraukt no Siguldas slimnīcas Lakstīgalas ielā 13 un poliklīnikas Ziedu ielā 5 varēs pa Lakstīgalas un Pils ielām.

Ikviens, kurš pats neplāno pārbaudīt spēkus kādā no četrām skriešanas disciplīnām, aicināts izbaudīt pasākumu, pievienojoties „Skrien Latvija” brīvprātīgo palīgu komandai un palīdzot Siguldas pusmaratona organizēšanā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


GuntarsR
- 2016-09-10 08:04

Labdien! Sakiet, kurā datumā īsti notiks Siguldas kalnu maratons 2016. ? Jo sigulda.lv pie pasākumiem parādās 2. oktobris, savukārt raid.lv un noskrien.lv 1. oktobris.

Atbilde: GuntarsR
Administrācija
- 2016-09-11 19:10

Labdien, GuntarsR!

Atvainojamies par pārpratumu, Siguldas kalnu maratons notiks 1.oktobrī.
Plašāka informācija pieejama šeit: http://www.sigulda.lv/public/lat/jaunumi/12640/

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi