×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-15
Siguldā publiski pieejamās vietās izveido ģimenēm ērti pieejamas labierīcības

Septembrī Siguldas novada pašvaldība vairākos klientu apkalpošanas centros un publiski pieejamās labierīcībās uzstādījusi bērnu pārtīšanas galdiņus, mazuļu podiņus un kāpslīšus, lai bērni ērtāk varētu piekļūt, piemēram, izlietnei. Labiekārtota tualete ar bērnu pārtinamo galdiņu un iespēju to izmantot arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, uzstādīta arī Raiņa parkā, kur atrodas skeitparks un bērnu rotaļu laukumi.

Pārtinamie galdiņi ir uzstādīti pašvaldības Pakalpojumu centrā, Siguldas novada Domes administrācijā, Allažu pagasta bibliotēkā, Mores pagasta administrācijā un Jūdažu Sabiedriskajā centrā. Turpinot projektu, pārtinamie galdiņi šogad tiks uzstādīti Livonijas ordeņa Siguldas pils labierīcībās un Sporta un aktīvās atpūtas centrā. Jau kopš 2012.gada labiekārtota bērnu istaba vecākiem ir pieejama arī Siguldas dzelzceļa stacijā.

Ģimenēm draudzīgus un ērti pieejamus pakalpojumus sniedz arī Siguldas novada uzņēmumi. Piemēram, atpūtas kompleksā „Kaķīškalns” iekārtots bērnu rotaļu stūrītis ar galda spēlēm, zīmēšanas piederumiem un grāmatām, tiek piedāvāta arī iespēja kompleksā svinēt bērnu ballītes. Savukārt restorānā „Fazenda” pieejama īpaša bērnu ēdienkarte, bērnu barošanas krēsliņi un pārtinamais galdiņš pašiem mazākajiem. Pastaigām ar ģimeni piemērots arī Turaidas muzejrezervāts, kurš piedāvā ģimenēm draudzīgu ieejas maksu, īpašu programmu dzimšanas dienas svinībām, tāpat muzejrezervātā ir padomāts arī par pašu mazāko apmeklētāju pārtīšanas iespēju.

„Gan pilsētvidē, gan arī dodoties ar bērniem kādā izbraucienā, bieži vien vecākiem nākas saskarties ar dažādām grūtībām, piemēram, apgrūtinātu iestāžu pieejamību ar bērnu ratiem, grūtības sagādā arī mazuļu pamatvajadzību apmierināšana: barošana un pārtīšana, jo ne vienmēr ir iespēja to darīt piemērotos apstākļos,” stāsta viena no biedrības „Babyroom” dibinātājām Anna Rozīte. „Mums ir liels prieks, ka Siguldā ir aizvien vairāk iestāžu, kas parūpējas par jauno vecāku un bērnu ērtībām, komfortu. Šo vietu saimnieki nav žēlojuši ne spēkus, ne līdzekļus, lai jaunāko atpūtnieku pavadītais laiks būtu patīkams un prieka pilns,” stāsta Anna Rozīte.

Siguldas novada pašvaldība aicina arī novada uzņēmējus nodrošināt zīdaiņu pārtīšanas galdiņus un bērnu barošanas krēsliņus, pārdomāt izklaides iespējas bērniem un nodrošināt īpašus piedāvājumus ģimenēm.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi