×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-15
Siguldas novada pašvaldība aicina sakopt savus īpašumus; līdz 31.oktobrim drīkst dedzināt sausās lapas

Sākoties rudenim, Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus sakopt savu īpašumu, pievēršot uzmanību lapu un atkritumu savākšanai, ceļa grāvju tīrīšanai, kā arī ielas malā izvietotajiem stādījumiem un novietotajām lietām, kas apgrūtina ielu ikdienas kopšanu un tehnikas pārvietošanos. Atgādinām, ka sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus rudenī drīkst dedzināt nelielos daudzumos no 15.septembra līdz 31.oktobrim, ievērojot ugunsdrošības noteikumus.

Sakopjot savu īpašumu, Siguldas novada iedzīvotājiem regulāri jāveic apkopjamās teritorijas apstādījumu un ceļa grāvju tīrīšana, lapu un atkritumu savākšana, kā arī zāles nopļaušana. Sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus rudenī drīkst dedzināt nelielos daudzumos no 15.septembra līdz 31.oktobrim, ievērojot ugunsdrošības noteikumus. Siguldas novada lauku teritorijās ārpus apdzīvotām vietām organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos visu sezonu, ievērojot drošību.

Siguldas pilsētas SIA „Jumis” līdz 31.oktobrim atkritumu šķirošanas laukumā „Zemdegas” aicina nodot bojātos augļus un dārzeņus. Šķirošanas laukums „Zemdegas” ir atvērts otrdienās plkst.14.00 – 16.00 un sestdienās plkst.10.00 – 14.00. Tāpat atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums piedāvā atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem – zāles, lapām, augļiem un dārzeņiem, ievietojot tos īpaši marķētos 120 litru maisos. Maisus var iegādāties uzņēmuma Klientu apkalpošanas centrā Siguldā, R.Blaumaņa ielā 10. Plašāka informācija par atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem pieejama PSIA „Jumis” pa tālruni 67972286.

Atgādinām, ka Siguldas novada teritorijas īpašumu uzturēšanas kārtību nosaka Saistošie noteikumi Nr.6 „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošie noteikumi”. Par šo noteikumu neievērošanu un sava īpašuma nekopšanu fiziskas personas var saņemt naudas sodu līdz 350 eiro, bet juridiskās personas – līdz pat 1400 eiro lielu naudas sodu.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi