×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-15
Siguldā notiks viens no lielākajiem šaha turnīriem Baltijas valstīs

1. un 2.oktobrī Siguldas Valsts ģimnāzijā notiks piektais Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā. Dalībai turnīrā pieteikušies jau 152 šahisti no septiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Polijas, Krievijas un Baltkrievijas. Dalībnieku vidū ir arī Latvijas izlases dalībnieki – lielmeistari Dana Reizniece–Ozola, Laura Rogule un Arturs Neikšāns. 

Sacensību sākums 1.oktobrī plkst.13.30 un 2.oktobrī plkst.10.00. Divās dienās sacensību dalībnieki izspēlēs 11 kārtas. Turnīra balvu fonds ir 1000 eiro. Atbilstoši turnīra rezultātiem tiks apbalvoti pirmo astoņu vietu ieguvēji, tiks noteikti trīs labākie Siguldas novada šahisti, kā arī tiks piešķirtas speciālbalvas dažādās spēlētāju kategorijās – labākais juniors, seniors, dāma, ārzemnieks un citas.

Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš jau ceturto gadu pēc kārtas piešķirs speciālu balvu – iepazīšanās braucienu uz Eiropas Parlamentu labākajam Siguldas novada pārstāvim. Labākais Siguldas novada skolnieks saņems pensionēta skolotāja Ulda Deisona speciālbalvu, un labākie seniori saņems balvas, ko piešķir ZS „Pīlādži”.

Čempionāta nolikumā norādīts, ka sacensībās var piedalīties ikviens šaha spēles cienītājs.  Siguldas novada iedzīvotāji un novada skolu audzēkņi var piedalīties turnīrā bez dalības maksas. Pieteikties turnīram var, līdz 28.septembrim nosūtot e-pastu galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam alberts.cimins@inbox.lv. Reģistrēto dalībnieku saraksts ir skatāms šeit.

Pērn ceturtais Siguldas čempionāts pulcēja 117 šahistus no septiņām valstīm un bija dalībnieku skaita ziņā lielākais ātrā šaha turnīrs Latvijā.

Šaha turnīru organizē novada šaha entuziasti sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldi un Rīgas Šaha federāciju. Turnīra rīkošanu finansiāli atbalsta novada pašvaldība un SIA „Datorika” (vadītājs Ivars Jēkabsons). Lielu atbalstu sacensību norisei sniedz Siguldas Valsts ģimnāzijas vadība.

Informāciju sagatavoja:
turnīra organizētājs
Visvaldis Gercāns


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi