×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-16
Bērnudārzs „Ābelīte” piedalīsies ekoprogrammā „Cūkmena detektīvi”

Arī šajā mācību gadā bērnudārzs „Ābelīte” iesaistīsies AS „Latvijas valsts meži” bērnudārzu ekoprogrammā „Cūkmena detektīvi”, kuras ietvaros bērni apgūs četras galvenās tēmas: Meža netīrie noslēpumi, Cūkmenam pa pēdām, Mežs rotaļlietu kastē un Audzēsim skābekli. Visaktīvākos bērnudārzus mācību gada nogalē apciemos pats Cūkmens – populārais Latvijas dabas draugs.

Bērnudārza „Ābelīte” metodiķe Ilze Kanajeva-Salna aicina arī citus bērnudārzus pieteikties dalībai programmā, lai apgūtu bērniem interesantās zināšanas un pretendētu uz Cūkmena viesošanos: „Arī šajā mācību gadā esam pieteikuši dalību ekoprogrammā „Cūkmena detektīvi”. Raugoties uz aizvadīto gadu, bērniem un arī audzinātājām tā bija jauna un vērtīga pieredze. Bērniem ļoti patika atraktīvi un radoši izveidotie mācību materiāli, īpašu atzinību guva „Meža netīro noslēpumu burtnīcas” tēli: Melanholiskā plēve, Nīgrā baterija un citi. Bērni šos nosaukumus lietoja arī ikdienā, piesaistot vecāku un citu audzēkņu uzmanību. Programmas ietvaros apmeklējām koka rotaļlietu darbnīcu un iepazinām mežu rotaļlietu kastē. Eksperta vadībā devāmies ekskursijā pa Gaujas Nacionālo parku, kur bērni iepazina koku sugas un vēroja dabas norises. Vislielākais pārsteigums un prieks bērniem bija Cūkmena apciemojums.”

Lai pieteiktos pirmsskolas izglītības iestāžu ekoprogrammai „Cūkmena detektīvi”, līdz 20.septembrim jāaizpilda pieteikuma anketa mājaslapā www.cukmens.lv. Bērnudārzi programmu varēs apgūt arī patstāvīgi, izmantojot Cūkmena mājaslapā pieejamos materiālus. Mācību gada nogalē 30 aktīvākos bērnudārzus apciemos pats Cūkmens.

Ekoprogramma „Cūkmena detektīvi” paredzēta piecus līdz septiņus gadus veciem bērniem. Tās pamatā ir četras tēmas, kurās ar rotaļu, dejas un dziesmas, pasaku, dažādu vizualizāciju palīdzību bērni veic noteiktus detektīvu soļus jeb uzdevumus, vērtējot labo un slikto mežā.  Katra tēma veidota, ievērojot principu „Redzi, dzirdi, klausies, dari!”, vienlaikus paredzot aktīvu bērnu iesaisti un līdzdarbošanos rotaļnodarbībās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi