×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-20
Sacensībās Siguldā tiekas labākie rollerslēpotāji

17.septembrī Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā atklātajā Latvijas čempionātā un FIS sacensībās rollerslēpošanā 1,3km sprintā brīvajā stilā uzvaras izcīnīja Janius Drūsis no Lietuvas un divu trešo vietu ieguvēja Pasaules kausa posmā Kitija Auziņa no Madonas BJSS. Junioru konkurencē labākie bija pērn pasaules kausa sprinta uzvarētājs Raimo Vīgants un Jaunatnes Olimpisko spēļu 21.vietas ieguvēja Patrīcija Eiduka (Aizkraukles BJSS), kuri abi finišēja otrie kopējā ieskaitē.

Latvijas atklātā čempionāta trešais posms rollerslēpošanā FIS statusā, kur bez Latvijas pārstāvjiem startēja arī daži Lietuvas slēpotāji un kur dalībniekiem bija jāsacenšas 1,3km sprintā brīvajā stilā, sākās ar kvalifikācijas slēpojumu, kur dalībnieki startēja pa vienam, nosakot labākos astoņus, kas kvalificējās pusfinālam. Vīriešiem labāko laiku kvalifikācijā uzrādīja lietuvietis Jaunius Drūsis, kas trasi veica 2:17,17 un par 2,84 sekundēm apsteidza Raimo Vīgantu, bet trijnieku noslēdza otrs lietuvietis Ažuolas Bajoravičus (+4,29 s). Visi trīs mierīgi pārvarēja pusfināla kārtu, kurā astoņi labākie sacentās divos braucienos pa četri katrā, un iekļuva fināla četriniekā, kur viņiem pievienojās Arvis Liepiņš, kurš spraigā cīņā par otro kvalifikācijas vietu finālā pirmajā pusfināla braucienā pārspēja ceturto laiku kvalifikācijā uzrādījušo cēsnieku Alvi Šķēpu, kuram beigās piektā vieta kopējā ieskaitē, bet trešais rezultāts latviešu vidū un otrā vieta starp mūsu junioriem. Sešinieku divpadsmit dalībnieku vidū noslēdza trešais labākais mūsu juniors Kārlis Liepiņš (Cēsu pilsētas SS).

Finālā pēc starta taisnes pirmajā nobraucienā vadībā izvirzījās Drūsis. Lietuvietis, kuram pārējie bija cieši blakus, tā nobrauca vadošajā pozīcijā līdz pat finiša taisnei, kur nosargāja pirmo vietu. Lai arī Raimo Vīgants centās dažās trases vietās apsteigt dienvidu kaimiņu, dabūjot nejauši pat ar nūju pa brillēm, tomēr madonietim tas neizdevās, jo lietuvietim arī rollerslēpes nedaudz ātrāk ripoja, un finiša taisnē no aizmugurējās pozīcijas jau vairs nebija iespējas apsteigt Drūsi. Līdz ar to Raimo jau trešo reizi šosezon nācās samierināties ar otro vietu. Vēl vienā Latvijas – Lietuvas duelī, tikai par trešo vietu, atkal spēcīgāks izrādījās dienvidu kaimiņu pārstāvis, pirms diviem mēnešiem Priekuļos pirmajā posmā klasikā uzvarējušajam Ažuolam Bajoravičum apsteidzot Arvi Liepiņu.

Sievietēm nepiedalījās neviena no mūsu pieaugušo grupas dalībniecēm, kaut gan viņas iepriekšējos posmos bija lēnākas par abām labākajām juniorēm Patrīciju Eiduku un Kitiju Auziņu. Kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja Patrīcija Eiduka, 1,3km veicot 2:39,91 un par sešām un septiņām sekundēm apsteidzot tuvākās konkurentes – Paulu Beergfeldi (SS „Arkādija”) un Kitiju Auziņu. Šīs tad arī pārliecinoši tika finālā, bet līdzvērtīgajā cīņā par ceturto ceļazīmi uz finālu abu cēsnieču starpā Krista Razgale apsteidza Anniju Sabuli. Vēl viena pretendente uz finālu – lietuviete Juste Umbrasaite, satraumējās kvalifikācijā un pusfinālā uz starta neizgāja.

Tā kā kvalifikācijā Patrīcija Eiduka bija vairākas sekundes ātrāka par pārējām, slēpotāja no Vecbebriem, trenera Ingus Eiduka mudināta, finālā izvēlējās taktiku ar ātru tempu no paša sākuma, mēģinot atrauties no konkurentēm. Tas jaunākajai fināla dalībniecei neizdevās, jo aizmugurē cieši turējās 4 gadus vecākā Kitija Auziņa, kurai treneris Dainis Vuškāns savukārt bija uzdevis turēties līdz Patrīcijai un mēģināt apdzīt sīvāko konkurenti finiša taisnē. Madoniete negaidīja finiša taisni un Aizkraukles SS pārstāvi apsteidza jau 300 metrus pirms finiša. Pašās beigās abu pasaules kausa posma rollerslēpošanā trešo vietu ieguvēju starpā šoreiz pārāka izrādījās Kitija Auziņa, tiekot pie pirmās uzvaras Latvijas čempionātā pieaugušo grupā. Sešpadsmit gadus vecajai P.Eidukai līdz ar to otrā vieta, bet trijnieku noslēdza Paula Bergfelde, atstājot trešo labāko juniori K.Razgali ceturtajā vietā.
 

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi