×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-22
Šonedēļ Siguldas novadā – Rudens gadatirgus, akcija „Glezno visi”, Dzejas dienas un citi pasākumi

 

Piektdien, 23.septembrī

Plkst.10.00
Olimpiskā diena 2016 Siguldas Sporta skolā un Siguldas 1.pamatskolā.

Plkst.15.00 Siguldas Dzejas dienas. Rutas Štelmaheres gleznu izstādes atklāšana ar performanci „Dzejo – dejo, skaņo, glezno” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”. Eļļas tehnikā veidotajās gleznās apmeklētāji saskatīs variācijas par tēmu „princeses”. Pēc izstādes atklāšanas – Dzejas dienu turpinājums pārgājienā ar stāstījumiem un dzejas lasījumiem pa literātu vārdos nosauktajām Siguldas ielām: Krišjāņa Valdemāra, Ausekļa, Raiņa, Rūdolfa Blaumaņa, Pērsieša, Ata Kronvalda, Eduarda Veidenbauma un Krišjāņa Barona ielām. Pārgājiena noslēgums – Siguldas Jaunās pils dārzā, kur muzicēs postfolka grupa „Zāle”. Dalība – bez maksas.

Plkst.18.30 Siguldas Dzejas dienas. Disputs „Dzejnieks tekstu glezno vai komponē?” Siguldas Jaunās pils Svētku zālē, kuru vadīs Latvijas Kultūras akadēmijas docētājs, literatūras vēsturnieks, profesors Raimonds Briedis. Dalību Dzejas dienu norisēs apstiprinājuši dzejnieki Ronalds Briedis, Daina Sirmā, Pēteris Draguns, Marta Kreituse, Ruta Štelmahere un Inga Ābele. Dalība – bez maksas.

Sestdien, 24.setpembrī

Plkst.11.00
Ģimeņu sporta diena Siguldas 1.pamatskolas sporta laukumā. Siguldas 1.pamatskolas skolēnu ģimenes – bērni kopā ar vecākiem, krustvecākiem, vecvecākiem – aicinātas piedalīties dažādās atrakcijās un pārbaudījumos. Dalība – bez maksas.

Plkst.12.00 Mores kauju atceres pasākumi Morē. Otrā pasaules kara Mores kauju 72.gadskārtai veltītie atceres pasākumi – plkst.12.00 piemiņas svētbrīdis Latviešu leģionāru brāļu kapos pie Roznēnu ozola. Plkst.14.00 Mores kauju piemiņas parkā tiks atklāta piemiņas zīme Mores kauju 1.rotas komandierim, Viestura ordeņa kavalierim virsleitnantam Rolandam Kovtuņenko. Pasākumu laikā muzikālus priekšnesumus sniegs Zemessardzes orķestris, Latvijas Nacionālo karavīru biedrības koris „Tēvija” un Siguldas novada Kultūras centra folkloras kopa „Senleja”. Mores kauju atceres dienā ieeja Mores kauju muzejā – bez maksas.

Svētdien, 25.septembrī

Plkst.9.00
Rudens gadatirgus Siguldas Svētku laukumā. Gadatirgū iegādāties pašu gādātos labumus piedāvās amatnieki, zemnieki un mājražotāji no Siguldas novada un apkārtnes. Apmeklētājus priecēs plaša kultūras programma „Izkrāso Siguldu!”, orientēšanās spēle, bērnu sejiņu apgleznošanas darbnīca un „Zeltītes tattoo” darbnīca – ar īslaicīgiem zelta tetovējumiem no īpaši šim rudenim radītas Siguldas simbolu kolāžas, kā arī individuālu pastkaršu izgatavošanas darbnīca. Siguldas Zelta rudens oficiālais sākums tiks pasludināts ar krāsaino dūmu salūtu. Dalība – bez maksas.

Plkst.12.00 Mākslas akcija „Glezno visi”. Neatkarīgi no vecuma vai mākslinieciskās pieredzes, ikviens aicināts uzgleznot savu īpašo Siguldas ainavu vai tās sniegtās sajūtas. Līdz pat plkst.16.00 zelta rudeni uzgleznot būs iespējams Siguldas Svētku laukumā, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, Gleznotāju kalnā un Siguldas pils kompleksā – katrā no akcijas norises vietām būs sastopams arī kāds Siguldas mākslinieks, kā arī bez maksas pieejamas krāsas, otas un papīrs. Dalība – bez maksas.

Plkst.14.30 Izstādes „EXpapīrs" atklāšana papīrmākslas darbnīcā „Viktora vēstules" Siguldas pils kompleksā. Izstādē apkopoti eksperimenti papīra gatavošanā no dažādiem materiāliem un izejvielām – pupām, sēnēm, rabarberiem, burkāniem, zāles un citiem, ko darinājuši lieli un mazi novadnieki un Siguldas viesi kopā ar mākslinieci Zinaīdu Ceski. Ieeja – bez maksas.

Izstādes

  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti” Turaidas muzejrezervātā.
  • Dzintras Ozolas un Dagnijas Liepas rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā.
  • Naura Daiņa fotogrāfiju izstāde „Durvis. Sākums.” Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā.
  • Tematiskā izstāde „Kad kļavu lapas sārtojas..." Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.
  • Lilijas Zeiļas keramikas darbu izstāde Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis”.
  • Izstāde „Manas dzīves zelta likumi”. Izstāde veltīta dzejniekam, atdzejotājam, literatūras kritiķim Knutam Skujeniekam. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Siguldas Dzejas dienas. Izstāde „Dzeja pavedina” Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Izstāde „Pasaules skeletona karaļi – Martins un Tomass Dukuri” Siguldas novada Kultūras centra Mazajā zālē.
  • Siguldas Dzejas dienas. Tematiskā izstāde „Sigulda iedvesmo dzejai un mākslai” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā.
  • Tematiskā izstāde „Es mācos lasīt” Mores pagasta bibliotēkā.
  • Eiropas valodu dienai veltīta izstāde „Valoda – atšķirīgu kultūru saprašanās veids” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā.
  • Kinorežisoram, aktierim, rakstniekam, gleznotājam Jānim Streičam veltīta izstāde „Cilvēks leģenda” Jūdažu bibliotēkā.
  • Tematiskā literatūras izstāde „Nāk rudens ar krāsām” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi