×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-27
Mākslas akcija „Glezno visi” pulcējusi rekordlielu apmeklētāju skaitu

Septembra pēdējā svētdienā Siguldā jau sesto reizi notika akcija „Glezno visi!”. Pasākums, kura idejas autors ir Siguldas mākslinieks Elmārs Gaigalnieks, pulcēja rekordlielu gleznotāju skaitu – vismaz 350 mazu un lielu mākslinieku. Vislielākā rosība valdīja Siguldas Svētku laukumā, kur dažbrīd pēc otām, krāsām un molbertiem veidojās pat neliela gleznotgribētāju rinda.

Šoreiz radoši izpausties, gleznojot rudens ainavas un noskaņas, bija iespējams četrās vietās Siguldā – Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, Siguldas Svētku laukumā, Siguldas pils kompleksā un Paradīzes kalnā, ko siguldieši dēvē par Gleznotāju kalnu. Ikvienā norises vietā strādāja arī profesionāli Siguldas mākslinieki – Zanda Puče gleznoja Krimuldas pili Gaujas senielejas krastā, Agita Zālīte – ainavu, kas paveras no Gleznotāju kalna., māksliniece Zinaīda Ceske strādāja Siguldas Jaunās pils terasē, ik pa laikam sniedzot padomus mākslas darbu radīšanā pasākuma dalībniekiem. Savukārt Elmārs Gaigalnieks akcijas laikā īstenoja performanci, urbānā vidē gleznojot pozējošo modeli – jaunu, graciozu meiteni.

Akcijas laikā tapušos darbus ikviens varēja ņemt līdzi uz mājām. Tos mākslas darbus, kuri palika nožūt Gleznotāju kalnā, iespējams saņemt Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”pie dežuranta, bet darbus no pārējām norises vietām – Siguldas novada Kultūras centrā pie dežurantes.

Akciju „Glezno visi!” organizēja Siguldas novada pašvaldības iestāde „Siguldas Kultūras pārvalde” sadarbībā arpapīrmākslas darbnīcu „Viktora vēstules”. Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, norises vietās bez maksas tika nodrošinātas krāsas, otas, kartons un citas gleznošanai dabā nepieciešamās lietas.

Liels paldies par veiksmīgo sadarbību Siguldas māksliniekiem Zinaīdai Ceskei, Agitai Zālītei, Zandai Pučei un Elmāram Gaigalniekam; Inčukalna novada Mūzikas un mākslas skolai, Siguldas Mākslu skolai „Baltais Flīģelis”, Siguldas Jaunrades centram un Siguldas novada bibliotēkai par molbertiem; čaklajām krāsu un otu dalītājām Elfai Bukšai, Dārtai Sprukulei, Elīzai Vaskai, Katrīnai Zaķītei un Olīvijai Zetai Survillo, kā arī uzticamajiem palīgiem Brigitai Rozītei, Jēkabam Vītolam un Atim Lūsim!

Paldies visiem dalībniekiem, un uz tikšanos nākamgad jau septītajā mākslas akcijā „Glezno visi!”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi