×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-27
Siguldas pilsētas vidusskolā viesojās skolēni no Vācijas

No 18. līdz 23.septembrim Siguldas pilsētas vidusskolā projekta „Erasmus+” ietvaros viesojās 25 skolēni un divas skolotājas no projekta partnervalsts Vācijas, Tubingenas.

Šīs nedēļas laikā vācu skolēni iepazinās gan ar mūsu pilsētas skaistākajām vietām – Siguldas pilsdrupām, Turaidas pili, Gūtmaņalu, braucienu ar vagoniņu –, gan ar aktīvās atpūtas iespējām – piedzīvojumu parku „Tarzāns”, Bobsleja un kamaniņu trasi ar nobraucienu vasaras bobā,gan ar skaistajām un garajām pastaigu takām Gaujas senlejā. Vācu skolēni viesojās arī jauniešu centrā „Mērķis”, kur tā vadītāja Sabīne Birzniece jauniešus iepazīstināja ar dažādām brīvā laika pavadīšanas iespējām Siguldā.

21.septembrī mūsu skolēni kopā ar ciemiņiem devās uz Rīgu un Jūrmalu. Šajā dienā apskatījām gan Rīgas Centrāltirgu, gan Vecrīgas ēkas, gan arhitektūras „pērles” Alberta ielā, tālāk ceļš veda uz Jūrmalu, kur vācu skolēni bija sajūsmināti par iespēju būt pie jūras. 22.septembrī devāmies uz Allažiem, uz zemnieku saimniecību „Kalna Brakšas”, kur saimnieks Māris Malcenieks izrādīja plašos dārzeņu laukus, un ikvienam bija iespēja nogaršot dārzeņus tieši no dobes. Kad dārzeņu kultūras tika atpazītas un iepazītas, gan latviešu, gan vācu skolēni devās uz viesu namu „Vālodzes”, kur visi kopā gatavoja frikadeļu zupu. Neizpalika arī dažādi konkursi – pētersīļu kapāšanas, burkānu griešanas un kartupeļu mizošanas konkursi. Īpašs prieks bija vācu puisim, kurš sevī atklāja pavāra talantu un guva uzvaru šajos konkursos.

Vakarā visi tikās draudzības pasākumā, kur dažādās spēlēs un dejās skolēni vēl vairāk iepazina viens otru un mūsu tautu ēdienu kultūru.

Vācu skolēnu vizīte paliks atmiņā gan mūsu bērniem, gan ciemiņiem, jo atvadīties nebija viegli. „Uz tikšanos!” un „Cerams, ka mēs vēl kādreiz tiksimies!” – šādas frāzes teica skolēni viens otram. Tā nenoliedzami ir projekta „Erasmus +” vērtība – citu kultūru iepazīšana, vienotība vienam ar otru un draudzības saites starp valstu skolēniem.Emociju piepildīta bija katra diena un prieks bija liels par burvīgo, rudenīgo laiku, jo katru dienu spīdēja saule, kas iepriecināja arī mūsu viesus.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi