×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-10-03
Siguldas šaha čempionātā dalībnieku skaita rekords

Ar Latvijas izlases dalībnieka starptautiskā meistara Ņikitas Meškova uzvaru 2.oktobrī noslēdzās 5.Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā.

Turnīrs pulcēja nebijuši lielu dalībnieku skaitu – pavisam uz Siguldas čempionātu bija ieradušies 136 šahisti no septiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas. Sacensībās piedalījās arī, nesen pasaules šaha olimpiādē Baku startējušās, valsts izlases dalībnieces lielmeistares Dana Reizniece–Ozola, Laura Rogule un Ilze Bērziņa. Čempionātam bija izteikti demokrātisks raksturs – vienā turnīrā startēja gan iesācēji, gan lielmeistari. Siguldas novadu sacensībās pārstāvēja 19 šahisti, viņu vidū arī Laurenču sākumskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas šaha pulciņu dalībnieki.

Turnīrs noritēja divu dienu spraigās cīņās un nevienam no dalībniekiem neizdevās izvairīties no vismaz viena zaudējuma. Kopvērtējumā ar 9,5 punktiem no 11 iespējamajiem uzvaru izcīnīja rīdzinieks Ņikita Meškovs, otro vietu ar 9 punktiem ieguva Pasaules Šaha federācijas (FIDE) meistars no Krievijas Valentīns Vlasovs, bet trešo vietu ar 8,5 punktiem ieņēma starptautiskais meistars Toms Kantāns no Garkalnes.

Sacensību noslēgumā skolotāja Ulda Deisona speciālbalvu labākajam Siguldas novada skolniekam pasniedza Latvijas šaha federācijas prezidents Āris Ozoliņš. Ar iegūtiem četriem punktiem balvu šogad izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieks Māris Miglinieks. Atsevišķā Siguldas novada šahistu vērtējumā labākais bija Visvaldis Gercāns, otrais Ivars Jēkabsons un trešajā vietā Sandra Harlinska. Siguldiešu vietu secību nācās noteikt pēc papildrādītājiem, jo trim labākajiem novada šahistiem bija vienāds iegūto punktu skaits – seši. Sandra Harlinska arī ieguva Eiropas parlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa speciālbalvu – braucienu, lai iepazītos ar Eiropas parlamentu Briselē.

Sacensību noslēgumā Latvijas šaha federācijas prezidents Āris Ozoliņš minēja, ka federācija augstu vērtē Siguldas čempionāta norisi un ir pieņēmusi lēmumu nākamgad atbalstīt turnīra rīkošanu.

Siguldas atklātais šaha čempionāts varēja notikt, pateicoties finansiālajam atbalstam, ko sniedza Siguldas novada pašvaldība un SIA „Datorika” (vadītājs Ivars Jēkabsons). Lielu atbalstu sacensību rīkošanā sniedza pašvaldības Sporta pārvalde un Siguldas Valsts ģimnāzija. Turnīra balvas sponsorēja SIA „Karšu izdevniecība Jāņa sēta” un zemnieku saimniecība „Pīlādži”.

Rezultātu tabula skatāma šeit.

Informāciju sagatavoja:
sacensību organizētājs
Visvaldis Gercāns


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi