×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-10-10
Jau 44.reizi aizvadītas sacensības „Siguldas Rudens"

Svētdien, 9.oktobrī, aizvadītas vienas no senākajām orientēšanās sacensībām Latvijā – „Siguldas Rudens". Sacensības notika Inčukalna pagasta Egļupē un tajās piedalījās aptuveni 300 orientieristi. Vīriešu elites grupā uzvaru izcīnīja Kristaps Bērziņš (Kuldīgas tūrisma un orientēšanās klubs „Taka”), bet sieviešu elitē – Ieva Brice (Saldus orientēšanās klubs).​

„Siguldas Rudens” ir vienas no retajām orientēšanās sacensībām Latvijā, kur distancē dalībnieki dodas ar kopējo startu. Sieviešu elitē uz starta stājās vien trīs dalībnieces un viņām bija jāmēro aptuveni sešus kilometrus gara distance. Pirmo vietu, finišējot pēc 54:34 minūtēm, ieguva Ieva Brice, bet otrajā vietā, atpaliekot mazliet vairāk nekā divas minūtes, – Mārīte Turka (Kuldīgas tūrisma un orientēšanās klubs „Taka”). Trešā – Zane Vitenberga ar laiku 1:19:35.

Vīriešu elitē cīņa bija visai sīva, jo lielāko distances daļu konkurenti skrēja kopā. Pirmajā vietā Kristaps Bērziņš (55:26), otrajā vietā – Andris Cāns („CPSS/Meridiāns/Pārgauja”), kuram līdz uzvarai pietrūka aptuveni 20 sekundes. Trešajā vietā, atpaliekot mazliet vairāk nekā divas minūtes, ierindojās Guntis Māliņš (orientēšanās klubs „Kāpa”), bet Jānis Krūmiņš (sporta klubs „Briksnis”) – ceturtais.

Jāatzīmē, ka šis sacensībām „Siguldas Rudens” bija jau 44.starts. Sacensību aizsācēji ir Maruta un Māris Mitrevici, bet pēdējos četrus gadus tās organizē biedrība „A2” un Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

Svētdien dalībnieki cīnījās ne tikai par uzvaru šajās sacensībās, bet arī par pēdējiem šīs sezonas Latvijas Kausa punktiem un galīgo vietu sadalījumu kausa izcīņas kopvērtējumā. Latvijas Kausa uzvarētāja sieviešu elites grupā ir Irita Puķīte (orientēšanās klubs „Kāpa”), bet vīru elitē pirmo vietu un visvairāk punktu ieguvis Jānis Krūmiņš (sporta klubs „Briksnis”).

Latvijas kausa izcīņa ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēts orientēšanās sacensību seriāls, kas 2016.gadā sastāvēja no 15 posmiem un notika no aprīļa līdz oktobrim. Sacensību kopvērtējumā tiek noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji 34 vecuma un meistarības grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Atsevišķi tiek organizēta arī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sprintā un stafetēs.

 Ar visiem rezultātiem var iepazīties – šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi