×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-10-12
Aicina uz pārgājienu pa „Ex-libri art voyage” maršrutu

Sestdien, 15.oktobrī, plkst.10.00 interesenti aicināti pulcēties pie Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases, lai dotos pārgājienā pa vienu no izstādes „Ex-libri art voyage” maršrutiem.

Jau kopš seniem laikiem Siguldas majestātiskās ainavas – panorāmiskie dabasskati, gleznainā Gaujas senieleja ar romantiskajām pilsdrupām – bijušas radošas iedvesmas avots māksliniekiem, mākslas amatieriem, ceļotājiem, zinātniekiem un literātiem. Izstādes autore, māksliniece Zanda Puče: „Aicinu doties ceļā, meklējot tās vietas un skatu punktus, kuri rosinājuši māksliniekus Siguldas ainavu attēlot mākslas darbos. Gravu ielejas – brikšņi, papardes un strautiņi – ļaus saskatīt tuvāk, savukārt pakāpjoties stāvkrastos, sajutīsiet gaismas vibrācijas un varēsiet paskatīties tālu, tālu pāri – dažkārt pat līdz piecpadsmitajam Gaujas līkumam!”. Dalība pārgājienā – bez maksas.

Līdz 28.oktobrim Siguldas novada bibliotēkā skatāmā izstāde „Ex-libri art voyage” ir multimediāls projekts, kura ietvaros ar īpašu tehniku ierakstītas zemes skaņas un vibrācijas Siguldas ainaviskajās vietās, kuras mākslinieki attēlojuši savos darbos. Grafikām par pamatu izmantoti ierakstītie zemes skaņu spektra attēli. Izstādi papildina video ar ierakstu tapšanas procesa atspoguļojumu un Andra Alviķa veidota skaņas kompozīcija, kurā izmantoti dabas skaņu ieraksti un komponista Alfrēda Kalniņa mūzika.

Izstādē nav apkopoti un analizēti visi pieejamie mākslas darbi, kuros būtu atpazīstamas Siguldas ainavas, tie nav virknēti gadsimtu un notikumu ķēdē, ievērojot lineāro principu – pirms un pēc noteikti ir daudz nezināmo elementu. Šis ir mākslinieces Zandas Pučes „art voyage”, kurš tiek piedāvāts arī praktiskā veidā – ar trim pastaigu maršrutiem.

Izstāde rosina domāt arī par to, kā vienlaicīgi saudzēt dabu, attīstīt radošumu, ļaujot cilvēkiem īstenot kārdinošo vēlmi atstāt aiz sevis vēsturisko liecību – „es te biju”. Lai noskaidrotu sabiedrības viedokli, izstādē tiks piedāvāta iespēja piedalīties aptaujā par to, vai Siguldā vajadzētu veidot vietu cilvēku atstātajām zīmēm. Un, ja vajadzētu, tad kādai šai vietai vajadzētu būt?

Projekts tiek īstenots ar Siguldas novada kultūras projektu finansēšanas konkursa finansiālu atbalstu un biedrības „Siguldas Mākslu serpentīns” atbalstu.

Izstāde skatāma Siguldas novada bibliotēkas izstāžu zālē darba dienās no plkst.11.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst.11.00 līdz 15.00.

Ieeja – bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi