×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-10-13
Uzsākta projekta INT-HERIT īstenošana

Šā gada pavasarī tika izsludināts starpreģionu sadarbības programmas URBACT III otrās kārtas projektu konkurss, kurā Baenas pašvaldība (Spānijā) sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un citām Eiropas pašvaldībām pieteica projektu INT-HERIT jeb “Mazu un vidēja izmēra Eiropas pilsētu kultūras mantojuma stratēģiju ieviešanas tīkls”. Š.g. 5.oktobrī URBACT III programmas Uzraudzības komiteja (EK Reģionālās politikas un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta ietvaros) ir apstiprinājusi INT-HERIT projektu 1.posmam un ar šo aizsākas 6 mēnešu periods 2.posma projekta pieteikuma sagatavošanai.

URBACT III ir pilsētvides attīstības programma, kuras mērķis ir pilsētu tīklu veidošana. Otrajā kārtā tie ir īstenošanas tīkli - jau esošu tematiski līdzīgu stratēģisko plānu ieviešanas problēmu risināšanai un pieredzes apmaiņai. Līdzdalībai programmā esam saņēmuši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu, kas pamatoja Latvijas intereses šī projekta īstenošanā programmas Uzraudzības komitejā; esam vienīgā Latvijas pašvaldība, kas īstenos URBACT III ieviešanas tīklu projektu.

INT-HERIT tīkla mērķis ir ieviest inovatīvus risinājumus kultūrvēsturiskā mantojuma apsaimniekošanā maza un vidēja izmēra Eiropas pilsētās, fokusējoties uz integrētu pieeju stratēģiju īstenošanā un nodrošinot kvalitatīvu izaugsmi sociālajā un ekonomiskajā attīstībā.

INT-HERIT tīklā Siguldas novada Dome iesaistās ar Siguldas pils kompleksa un Jaunās pils stratēģijām, izvirzot problēmjautājumus saistībā ar to īstenošanu. Pašvaldības mērķis ir maksimāli augstā kvalitātē īstenot stratēģijās izvirzītos mērķus - īstenot pils kompleksa revitalizāciju, radot tajā sociālekonomiski pamatotu un aktīvu vidi.

INT-HERIT projekts tieši papildina SAM 5.6.2. sagatavošanā esošo projektu Siguldas pils kompleksa ēku pārbūvei, revitalizācijai uzņēmējdarbības atbalstam, SAM 5.5.1. projekta ideju, kuras ietvaros plānojam Jaunās pils restaurāciju, un EKII projektu Jaunās pils energoefektivitātes paaugstināšanai.

Projekta 1.posmam pieejamais finansējums sastāda 7 950,00 EUR, no kā 85% sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 10% - Siguldas novada pašvaldība, un 5% - valsts budžets.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi