×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-10-31
Noslēgusies Siguldas novada uzņēmēju aptauja

Lai noskaidrotu uzņēmēju viedokli par uzņēmējdarbības vidi un tās attīstību Siguldas novadā, Siguldas Attīstības aģentūra organizēja novada uzņēmēju aptauju, kurā savu viedokli izteica 55 novada uzņēmēji. Vairāk nekā puse jeb 62% respondentu atzinuši Siguldas novada uzņēmējdarbības vidi un uzņēmumu attīstības iespējas kā labas vai ļoti labas.

Novada uzņēmēji atzinīgi novērtējuši pašvaldības līdzšinējās aktivitātes – Uzņēmējdarbības atbalsta punkta izveidi, nekustamā īpašuma nodokļu atlaižu piemērošanu, informatīvi izglītojošo semināru organizēšanu, preču zīmes „Radīts S!guldā” izveidi, kā arī ID karšu programmu un uzņēmumu popularizēšanas pasākumus Novada svētku laikā.

Kā svarīgākos aspektus novada uzņēmējdarbības vides attīstībai uzņēmēji norādījuši nomas telpu pieejamības paaugstināšanu, infrastruktūras sakārtošanu, kā arī dzīvojamā fonda attīstību. Uzņēmēji norāda, ka vēlētos, lai tiktu turpināti pašvaldības uzsāktie atbalsta pasākumi jaunajiem uzņēmējiem, uzņēmumus popularizējošie pasākumi, granta konkursi biznesa ideju realizēšanai un nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi. Par lielāko šķērsli uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā tiek minēts nodokļu slogs.

Ņemot vērā aptaujas laikā paustos ierosinājumus, Siguldas Attīstības aģentūra ir definējusi uzdevumus uzņēmējdarbības vides turpmākajai attīstībai Siguldas novadā, piemēram, jau ir pabeigts darbs pie izmaiņām noteikumos par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā, paplašinot to uzņēmēju loku, kuri varēs saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, novembra sākumā tiks organizēts pirmais Siguldas novada Uzņēmēju forums, tāpat darbu turpinās Uzņēmēju konsultatīvā padome, bet jau decembrī Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks atvērti vairāki jauni tirdzniecības kioski.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi