×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-03
Allažos atklāta Bērnu un ģimeņu atbalsta centra jaunā ēka

​Ceturtdien, 3.novembrī, Allažos atklāta Bērnu un ģimeņu atbalsta centra jaunā ēka, kas tapusi pateicoties uzņēmēju un privātpersonu ziedojumiem. Allažu Bērnu un ģimeņu atbalsta centra pamatfunkcija ir valsts apmaksātā sociālās rehabilitācijas pakalpojuma sniegšana vardarbībā cietušajiem bērniem. Vairāk nekā 10 darbības gadu laikā šim centram ir izdevies radīt ģimenisku, mājīgu un drošu vidi, lai palīdzētu ikvienam bērnam un viņa ģimenei, kam ir nepieciešama palīdzība.

Turpmāk Bērnu un ģimeņu atbalsta centrā vienlaicīgi varēs nodrošināt sociālās rehabilitācijas pakalpojumu līdz 30 vardarbībā cietušajiem bērniem un viņu pavadoņiem. Jaunās telpas dod iespēju nodrošināt daudz kvalitatīvāku, mūsdienu prasībām atbilstošu darba vidi speciālistiem, tāpat ir izveidota multifukcionāla telpa – zāle gan bērniem brīvā laika pavadīšanai, gan speciālistu apmācību rīkošanai, gan semināru organizēšanai. Ir izveidota arī specializēta bērnu interviju istaba, kura īpaši aprīkota ar video un audio ierakstīšanas iekārtām, kas krimināllietu gadījumos ļaus cietušo bērnu speciālistu uzraudzībā nopratināt tikai vienu reizi. Viena no centra telpām ir īpaši pielāgota māmiņām ar zīdaiņiem.

Centra vadītāja Aelita Ziemele uzsver, ka: „Līdz paplašināšanai centrs bija neliels un tajā vienlaicīgi rehabilitāciju varējām sniegt tikai 14 bērniem. Centrā strādā divpadsmit darbinieki un gada laikā šajā centrā palīdzību saņem vidēji 130 bērni un 20 bērnu pavadoņi – 2015.gadā šajā centrā rehabilitāciju saņēma 135 bērni, no kuriem 70 % bija cietuši ģimenē, tādēļ fakts, ka turpmāk varēsim palīdzēt divtik vairāk Latvijas bērniem, ir ļoti nozīmīgs visas valsts mērogā.”

Kopš 2010.gada sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem, kas cietuši no vardarbības, ir uzticēts nodrošināt Latvijas Bērnu fondam, kas regulāri piesaista papildu līdzekļus centru speciālistu profesionālās kvalifikācijas un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai. Latvijas Bērnu fonda viens no nozīmīgākajiem darbības virzieniem ir vardarbībā cietušo bērnu atveseļošana. Latvijas Bērnu fonda vadītājs Andris Bērziņš atzīst, ka: „Rīgā un Pierīgas reģionā nav specializēta centra vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijai, bet pieprasījums pilsētā pēc šī pakalpojuma ir liels, tādēļ esam ļoti gandarīti, ka šoruden, pateicoties ziedotāju atbalstam, pabeigts darbs pie šī centra paplašinājuma celtniecības.”

Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu un nodibinājumu „Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs” ir ieplānojuši turpināt darbus un renovēt arī Bērnu un ģimenes atbalsta centra ēku „Austrumi”, kurā rehabilitācijas kursa laikā dzīvos bērni kopā ar vecākiem, kuri nonākuši grūtās dzīves situācijās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi