×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-04
Allažu pamatskolas skolēni sāk apgūt pūšamo instrumentu spēli

Šajā mācību gadā Allažu pamatskolas skolēniem, pateicoties Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” atbalstam, ir iespēja apgūt pūšamo instrumentu spēli. Pirmajā mēnesī nodarbībām pieteikušies jau 15 skolēni.

Lai Allažu pamatskolas skolēniem būtu lielākas iespējas attīstīt muzikālās prasmes, Siguldas novada pašvaldība piešķīrusi biedrībai „Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” atbalsta biedrība” līdzfinansējumu 1951,80  eiro apmērā, lai tā varētu piedalīties Rīgas rajona Lauku attīstības biedrības izsludinātajā atklātajā projektu konkursā un pretendēt uz finansējumu metālpūšamo instrumentu iegādei, sekmējot bērnu un jauniešu ansambļu izveidi Allažu pamatskolā, uzlabojot kultūrizglītības pieejamību Allažu bērniem.

„Allažu pamatskolā skolēniem jau ir iespēja apmeklēt tautisko deju pulciņus, vokālos ansambļus, rokdarbu un keramikas pulciņu, kā arī basketbola nodarbības. Lai apgūtu mūzikas instrumentu spēli, skolēniem pēc stundām bija jānokļūst Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”, tādēļ esam priecīgi, ka šajā mācību gadā Mākslu skola nodrošinās iespēju mazajiem allažniekiem apgūt pūšamo instrumentu spēli tepat, skolā, tuvāk dzīvesvietai. Pūšamo instrumentu spēles apguve ir svarīga arī novada kontekstā, jo Siguldas novadā stipras tradīcijas ir ne tikai tautisko deju kolektīviem, koriem, bet arī pūtēju orķestriem. Ceram, ka nākotnē skolā varēs apgūt arī stīgu mūzikas instrumentu spēli un, gadījumā, ja „Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” atbalsta biedrībai” izdosies piesaistīt paredzēto finansējumu, Allažu pagasta bērniem būs iespēja kvalitatīvi darboties instrumentu apguves nodarbībās un skolēniem būs pieejami mūzikas instrumenti,” stāsta Allažu pamatskolas direktore Sandra Tukiša, pateicoties Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” direktoram un skolas pedagogiem par doto iespēju.

„Šā projekta ietvaros ir plānots uzsākt interešu izglītības, ar laiku – arī profesionālās ievirzes izglītības realizēšanu Allažu pamatskolā, tādējādi radot bērniem iespēju uz vietas pēc nodarbībām vispārizglītojošajā skolā pilnveidot sevi kultūrizglītības jomā. Metālpūšamo instrumentu apguve ir samērā vienkārša un iespējama bērniem bez priekšzināšanām mūzikā. Pasaulē pēdējo divdesmit gadu laikā ir veikti daudzi zinātniski eksperimenti, kas pierāda muzicēšanas nozīmīgumu bērna vispusīgā attīstībā. Pētījumi psiholoģijā un neiroloģijā liecina, ka sevišķi liela nozīme mūzikas izglītībai ir radošo spēju attīstības veicināšanā, ļaujot attīstīties daudziem spēju kompleksiem, tādējādi uzlabojot audzēkņu sekmes arī citos, ar mūziku nesaistītos, mācību priekšmetos,” norāda Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” direktors Guntars Zvejnieks.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi