×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-08
Gatavojoties Siguldas Valsts ģimnāzijas simtgadei, aicina dalīties atmiņās

​Pēc diviem gadiem – 2018.gadā – Siguldas Valsts ģimnāzija (arī Siguldas ģimnāzija un Siguldas 1.vidusskola) svinēs savu simtgadi. Gatavojoties nozīmīgajai jubilejai, Siguldas Valsts ģimnāzija vēlas apkopot stāstus par skolas vēsturi un attīstību dažādos laikmetos, kā arī atrast katra laikmeta iezīmes skolas mācību darbā un ikdienas dzīvē, iemūžināt skolēnu un skolotāju atmiņas. Ģimnāzijas pārstāvji saka paldies tiem, kas atmiņu stāstus jau iesnieguši un pēc vairāku absolventu lūguma atmiņu iesniegšanas termiņš pagarināts līdz marta beigām.

Interesanta un faktiem bagāta bijusi saruna ar 1960.gada izlaiduma pārstāvjiem Tamāru Andersoni, Aladinu Sproģi, Andreju Janaus un Andri Bērziņu. Savas atmiņas ir atsūtījušas arī Brigita Zīle un Viktorija Vaidere. 1984.gadā uzceltās jaunās skolas ēkas celtniecības darbu vadītājs Jānis Ozoliņš dalījās ar informāciju par skolas ēkas celtniecību un pirmo 1.septembri jaunajā ēkā. Savas atmiņas par darbu skolā pastāstīja ilggadējā vēstures skolotāja Aina Zanda, kuras stāstīto papildināja viņas audzēknes Maija Pastare un Ināra Paegle, kuru skolas laiks bija 70.gadu sākumā. Arī nesen skolu beigušie skolēni iesūtījuši atmiņu pierakstus – Elīna Luīze Vītola, Paula Rence un Egija Justamente, kuras apkopojušas arī savu klasesbiedru atmiņas.

Fragmenti no jau apkopotajām atmiņām:

  • Ar 9.klasi sākās specializācija: mehanizatori, celtnieki, šuvējas, laikam arī pavāri. Mūsu klase specializējās šūšanā. „Vīli staipīt nedrīkst”- tas man ir atmiņā līdz pat šim brīdim” (Dzintra Antēna (Klajuma), 1962.gada absolvente).
  • Kad 1970. gadu pelēcībā  caur PSRS dzelzs priekškaru izlauzās modes kliedziens – bītlenes, it sevišķi nikni tās apkaroja direktors Edgars Zands. Skolas saime burtiski uzgavilēja dienā, kad uz svinīgo līniju arīdzan viņš bija saposies bītlenē!” (Anita Mellupe (Bērziņa), 1972.gada absolvente).
  • „Nezinu, kā būs fizkultūrā – šodien nevarēju aizmest granātu, un tas var mainīt stāvokli ceturkšņa atzīmē, kur cerēju uz četri.”(no Līgas Eigenfeldes (Ratnieces), 1974.gada absolventes, dienasgrāmatas).
  • Ar smaidu atceramies ierindas skates. Jau aizmirsies, kurš toreiz bija komandieris – staltais zēns Reinis Škapars vai allaž smejošā teicamniece Ilze Ozola. Pēc komandas „Dziesmu sākt!” atskanēja „Velc, pelīte saldu miegu”... (Inga Kroiča (Berce), 1988.gada absolvente).
  • „Vienā no skolotāju politinformācijām cienījamais matemātikas skolotājs Juris Akmentiņš man lūdza izskaidrot, pēc kādām pazīmēm noteikt panku. Tad nu es sāku skaidrot, kas visredzamākā ir frizūra: asimetrisks griezums, bieza matu šķipsna uz acīm, t.i. „švuncene” un ļoti koša matu krāsa. Un tad pamanu, ka tieši tāda galvas rota ir ārpusklases darba organizatorei Aijai Eglītei...”(Iveta Krastiņa, 1979.gada absolvente, vēlāk vēstures skolotāja).

Siguldas Valsts ģimnāzijas kolektīvs aicina arī citus bijušos un esošos skolēnus, skolotājus un darbiniekus dalīties savos atmiņu stāstos un iesniegt tos vēstures skolotājai Inesei Bergai personīgi vai nosūtīt uz e-pasta adresi gramata@svg.lv vai pa pastu: Inesei Bergai, Siguldas Valsts ģimnāzija, Krišjāņa Barona iela 10, Sigulda, LV–2150. Atmiņas var iesniegt gan rakstītas brīvā formā, gan īpaši sagatavotās anketās skolēniem un skolotājiem. Anketas izdrukātā veidā pieejamas Siguldas novada bibliotēkā.

Iesniedzot savus atmiņu stāstus, to autori piekrīt, ka stāsti var tikt publicēti Siguldas Valsts ģimnāzijas simtgades grāmatā.

Plašāka informācija par projektu pieejama Siguldas Valsts ģimnāzijā pie vēstures skolotājas Ineses Bergas vai e-pastā gramata@svg.lv.

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi