×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-09
Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi uzņēmējiem

Lai mudinātu novada uzņēmējus radīt jaunas darbavietas, kā arī rosinātu paplašināt saimniecisko darbību, veikti grozījumi saistošajos noteikumos „Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā”, kuros uzņēmējiem jau pieejamie nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi papildināti ar vairākiem jauniem nosacījumiem, paredzot, ka novada uzņēmējiem būs iespēja saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus līdz pat 90 procentu apmērā.

Noteikumi paredz, ka jaundibinātas saimnieciskās darbības veicēji turpmāk nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņems divus gadus no reģistrācijas brīža: pirmajā gadā – 50 procentu apmērā, otrajā gadā – 25 procentu apmērā par ēku un tai piekritīgo zemi. Lai saņemtu atvieglojumu, jaunajiem uzņēmējiem jārada ne mazāk kā divas darba vietas, tajās jānodarbina Siguldas novadā deklarētās personas un darbinieku ikmēneša vidējā darba samaksa nedrīkst būt zemāka par valstī noteikto minimālo darba algu.

Nekustamā īpašuma nodokļa atlaides pienāksies arī tiem novada uzņēmējiem, kuri iepriekšējā taksācijas gadā izveidojuši jaunas darbavietas. Nodokļa atvieglojums par ēku un tai piekritīgo zemi tiks piešķirts divus gadus: 25% apmērā, ja izveidotas 3–10 jaunas darbavietas, 50% apmērā, ja izveidotas 10–20 jaunas darbavietas, 70% apmērā, ja izveidotas 20–50 jaunas darbavietas, un 90% apmērā, ja izveidotas vairāk nekā 50 jaunas darbavietas.

Ievērojami nekustamā nodokļa atvieglojumi tiks piemēroti arī tiem uzņēmējiem, kuri Siguldas novadā radījuši jaunas dzīvesvietas – uzbūvējuši vienu vai vairākas daudzdzīvokļu mājas. Pirmajā gadā pēc daudzdzīvokļu mājas nodošanas ekspluatācijā uzņēmēji varēs saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu 90% apmērā, otrajā gadā – 70% apmērā, trešajā gadā – 50% apmērā.

Tiem uzņēmējiem, kuri būs ieguldījuši līdzekļus esošas būves atjaunošanā, pārbūvē vai jaunas būves celtniecībā savas uzņēmējdarbības nodrošināšanai, tiks piešķirts nodokļa atvieglojums atkarībā no investīciju apjoma:

  • 25% apmērā, ja investīciju apjoms ir no 100 000 līdz 200 000 eiro;
  • 50% apmērā, ja investīciju apjoms ir no 200 001 līdz 400 000 eiro;
  • 70% apmērā, ja investīciju apjoms ir no 400 001 līdz 700 000 eiro;
  • 90% apmērā, ja investīciju apjoms ir vairāk par 700 000 eiro.

Savukārt uzņēmēji, kuri ieguldījuši vismaz 5000 eiro ēkas, kurā veic uzņēmējdarbību, fasādes atjaunošanā, saņems nekustamā nodokļa atvieglojumu vienu gadu 90% apmērā.

Uzņēmējiem, kuri saimniecisko darbību veic ēkā, kas iekļauta valsts vai vietējās nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, un kuri iepriekšējā gadā ieguldījuši līdzekļus ēkas jumta un/vai fasādes atjaunošanā, nodokļa atvieglojumus varēs saņemt divus gadus: pirmajā gadā – 75% apmērā, otrajā gadā – 50% apmērā.

Plašāka informācija par Siguldas novada uzņēmējiem pieejamajām nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm pieejama Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā vai pašvaldības Uzņēmējdarbības atbalsta punktā.

Atgādinām, ka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi tiks piešķirti arī renovēto daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi