×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-10
Šonedēļ Siguldas novadā – Lāčplēša dienas pasākumi, pūtēju orķestru koncerts, Mārtiņdiena Turaidā

Piektdien, 11.novembrī

Plkst.10.00
Gadskārtējā zinātniski praktiskā konference Turaidas muzejrezervātā. Konferencē informēs par aktualitātēm kultūras mantojuma izpētē un saglabāšanā, kā arī diskutēs par Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu. Dalība konferencē – bez maksas.

Plkst.15.00 Lāčplēša dienas aktivitātes - radošās darbnīcas Siguldas Pils kompleksa amatu darbnīcās rekonstruētā staļļa ēkā. Amatu darbnīcās – „Baltu rotas", „Ādas artelis", „EMILY textil studio", Spieķu darbnīca un „Sortus" apmeklētājiem būs iespēja izgatavot pašiem vai iegādāties patriotiskus aksesuārus un suvenīrus. Bērniem būs iespēja piedalīties mazo siguldiešu kopīgi zīmētā Latvijas svētku zīmējumā.

Plkst.16.00 Lāčplēša dienas Lāpu gājiens no Allažu pamatskolas uz Allažu pagasta pārvaldi. Pēc lāpu gājiena – svinīgais pasākums pie Allažu pagasta pārvaldes.

Plkst.18.00 Lāčplēša dienas svētku pasākums Siguldas Jaunās pils dārzā – svinīgā Latvijas karoga maiņa Siguldas Jaunās pils tornī. Latviešu spēka dziesmas izpildīs Juris Kaukulis, vijolniece Ieva Strode un akordeonists Kaspars Tobis. Plkst.18.30 ikviens aicināts pievienoties tradicionālajam piemiņas uguns lāpu gājienam no Siguldas Jaunās pils dārza līdz dzelzceļa stacijas laukumam, kur tiks aizdegtas piemiņas svecītes. Gājiena dalībnieki aicināti ņemt līdzi svecītes, kuras, godinot Latvijas brīvības cīnītājus, varēs aizdegt dzelzceļa stacijas laukumā.

No 11. līdz 13.novembrim sacensības „SkiErg Pasaules sprints” Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā. Sacensības uz speciāla distanču slēpotājiem paredzēta trenažiera norisināsies trīs dienas, un katrs dalībnieks var izvēlēties sev ērtāko laiku, kurā ierasties Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, lai veiktu 1 000 metru distanci, cenšoties uzrādīt pēc iespējas ātrāku laiku. Dalībnieku rezultāti tiks apkopoti vispasaules kopvērtējumā, tādējādi ikviens var salīdzināt savu veikumu gan ar sportistiem Latvijā, gan citur pasaulē. Dalības maksa līdz 18 gadu vecumam – 1 eiro, pārējiem – 2 eiro.

Sestdien, 12.novembrī

Plkst.14.30
Mārtiņdiena kopā ar Siguldas folkloras kopu „Senleja” Turaidas muzejrezervātā. Šie gadskārtu svētki noslēdz rudens sezonu un ver vārtus ziemai. Saskaņā ar senām tradīcijām svētku dalībnieki aicināti ģērbties košos čigānu tērpos vai pārveidoties citos tēlos un kopā ar savām ģimenēm svinēt ziemas iestāšanos. Ieejas maksa muzejā – no 0,70 līdz 3 eiro.

Svētdien, 13.novembrī

Plkst.9.00
Latvijas Apvienotās badmintona līgas sacensības jauniešiem Siguldas Sporta skolā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.15.00 Pūtēju orķestru draudzības koncerts „Rudens dabā, mūzikā, Siguldā” Siguldas 1.pamatskolā. Turpinot iesāktās tradīcijas, jau ceturto gadu Siguldā pūtēju orķestri vienosies lielā koporķestrī un iepriecinās klausītājus ar daudzkrāsainu programmu. Koncertā piedalīsies Siguldas pagasta pūtēju orķestris, Līgatnes pūtēju orķestris, Salaspils Kultūras nama „Enerģētiķis” pūtēju orķestris „Salaspils”, Inčukalna Tautas nama pūtēju orķestris, Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris „Sudrabskaņa” un Siguldas Absolventu orķestris. Ieejas maksa – 1 eiro.

Izstādes

  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti” Turaidas muzejrezervātā.
  • Dzintras Ozolas un Dagnijas Liepas rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā.
  • Foto brīvmākslinieces Sarmītes Bezzubovas fotoizstāde „Daba dvēselei" „Namiņā” Oskara Kalpaka ielā 11.
  • Latviešu mūsdienu mākslas darbu izstāde „Itālijas akordi Siguldā” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.
  • Vijas Vāveres fotoizstāde „Radības mums līdzās” Allažu pagasta bibliotēkā.
  • Literatūras izstāde „Rakstniecei Dainai Avotiņai – 90” Jūdažu bibliotēkā.
  • Izstāde „Mīlestība ir koks ar daudziem zariem”. Rakstniecei Dainai Avotiņai – 90. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Izstāde „Māksla dzīvo pāri savam laikam”. Tēlniekam Teodoram Zaļkalnam – 140. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Zandas Pučes izstāde „Medības” Dabas aizsardzības pārvaldes administrācijas ēkā.
  • Fotoizstāde „Teiksmainā Norvēģija” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā.
  • Literatūras izstāde „Aleksandram Čakam – 115” Allažu pagasta bibliotēkā.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi