×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-15
Lāčplēša diena Siguldas pilsētas vidusskolā

Piektdien, 11.novembrī, Siguldas pilsētas vidusskolas bibliotēkā audzināšanas stundas laikā pulcējās 1.klases skolēni, lai uzzinātu, kāpēc mēs svinam Lāčplēša dienu. Nodarbību vadīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.klases skolniece Laura Kļaviņa.

Nodarbība noritēja saistošas diskusijas veidā. Lai gan pirmās klases skolēniem nav viegli izprast Latvijas brīvības cīņu 1919.gada novembra notikumus, viņi ar lielu interesi klausījās un uzdeva dažādus jautājumus par tiem. Diskusijas gaitā tika runāts arī par to, kāpēc 11.novembris ir nosaukts Lāčplēša vārdā. Tieši A.Pumpura eposa varoņa īpašības – drosme, varonība, uzticība un mīlestība – bija pamatā Latvijas armijas uzvarai pār Melno bruņinieku – Bermonta armiju. 

Vēstures mazajiem mācību stundu sarakstā vēl nav, tomēr, uzdodot jautājumus par valsts simboliem un tās izveidi, pacēlās vesels „roku mežs”. Bija jūtams, ka bērni jau daudz zina par savu valsti un, pats galvenais, lepojas ar to!

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja Rita Ozola


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi