×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-24
Mainīti noteikumi par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību pašvaldības bērnudārzos

Siguldas novada pašvaldība informē, ka mainīti noteikumi par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Būtiskākās izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk bērniem būs iespējams uzsākt pirmsskolas izglītību visa mācību gada garumā, nevis reizi gadā kā līdz šim.

Līdzšinējā kārtība paredzēja, ka bērnu uzņemšana pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs notiek vienu reizi gadā – mācību gada noslēgumā Izglītības pārvaldes speciālists sazinājās ar pirmsskolas izglītības iestāžu rindā reģistrēto bērnu vecākiem, lai noskaidrotu, vai bērns uzsāks apmeklēt izvēlēto pirmsskolas izglītības iestādi. Tomēr šī kārtība nebija efektīva, jo nereti viena bērna vecāki, nevarot pieņemt lēmumu, palēnināja citu, tālāk rindā esošo, bērnu uzņemšanu pašvaldības bērnudārzos. Tāpat iepriekš noteikumi neparedzēja iespēju uzsākt apmeklēt bērnudārzu mācību gada laikā.

Ņemot vērā pieprasījumu pēc pirmsskolas izglītības, kā arī nepieciešamību vecākiem atgriezties darbā, pašvaldība plāno turpināt palielināt vietu skaitu bērnudārzos un dot iespēju lielākam skaitam Siguldas novadā deklarēto bērnu uzsākt apmeklēt pašvaldības bērnudārzu no 1,5 gadu vecuma.

Izmaiņas saistošajos noteikumos paredz, ka turpmāk vecākiem būs iespēja savlaicīgi – vismaz mēnesi iepriekš – iesniegt pieteikumu pašvaldībai, lai bērns pēc mēneša uzsāktu apmeklēt bērnudārzu. Vecāki varēs izlemt, vai pieteikt bērnu pirmsskolas izglītības uzsākšanai nākamajā mācību gadā kā līdz šim, vai uzsākt pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēšanu ātrāk. Par vēlmi uzsākt apmeklēt pašvaldības bērnudārzu vecākiem, iesniedzot pieteikumu pašvaldības Pakalpojumu centrā vai Izglītības pārvaldē, būs jāpaziņo:

  • līdz 15.maijam, ja izglītības iestādi bērns uzsāks apmeklēt jaunā mācību gada sākumā – septembrī;
  • mēnesi pirms plānotā bērnudārza apmeklēšanas laika, ja bērns izglītības iestādi uzsāks apmeklēt mācību gada laikā.

Mēneša laikā pēc pieteikuma iesniegšanas Izglītības pārvaldes darbinieks sazināsies ar vecākiem, informējot par iespējām uzsākt pirmsskolas izglītību izvēlētajā bērnudārzā vai mācīties citā bērnudārzā, ja bērnam nebūs iespēja apmeklēt vecāku izvēlēto bērnudārzu.

Tāpat kā līdz šim bērnu reģistrēšana pirmsskolas izglītības iestāžu rindā joprojām būs iespējama gan pašvaldības Pakalpojumu centrā, gan elektroniski – pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rinda ir vienota visiem pašvaldības bērnudārziem, un tā ir publiski pieejama pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Saņemtie reģistrācijas iesniegumi tiks sistematizēti pēc iesniegšanas datuma, ņemot vērā noteiktās prioritātes:

  1. Siguldas novadā deklarētie bērni, kuru viena no vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novada teritorijā;
  2. Siguldas novada teritorijā deklarētie bērni, kuru vecāku deklarētā dzīvesvieta nav Siguldas novada teritorijā;
  3. Bērni, kuru deklarētā dzīvesvieta nav Siguldas novada teritorijā.

Siguldas novada pašvaldības bērnudārzus šobrīd apmeklē 1010 bērni. Pēdējos piecos gados pašvaldība ir radījusi vairāk nekā 400 jaunas vietas pašvaldības bērnudārzos. Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rindā šobrīd ir reģistrēti 479 bērni, 127 no tiem ir vecāki par 1,5 gadu. Lai palielinātu vietu skaitu pašvaldības bērnudārzos, pašvaldība 2017.gada sākumā plāno atvērt vēl divas grupiņas bērnudārza „Pasaciņa“ filiālē Skolas ielā 3, kurā tiks uzņemti 40 bērni. Pašvaldība arī turpmāk plāno radīt jaunas vietas pašvaldības bērnudārzos, lai nodrošinātu vecākiem iespēju saņemt pirmsskolas izglītības iestāžu pakalpojumus jau no 1,5 gada vecuma.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde atgādina, ka Siguldas novadā deklarēto bērnu vecākiem ir pieejams pašvaldības līdzfinansējums 106,41 eiro auklīšu pakalpojumu apmaksai, ja pašvaldība nevar nodrošināt vietu pirmsskolas izglītības iestādē, kā arī 139,96 eiro līdzfinansējums, ja bērns apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi