×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-25
Grafikas darbu konkursa „Siguldas līnija” noslēgums Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

Siguldas Mākslu skola „Baltais Flīģelis” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kultūras centru un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedru šoruden organizē bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursu grafikā „Siguldas līnija”. Šis ir pirmais gads, kad tiek aizsākta šī iniciatīva, bet to iecerēts turpināt, ik gadu izsludinot atšķirīgu konkursa tēmu. Šīgada tēma – „Mana grāmata”.

Sigulda – viena no skaistākajām Latvijas pilsētām – lepojas ne tikai ar skaisto dabu, bet arī ar daudziem īpašiem, Latvijā un ārpus tās zināmiem radošiem cilvēkiem. Par siguldieti sevi vienmēr uzskatījis latviešu grafikas klasiķis, ilggadējais Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Zigurds Zuze. Lai popularizētu grafikas tradīcijas, grafikas tehniku daudzveidību un godinātu latviešu grafikas klasiķus, tiek organizēts Latvijas mākslas skolu audzēkņu vizuālās mākslas konkurss „Siguldas līnija”. Tas ir pirmais grafikas konkurss Latvijas mākslas skolām.

Jau pirmajā gadā tika gūta milzīga atsaucība – uz konkursu tika iesūtīti teju 500 darbi no 45 Latvijas mākslas skolām. Žūrijai, kurā strādāja izcilais grafiķis, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs, siguldietes – LMA pasniedzēja Ausma Šmite un „Baltā Flīģeļa” grafikas skolotāja Agita Zālīte, kā arī Latvijas Nacionālā Kultūras centra vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, nudien nebija viegli sīvajā konkurencē izsvērt uzvarētājus. Bet patiesībā uzvarētāji ir visi – lielāka daļa darbu ir augstvērtīgi, visdažādākajās grafikas tehnikās, ļoti interesanti skatītājam.

Izstāde, kuras atklāšana notiks piektdien, 25.novembrī, plkst.14.00, būs apskatāma Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” līdz 31.janvārim.

Informāciju sagatavoja:
Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Mākslas nodaļas vadītāja
Maija Avota


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi