×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-25
Noskaidrotas bibliotēkās visvairāk lasītās grāmatas
Lauku bibliotēku atbalsta biedrība jau 15.reizi apkopojusi datus par lasītākajām grāmatām Latvijas bibliotēkās. Šoreiz lasītāju viedokli apkopoja 613 pilsētu un pagastu publiskās bibliotēkas, tostarp Siguldas novada bibliotēka. Siguldā lasītāko grāmatu nominācijas nedaudz atšķiras no Latvijā apkopotajiem datiem.

Lauku bibliotēku atbalsta biedrības konkursā par vislasītākajām grāmatām piedalās iepriekšējos trīs gados iznākušie darbi. 2.decembrī Vidzemes koncertzālē Cēsīs, katrā nominācijā vienas vislasītākās grāmatas autors, tulkotājs un izdevniecības saņems „Lielo lasītāju balvu – 2016”.

Nominācijā „Oriģinālproza” pieprasītākās grāmatas Siguldā ir Noras Ikstenas „Mātes piens” („Dienas Grāmata”), Māra Bērziņa „Svina garša”( „Dienas Grāmata”), kā arī Nila Saksa „Nāve – tās nav beigas”; Latvijā - Noras Ikstenas „Mātes piens”, Māra Bērziņa „Svina garša” un Māras Zālītes „Pieci pirksti” („Mansards”).

Nominācijā „Oriģināldzeja” vislielāko lasītāju uzmanību Siguldā izpelnījies Māras Zālītes dzejoļu krājums „Dziesmu rakstā”, Latvijā – Kārļa Vērdiņa dzejoļu krājums „Pieaugušie” („Neputns”), Kornēlijas Apškrūmas „Dzirdēt ar sirdi” („Zvaigzne ABC”) un Guntara Rača krājums „Laikam nav laika” („Mikrofona ieraksti”).

No „Tulkotās daiļliteratūras” populārākais Siguldā ir Džona Grišama darbs „Reketieris” un Deizijas Gudvinas „Pūra mednieks”; Latvijā lasītākie izrādījušies divi populārās īru rakstnieces Lūsindas Railijas romāni „Meitene uz kraujas” un „Lavandu dārzs”, kuras tulkojusi Ligita Lanceniece („Zvaigzne ABC”). Lielu lasītāju atsaucību izpelnījies arī Kristīnas Dodas romāns „Nozagtie skūpsti” Birutas Vaivodes latviskojumā („Kontinents”).

„Dokumentālās oriģinālliteratūras” žanrā Siguldā lasītākie – Daigas Mazvērsītes „Uldis Stabulnieks. Tik un tā” un Elitas Veidemanes „Dzelzsgriezējs un dūja”. Lasītāju uzmanības centrā Latvijā ir Valda Zatlera grāmata „Kas es esmu” („Jumava”) un divas Līgas Blauas sarakstītās grāmatas – „Harijs Spanovskis. Nekas jau nebeidzas” un „Zemgalietis. Uldis Dumpis” („Žurnāls Santa”).

„Tulkotās dokumentālās literatūras” nominācijā līderi Siguldā ir Dženijas Satklifas grāmata „Muguras Bībele”, Džo Dispenza „Atbrīvojies no ieraduma spēka!”, Neringas Krankalienes „Mūdienīgi rokdarbi”, bet Latvijā pats pieprasītākais izrādījies Jukas Rislaki dokumentālais pētījums „Vorkuta. Sacelšanās ieslodzīto nometnē”, ko tulkojusi Gunta Pāvola („Lauku Avīze”) un divas populārā publicista Viktora Suvorova grāmatas „Kuzjas māte: dižās desmitgades hronika” un „Ledlauzis: kurš sāka Otro pasaules karu”, tulkotājs Jānis Kalve („Dienas Grāmata”).

„Bērnu oriģinālliteratūras” grāmatu vidū Siguldā šogad vislasītākās bija divas grāmatas – Jura Zvirgzdina „Ahoi! Plūdi Daugavā” un Ineses Zanderes „Lupatiņu rīts”; Latvijā – Jura Zvirgzdiņa „Miega pasaka” un Arno Jundzes „Kristofers un ēnu ordenis”, kā arī Ineses Zanderes „Lupatiņu rīts” („Liels un mazs”).

„Tulkotās bērnu literatūras” nominācijā Latvijā kopumā joprojām nepārspēta ir pasaulē slavenākā mūsdienu bērnu rakstnieka Džefa Kinnija asprātīgā „Grega dienasgrāmata”, 7.,8. un 9.turpinājums, latviskojusi Daina Ozoliņa (“Zvaigzne ABC”), taču Siguldā vēl populārāka izrādījusies Rūses Lāgerkrances grāmatiņa „Mana sirsniņa lēkā un smejas”.
 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi