×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-30
Noslēdzies Latvijas čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā

Vairāki desmiti Latvijas rekordu krituši 2016.gada Latvijas Čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā vīriem un sievietēm, kurš 26. novembrī norisinājās Siguldā. 900 eiro balvu fonds sadalīts starp absolūti spēcīgākajiem un spēcīgākajām trīscīņniecēm Latvijā.

Sievietēm par absolūti spēcīgāko, jau vairākus gadus pēc kārtas kļuva Ieviņa Liģere no Madonas, kura kopā izlaboja visus ierakstus svara kategorijā sievietēm līdz 84 kilogramiem, pietupjoties ar 143 kilogramiem, uzspiežot guļus 88 kilogramus un vilkmē pieveicot 176 kilogramus. Šie arī bija skaitliski lielākie sievietēm pārcilātie kilogrami. Papildu jāpiemin, ka Ieviņai uz pēdām min 18 gadu jaunā Tatjana Tokareva, kura pamanījās labot rekordus ne vien jaunietēm (U18), bet arī juniorēm (U23) un sieviešu (OPEN) grupai, paliekot otrā absolūtajā vērtējumā aiz Ieviņas, un uzvarot kategoriju līdz 63 kilogramiem. Tatjana pietupās ar 112,5 kilogramiem, uzspieda 77,5 kilorgamus un uzvilka 140 kilogramus.

Vīriem īpaši jāizceļ vairāki atlēti, kuri pierādīja šo sacensību augsto līmeni. Kā pirmais jāpiemin Ivo Liepiņš, no sporta kluba „F1” Rīgā, 23 gadu vecumā pievārējot 250 kilogramus vilkmē no zemes, neoficiāli labojot Eiropas rekordu junioriem (U23) svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, tāpat arī jāizceļ Ivo konkurents, svara kategorijā līdz 66 kg, 18 gadu jaunais, šā gada pasaules jauniešu bronzas medaļnieks, Edgars Jurkāns, kurš laboja vairākus Latvijas rekordus dažādās disciplīnās. Svara kategorijā līdz 93 kilogramiem Māris Krievelis uzrādīja 280 kilogramus rezultātu vilkmē, izcīnot smagu uzvaru pār konkurentu no Lietuvas – Arydas Miseikis. Mārim otrā vieta absolūtajā vērtējumā. Svara katgorijā līdz 105 kilogramiem uzvaras laurus plūca, summā savācot apaļus 700 kilogramus, F1 sportists Artūrs Paiķis, un, līdz ar to trešā vieta absolūtajā vērtējumā.

Skaista cīņa bija vērojama svara kategorijā līdz 120 kilogramiem starp LU docētāju Didzi Bērziņu (Kokneses SC) un Jēkabpils SC atlētu Uldi Bangu, kur līdz pēdējam piegājienam vilkmē nebija skaidrs vietu sadalījums. Visu izšķīra sacensību viens no pēdējiem piegājieniem – 290 kilogrami uz stieņa un docētājs Bērziņš ar pēdējiem spēkiem tos pieveica par spīti nogurumam un vēlajam vakaram. Aiz Didža pēdējā piegājiena bija atlicis tikai viens – tas arī šo sacensību absolūtajam čempionam Jānim Anšmitam no „Spēka Pasaules” Valmierā. Jānis pietupienos pieveica 300 kilogramus, uzspieda 207.5 kilogramus un vilkmē tika pievērtēti 317.5 kilogrami.

Par spēcīgāko komandu vīriem kļuva Valmieras „Spēka Pasaule”, aiz viņiem Kokneses Sporta Centrs, Madonas SCK un 12 citas komandas.

Sacensības organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Siguldas Pauerliftinga biedrību un biedrību „Spēka Pasaule”. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Siguldas novada pašvaldība, AS „Cēsu Alus”, „Protein Performance”, „Vitamin Performance”, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Rosība”, SIA „Lēdurgas miesnieks”; „Sporta punkts” un interneta veikals sp.lv.

Vairāk fotogrāfijas pieejamas: https://1drv.ms/f/s!AtmQL5I9rDJmkpFZrtlquEkYdO1HNw

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība „Spēka Pasaule”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi