×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-30
Morē jaunieši piedalīsies patrioriskajā spēlē „Jaunie Rīgas sargi”

Piektdien, 2.decembrī Siguldas novada Mores kauju piemiņas parkā ieradīsies apvairāk nekā 100 skolēnu no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas 1.pamatskolas, Rīgas Kultūru vidusskolas, Rīgas 22.vidusskolas, Mores pamatskolas, Lēdmanes pamatskolas, Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas un Allažu pamatskolas, lai visas dienas garumā sacenstos un noskaidrotu ātrāko, spēcīgāko un saliedētāko komandu.

Pasākums tiks atklāts plkst.9.00, kad spēles dalībniekus sveiks Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos Sandra Ķirule un Jaunsardzes un informācijas centra Jaunsardzes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Zita Rukšāne. Šogad komandas atbalstīs un katru spēli vadīs bijušais Nacionālo bruņoto spēku virsseržants, Latvijas armijas misiju dalībnieks, kā arī kaskadieris, militārais konsultants un aktieris Ziedonis Ločmelis.

Spēles vietas izvēle nav nejauša, jo tieši Mores kauju pamatoti var saukt par pēdējo Rīgas aizstāvēšanas kauju 2.pasaules kara laikā. Latviešu karavīra Tēvzemes mīlestība un varonība aizkavēja Sarkanās armijas pēkšņu izlaušanos uz Rīgu, novērsa vācu 18.armijas karaspēka ielenkumu Ziemeļvidzemē un Igaunijā, nodrošināja nepieredzēta apjoma armijas un civiliedzīvotāju evakuāciju. Vācu karaspēks šo kauju laikā Rīgu bija atstājis un Sarkanā armija to ieņēma bez cīņas. Rezultātā Rīga netika sagrauta.

Spēles “Jaunie Rīgas sargi” mērķi ir atraktīvā veidā popularizēt Jaunsardzes kustību un Nacionālos bruņotos spēkus (NBS) pusaudžu un jauniešu vidū, saistošā veidā veicot jauniešu patriotisko audzināšanu un pilsoniskās apziņas stiprināšanu, izglītot jauniešus par Latvijas vēsturi, valsts aizsardzības, drošības politikas, kā arī starptautiskajiem jautājumiem, sniegt pamatzināšanas komandas darba efektivitātes uzlabošanā, savstarpējās komunikācijas veicināšanā, kā arī sniegt pamatiemaņas, darbojoties āra dzīves apstākļos (lauka apstākļos).

Spēles organizēšanu nodrošina Jaunsardzes un informācijas centrs, sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, NBS un iesaistītajām pašvaldībām.

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi