×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-01
Noslēgusies ielu un ceļu remontdarbu sezona

Siguldas novada pašvaldība paralēli regulārajiem ielu un ceļu uzturēšanas darbiem vasarā – asfaltbedrīšu remontiem, grants ceļu greiderēšanai un ceļmalu kopšanai, ir noslēgusi šī gada ielu un ceļu remontdarbu sezonu. Šogad novada ceļu infrastruktūras sakārtošanā pašvaldība investējusi vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Siguldas novada ielu un ceļu ikdienas uzturēšanai šovasar izlietoti vairāk nekā 210 tūkstoši eiro. Novadā veiktigrantēto ielu un ceļu remontdarbi 18 kilometru garumā, asfalta bedrīšu remonti 2 742 kvadrātmetru platībā, bet grantēto ielu un ceļu greiderēšana norisinājusies vairāk nekā 220 kilometru garumā – vietām greiderēšana, saskaņā ar attiecīgā ceļa klasi, šajā sezonā veikta pat astoņas reizes. Tāpat veikta atsevišķu ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu, ceļmalu tīrīšana, krūmu izciršana, grāvju tīrīšana un jaunu ceļazīmju uzstādīšana.

Šovasar pabeigta asfaltseguma rekonstrukcija Dārza ielas posmā no Nītaures līdz Televīzijas ielai un, uzlabojot satiksmes drošību, izveidots jauns apļveida kustības krustojums, kā arī sabiedriskā transporta pietura pie Laurenču sākumskolas. Izbūvēts arī ielu apgaismojums Graudu, Strautu un Jasmīnu ielā, bet līdz gada beigām tiks pabeigta arī Ventas ielas apgaismojuma būvniecība – jauns ielu apgaismojums būs izbūvēts vairāk nekā divus kilometrus garā posmā.

Pašvaldība šogad uzsākusi vairākus būtiskus satiksmes infrastruktūras attīstības objektus, kuri tiks pabeigti nākamajā gadā – piemēram, asfaltseguma rekonstrukcija un ielas pārbūve Televīzijas ielā un Līvkalna ielā. Šoruden tika uzsākta grantētās Nākotnes ielas pārbūve par asfaltseguma ielu – tiesa, ielas asfaltēšana, visticamāk, norisināsies nākamajā gadā, jo pašvaldība ir neapmierināta ar būvdarbu veicēju SIA „IKO” un šobrīd veic pārrunas par iespējamajiem risinājumiem. Turpinās arī apgaismotas gājēju ietves izbūve Strēlnieku ielas posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Gāles ielai gandrīz kilometra garumā. Iedzīvotāju ērtībām gandrīz pabeigta jauna auto stāvlaukuma izveide pie Laurenču sākumskolas.

Bez jau uzsāktajiem infrastruktūras projektiem, kas aktīvi turpināsies nākamā gada pavasarī, nākamajā gadā tiks sākti darbi vairākos nozīmīgos satiksmes infrastruktūras objektos, kuriem šogad veikta dokumentācijas sagatavošana. Nākamajā gadā tiks veikta Zinātnes ielas pārbūve, asfaltseguma rekonstrukcija Leona Paegles ielā līdz Svētku laukumam. Savukārt Siguldas lietus kanalizācijas sistēmas pārbūves ietvaros jaunu bruģa segumu plānots izveidot Jāņa Poruka ielas posmā no Cēsu ielas līdz autostāvlaukumam pie gaisa trošu ceļa stacijas.

Nākamgad plānota arī grantēto Siguldas ielu asfaltēšana un bruģēšana – pēc Televīzijas ielas rekonstrukcijas pabeigšanas plānots asfaltēt grantēto Paparžu ielu posmā no Televīzijas ielas līdz Doņu ielai, izveidojot arī gājēju ietvi. Tāpat nākamgad plānota grantētās Atbrīvotāju ielas daļas asfaltēšana posmā no Cielavu līdz Līvkalna ielai. Savukārt Doņu, Meldru, Kalmju un Mālkalnu ielās SIA „Saltavots” nākamgad plāno izbūvēt kanalizācijas sistēmu, bet pašvaldība pēc tam veiks arī šo ielu bruģēšanu.

Lai uzlabotu satiksmes organizāciju un paaugstinātu satiksmes dalībnieku drošību, līdz nākamā gada vasarai pašvaldība pārbūvēs divus apļveida kustības krustojumus – Pils, Cēsu un Līvkalna ielas krustojumu pie Krišjāņa Barona pieminekļa, kā arī Pulkveža Brieža un Vildogas ielas krustojumu. Nākamgad plānots izbūvēt arī gājēju ietvi gar Nurmižu ceļu no Televīzijas ielas līdz Nākotnes ielai, savukārt, tiklīdz VAS „Latvijas Valsts ceļi” izstrādās būvprojektu, pašvaldība uzsāks jaunas gājēju ietves izbūvi arī gar Vidzemes šoseju posmā no Rūdolfa Blaumaņa līdz Zinātnes ielai. 2017.gadā plānota arī vairāku citu ceļu, ielu un ietvju pārbūve vai remontdarbi, par kuriem pašvaldība informēs pēc nākamā gada budžeta apstiprināšanas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi