×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-13
Turaidas muzejrezervāts iegūst Kultūras ministrijas Izcilības balvu kultūrā 2016

Pirmdien, 12.decembrī, īpašā apbalvošanas ceremonijā Latvijas Mākslas akadēmijā tika paziņoti 2016.gada Izcilības balvas kultūrā laureāti – Turaidas muzejrezervāts, mākslinieki Rasa un Raitis Šmiti un diriģents Andris Nelsons. Katrs laureāts saņēma mākslinieka Kristapa Andersona veidotu balvu, kā arī naudas prēmiju 7000 eiro apmērā.

Turaidas muzejrezervātam balva tika piešķirta par iegūto galveno balvu Eiropas Kultūras tūrisma tīkla konkursā „Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis 2016”, kas vainago muzejrezervāta ilggadēju, neatlaidīgu un sistemātisku darbu nemateriālā kultūras mantojuma – tradīciju un prasmju – saglabāšanā, pētniecībā un popularizēšanā, izveidojot Turaidu par vienu no iecienītākajiem starptautiskā un vietējā kultūras tūrisma galamērķiem.

Mākslinieki, Jauno mediju kultūras centra „RIXC" dibinātāji Rasa un Raitis Šmiti balvu ieguva par jauna starpdisciplināra konteksta radīšanu, kurā izaugt jauniem redzējumiem un meklējumiem uz mākslas un zinātnes robežas, un gūtajiem sasniegumiem pasaulē, veidojot izstādes, „RIXC Mākslas un zinātnes festivālu” un platformu starptautiskai ideju, radošu procesu un pētījumu mijiedarbībai. Savukārt diriģents Andris Nelsons balvu saņēma par spožu starptautisko veikumu akadēmiskās mūzikas jomā, vadot ievērojamākos pasaules orķestrus un gūstot augsta līmeņa atzinību.

Šī gada Izcilības balvas sauklis ir „IZ CELIES", kas apzīmē laureātu unikālo un neatsveramo ieguldījumu Latvijas kultūras ainavā, izceļoties tajā kā īpaši augstām virsotnēm. Šajā moto ietverts arī aicinājums ikvienam Latvijas kultūras un sabiedrības pārstāvim pacelties virs ikdienības un augt, pilnveidojoties kā Latvijas dižozolam, kas izaudzis no zemē iedēstītas sīkas sēklas un gadu gaitā briedinājis savu izturību, tiecoties pretī augstumiem, tomēr saglabājot stingru pamatu zemē. Balvas dizainu radījis mākslinieks Kristaps Andersons. No lapegles veidotais cilvēka tēls kustas pa dzīves ceļu, pārdzīvodams spriedzi starp dabisko kārtību un cilvēka priekšstatu.

Izcilības balva kultūrā iedibināta 2014.gadā pēc ministres Daces Melbārdes aicinājuma, Latvijas Radošo savienību padomes iniciatīvas un ar Nacionālās kultūras padomes atbalstu, lai godinātu Latvijas kultūras īpašus sasniegumus ar starptautisku rezonansi un nozīmīgu ietekmi uz kultūras procesu attīstību Latvijā.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi