×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-15
Dzelzceļa stacijas laukumā notiks aizraujošs pasākumu cikls „Satiksimies Ziemassvētkos!”

Lai Ziemassvētku noskaņu sajustu ikviens, novadniekiem un Siguldas viesiem būs iespēja baudīt kultūras pasākumiem piepildītu pirmssvētku nedēļu Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Pasākumu cikla „Satiksimies Ziemassvētkos!” ietvaros būs iespēja dzirdēt skanīgāko Siguldas amatiermākslas kolektīvu koncertus, baudīt Latvijā pazīstamu mūziķu priekšnesumus, piedalīties bluķa vilkšanā, apgūt danču rakstus, darināt svētku rotājumus un sirdssiltas dāvaniņas „Čaklo rūķu darbistabā” un baudīt Ziemassvētku tirdziņa kārumus.

Pasākumu cikls sāksies piektdien, 16.decembrī, plkst.17.00, kad Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā būs skatāma koncertizrāde visai ģimenei „Brīnumskapja Dziesmubildes Ziemassvētkos” un plkst.17.30 tiks iedegta Ziemassvētku egle.

16., 17. un 18. decembrī no plkst.12.00 līdz 19.00 dzelzceļa stacijas laukumā darbosies Ziemassvētku tirdziņš.

 

No 17. līdz 26.decembrim Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā durvis vērs „Ziemas koncertzāle” piedāvājot plašu kultūras programmu.

  • 17. un 18.decembrī no plkst.12.00 līdz 19.00 „Čaklo rūķu darbistabā” lieli un mazi aicināti izveidot elektronisko eglīšu rotājumu kopā ar Jauniešu iniciatīvu centru „Mērķis”, rakstīt savu īpašo sveicienu papīrmākslas darbnīcā „Viktora vēstules”, kā arī izgatavot dāvanu Siguldas mākslinieku darbnīciņās un radīt īpašas piparkūkas.
  • 17.decembrī plkst.14.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumu pieskandinās pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” un pūtēju ansambļa „Sigulda” koncerts, bet plkst.16.00 pasākumā bērniem „Pasaku lāde” viesosimies Pasaku mežā, lai meklētu un vaļā vērtu pārsteigumiem pilno Pasaku lādi.
  • 18.decembrī plkst.13.00 notiks biedrības „Cerību spārni” labdarības koncerts „Sniega pika”. Nekas nav siltāks par sniega piku, ko viens cilvēks nes dāvināt otram, tāpēc kopā ar Aneti dosimies ceļojumā tās meklējumos. Koncertā piedalīsies Kristīne Šomase un siguldieši Helvijs Kārkliņš, Anita Zambare, Kristīne Ērmane, bērnu vokālā studija „Siguldiņa” un tās vadītāja Elīna Gruzniņa, kā arī biedrības „Cerību spārni” dziedošie jaunieši.
  • 18.decembrī plkst.17.00 būs baudāms īpašs bigbenda „Sigulda” Ziemassvētku koncerts.
  • 20.decembrī plkst.18.00 Ziemas saulgriežu vakars kopā ar folkloras kopu „Senleja” – bluķa vilkšana, tradīcijas, rotaļas un danči.
  • 22.decembrī plkst.16.58 aicinām sagaidīt Ziemassvētkus uz perona un kopā ar Ziemassvētku vecīti piedalīties pasākumā bērniem „Kas dzīvo zem lielās rūķa mices?”
  • 23.decembrī plkst.17.00 ģitāras virtuoza un pasaules apceļotāja Reiņa Jaunā koncertprogrammā „Tumšs”.
  • 23.decembrī  plkst.18.00 – harizmātiskās latviešu mūziķes koncertā „Sus Dungo Ziemassvētkos”.
  • 25.decembrī plkst.15.00 Ziemassvētku pasākums bērniem „Brīnumu gaidot” – spēles, rotaļas un dziesmas kopā ar Ziemassvētku vecīti.
  • 25.decembrī plkst.17.00 Siguldas Absolventu orķestra koncerts.
  • 26.decembrī plkst.16.00 koncerts „Par Ziemu, Sniegu un Prieku – ielūdz Juris Kaukulis un draugi.
  • 26.decembrī  plkst.18.00 Jolanta Gulbe-Paskeviča, Deniss Paskevičš un Madars Kalniņš aicina uz koncertu „Christmas ir Here”, kurā skanēs skaistākās un populārākās Ziemassvētku dziesmas.

 

No 19. līdz 22.decembrim ikvienam būs iespēja baudīt īstu ziemas kino dzelzceļa stacijas laukumā:

  • 19.decembrī plkst.16.00 Latviešu multiplikāciju filmu klasika – „Sprīdītis”, „Zelta sietiņš”, „Pasaka par vērdiņu”. „Eža kažociņš”;
  • 19.decembrī plkst.17.10 Ziemassvētku pasaku filma norvēģu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā visai ģimenei „Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni” (Norvēģija, 1976.gads) – filma tiek piedāvāta ar Norvēģijas vēstniecības Latvijā atbalstu;
  • 20.decembrī plkst.16.00 multiplikācijas filma „Lupatiņu piedzīvojumi”;
  • 20.decembrī plkst.17.00 A.Burova multiplikācijas filmu programma bērniem – „Bums un Piramidons”, „Ki-ke-ri-gū”, „Puķu Ansis”, „Tīģeris Ņau - Ņau”, „Si-Si-Dra”;
  • 21.decembrī plkst.16.00 A.Burova multiplikācijas filmu programma bērniem– „Bums un Piramidons”, „Ki-ke-ri-gū”, „Puķu Ansis”, „Tīģeris Ņau - Ņau”, „Si -Si-Dra”;
  • 21.decembrī plkst.17.00 Ziemassvētku pasaku filma norvēģu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā visai ģimenei „Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni” (Norvēģija, 1976.gads) sadarbībā ar Norvēģijas vēstniecību Latvijā;
  • 21.decembrī plkst.19.00 filma par latviešu rokmūzikas vēsturi – „Savējie sapratīs” (Latvija, 2015.gads)
  • 22.decembrī plkst.16.00 multiplikācijas filma „Lupatiņu piedzīvojumi”;
  • 22.decembrī plkst.19.00 spēlfilma „Maestro” (Latvija, 1990.gads).

Pasākumu muzikālo noformējumu nodrošinās Radio 7, bet Ziemassvētku vecīša saldumu maisu papildinās „Siguldas maiznieks” un viesu nams „Bēršas”.

 

Atgādinām, ka arī Vecgada vakarā – 31.decembrī no plkst.23.30 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks aizraujošsgadu mijas pasākums, kurā būs vērojams Siguldas novada 2016.gada spilgtāko notikumu kaleidoskops, skanēs pasaules skanīgāko hītu ballīte kopā Radio 7 dīdžeju Kārli, kā arī būs baudāma  tradicionālā svētku torte, bet pusnaktī dzelzceļa stacijas laukumu piepildīs īpaši Siguldai austi – raibu raibi ugunsraksti Siguldas debesīs!

 

Ieeja visos „Satiksimies Ziemassvētkos!” pasākumos – bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi