×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-19
Tiks īstenots Eiropas Sociālā fonda projekts „Proti un dari!”

Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru īstenos Eiropas Sociālā fonda projektu „Proti un dari!”.

Projekta mērķis ir motivēt un aktivizēt jauniešus, kuri nemācās, nestrādā, neapgūst arodu un nav reģistrēti Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieki, kā arī veicināt viņu iesaisti izglītībā, tai skaitā aroda apguvē, iniciatīvas „Jauniešu garantija” pasākumos, ko īsteno Nodarbinātības valsts aģentūra un Valsts izglītības attīstības aģentūra, un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā.

Realizējot projektu, plānots sniegt atbalstu jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kuri nemācās, nestrādā vai neapgūst arodu un nav reģistrēti Nodarbinātības valsts aģentūrā kā darba meklētāji.

Pašvaldība un tās stratēģiskie partneri projektā veiks šādas aktivitātes:

  • mērķa grupas jauniešu sasniegšanas un uzrunāšanas aktivitātes, kā arī informēšanas pasākumus, iesaistot pašvaldības stratēģiskos partnerus;
  • mērķa grupas jauniešu profilēšanu un individuālo pasākumu programmu izstrādi;
  • mērķa grupas jauniešu motivēšanu, aktivizēšanu un atbalsta sniegšanu saskaņā ar individuālo pasākumu programmu, kas izstrādāta, balstoties uz profilēšanas rezultātiem, lai sekmētu šo jauniešu iesaisti izglītībā, tai skaitā aroda apguvē pie amata meistara, Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotajos pasākumos iniciatīvas „Jauniešu garantija” ietvaros, nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā.

Individuāla programma

Sadarbībā ar katru jaunieti, apzinot viņa prasmes, intereses un iegūto izglītību, kā arī nosakot attīstības virzienus, tiks izstrādāta individuāla pasākumu programma personības attīstībai un iesaistei sabiedrībā un darba dzīvē. Individuālais darbs ar jaunieti par projekta līdzekļiem tiks nodrošināts deviņu mēnešu ilgā laika periodā. Tas ietvers:

  • regulāru individuālu mentora atbalstu (vismaz 20 stundu mēnesī);
  • neformālās un ikdienas mācīšanās aktivitātes;
  • speciālistu konsultācijas;
  • dalību pasākumos (nometnēs, semināros, sporta aktivitātēs, kultūras pasākumos);
  • brīvprātīgā darba aktivitātes, iesaisti nevalstisko organizāciju un jauniešu centru aktivitātēs, pasākumos un projektos;
  • ekskursijas uz uzņēmumiem vai īslaicīgu praksi uzņēmumā (aktivitātes profesijas specifikas iepazīšanai, lai izvēlētos iegūt profesionālo kvalifikāciju vai apgūt arodu pie amata meistara);
  • iesaisti vietējās sabiedriskajās aktivitātēs.

Projekts norisināsies programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.3. specifiskā atbalsta mērķa „Attīstīt Nodarbinātības valsts aģentūrā nereģistrēto NEET jauniešu prasmes un veicināt to iesaisti izglītībā, Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotajos pasākumos „Jauniešu garantija” ietvaros un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā” ietvaros. Projekta īstenošanas laiks – līdz 2018.gada decembrim.

Interesenti aicināti pieteikties pie projekta „PROTI un DARI!” programmas vadītājas Siguldas novadā: Ilzes Vilciņas – tālrunis 67974168, mobilais tālrunis 29234706, e-pasta adrese ilze.vilcina@sigulda.lv. Sīkāka informācija par projektu Siguldas novada Jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis" Skolas ielā 3. Vairāk informācijas par projektu www.jaunatne.gov.lv

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi