×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-27
Pašvaldības policija gājējiem dalīs atstarojošās vestes

Lai aicinātu novadniekus lietot atstarojošās vestes vai citus atstarojošos elementus diennakts tumšajā laikā, Siguldas novada Pašvaldības policija gājējiem bez atstarotājiem decembrī un janvārī izdalīs vairāk nekā 1000 atstarojošās vestes, atgādinot, ka atstarojošs elements apģērbā dažkārt var būt dzīvības vērtībā.

„Pašvaldības policijas novērojumi liecina, ka gājēji joprojām nelieto atstarojošos elementus. Gājējiem bieži šķiet, ka arī tumšā laikā viņi ir viegli ieraugāmi uz ceļa, it īpaši, ja viņi atrodas apdzīvotās vietās, tomēr šis priekšstats ir maldīgs. Par savu redzamību gājējiem jārūpējas gan uz tumšiem lauku ceļiem, gan pilsētā. Mūsu mērķis ir gājējus pasargāt, nevis sodīt, un ar šīs kampaņas palīdzību vēlamies, lai gājēji apzinātos, ka veste var glābt viņu dzīvību,” par plānoto akciju stāsta Pašvaldības policijas priekšnieka amata pienākumu izpildītāja Kristīne Baltiņa.

Pašvaldības policija atgādina, ka autovadītājs gājēju bez gaismu atstarojošas vestes uz ceļa pamana tikai 25–40 metru attālumā. Ja vadītājs brauc ar ātrumu 90 kilometri stundā, šo ceļa posmu viņš veic 1–2 sekundēs, kas ir pārāk mazs laika sprīdis, lai reaģētu un apbrauktu gājēju. Atstarojošā veste cilvēku padara 5–10 reizes pamanāmāku, kas ļauj autovadītājam gājēju pamanīt, nobremzēt un apbraukt. Pašvaldības policija norāda: sods par to, ka diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājēji, kas pārvietojas pa brauktuvi vai ceļa nomali, nav tērpti atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem, ir brīdinājums vai naudassods līdz 30 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi