×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-28
Jau gadu darbojas pašvaldības Sociālo pakalpojumu centrs

Lai sekmētu sociālās jomas institūciju sadarbību un efektīvu sociālo pakalpojumu nodrošinājumu un attīstību, pirms gada tika izveidots mūsdienīgs pašvaldības Sociālo pakalpojumu centrs Rīgas ielā 1, kur sociālos pakalpojumus novada iedzīvotājiem vienuviet sniedz Sociālā dienesta Dienas centrs un sociālie darbinieki, biedrības „Aicinājums tev” un „Cerību spārni”.

Gada laikā Dienas centru apmeklējuši vairāk nekā 4000 novadnieku, vidēji 330 iedzīvotāju mēnesī. Biedrība „Aicinājums tev” sniedz sociālos pakalpojumus 20 klientiem, savukārt biedrības „Cerību spārni” pakalpojumus saņēmuši 56 bērni un 42 pieaugušie ar invaliditāti.

Sociālo pakalpojumu centrā novada sociāli mazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas – pensionāri, pieaugušie un bērni ar invaliditāti, bezdarbnieki, maznodrošinātās un trūcīgās ģimenes – var saņemt sociālo palīdzību pie pašvaldības sociālajiem darbiniekiem, piemēram, pieteikties pašvaldības pabalstiem vai asistenta pakalpojumiem personām ar invaliditāti, nokārtot maznodrošinātas vai trūcīgas personas statusu un saņemt tām paredzētus atvieglojumus vai saņemt palīdzību krīzes situācijās.

Tāpat Sociālo pakalpojumu centrā darbojas Dienas centrs, kas sniedz sociālo atbalstu – iespēju iesaistīties kopienas aktivitātēs, dažādās interešu grupās, izglītojošās lekcijās un semināros, kā arī dažādās nodarbībās, sākot no vingrošanas un rokdarbiem līdz pat valodu apmācībai. Visi Dienas centra piedāvātie pakalpojumi iedzīvotājiem ir bez maksas. Pašvaldības Dienas centrs koordinē gandrīz 20 biedrību, nevalstisko organizāciju un atbalsta klubu darbu, kā arī nodrošina tās ar telpām.

Sociālo pakalpojumu centrā darbojas arī sociālo pakalpojumu sniedzēji – biedrība „Cerību spārni”, kas nodrošina sociālos pakalpojumus bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, piemēram, ārstniecisko vingrošanu, mākslas, smilšu, mūzikas un kustību terapiju, logopēda nodarbības, asistentu pakalpojumus, atbalsta grupas vecākiem.

Tāpat Sociālo pakalpojumu centrā darbojas divi pakalpojumu centri pieaugušajiem ar funkcionāliem traucējumiem – dienas aprūpes centrs un specializētās darbnīcas –, ko nodrošina biedrības „Aicinājums tev” un „Cerību spārni”. Šajās specializētajās darbnīcās klienti auž, šuj, gatavo sveces un ziepes, kā arī ādas izstrādājumus, apgūst dažādus rokdarbus, izgatavo priekšmetus no akmens plastikas un māla, darbojas gaismas teātrī. Tāpat tiek piedāvāts apgūt klavierspēles pamatus, datorapmācību ar individuālu pieeju, kā arī ēdiena sagatavošanas pamatprasmes.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi